Hepimizin malumu onca şikayet bildirimlerine rağmen Cumhurbaşkanının dahi ismini ve görüntüsü kullanarak insanları dolandıran bir suç şebekesi youtube, instagram vb. platformlarda serbestçe cirit atıyor.

Nedense hiçbir devlet görevlisi hiçbir emniyet birimi devletin tepesindeki isimlerin adlarını, isimlerini, görüntülerini kullanarak dolandırıcılık yapan bu şebeke hakkında kılını dahi kıpırdatmıyor.
Geçen gün bana da musallat oldular. Baykar firmasından arıyoruz deyip açtıkları sahte işlem platformuna para göndertmeye çabaladılar. Dolandırıcı olduklarını biliyordum, saf ayağına yatıp son aşamaya getirdiğimde heveslerini kursaklarında bırakarak siktiri çekip kapattım telefonu
Sonraki günlerde zorlarına gitmiş olacak ki üst üste aramalarla bunaltmaya çalışıyorlar.

Yapılan aramaları incelediğimde:
- %90 Vodafone KKTC
- %5 kullanılmayan numaralar
- %4 Türkiye numaraları
- %1 ABD, Nikaragua
Tespitler:
- Vodafone'un özellikle Vodafone KKTC'nin dolaylı ya da doğrudan isteyerek ya da istemeyerek bu dolandırıcıkta başat rol oynadığına dair yoğun şüphe bulunmaktadır. Gelen spam aramalarının büyük bir çoğunluğu bu operatörden (Vodafone KKTC) gelmektedir.
- İlginç bir şekilde kullanılmayan numaralar üzerinden de arama yapılıyor. Bu nasıl mümkün olabiliyor? Kullanılmayan bir numaradan nasıl arama yapılabiliyor? Yine operatörlerin desteği olduğu kanaatini ortaya çıkarıyor. Gelen aramayı tekrar aradığımda "numara kullanılmamaktadır" yanıtı alınıyor (sesli yanıt Vodafone yine).
- Gelen aramalardan bazıları Türkiye'deki yerel numaralar. Bunları geri aradığımda ise Kırşehir Turkcell bayisi, Bursa'da bir öğretmen, alakasız bir kadın ve farklı şehirlerdeki sıradan vatandaşlar çıktı.
Bu durum bizlerin daha büyük bir tehlike altında olduğumuz anlamına geliyor:
SS7 saldırısı !!!
Daha önce açtığı canlı yayında jahrein'in başına gelmişti bu durum.
Zayıf güvenlik seviyesi ve liyakatsiz operatörler hedef alınarak açıklar bulunur, bu açıklar vasıtasıyla numaranız üzerinden her türlü arama, mesaj okuma işlemleri rahatlıkla yapılabilir.

Eğer bu aramalar SS7 saldırıları ile yapılıyorsa hiçbirimizin hiçbir özeli kalmamış demektir ayrıca kendi numaramız suç işlemekte de kullanılabilir. Bu fotoğrafı inceleyin. Onun numarasından beni aradılar onun arama geçmişinde görünmüyor beni aradığım görünüyor sadece. Düşünün ki biri sizin adınızla başka birine tehditler hakaretler yağdırıyor. Sizin numaranızdan yapılıyor ve sizin haberiniz dahi yok.

Akbank mağdurlarının da nedeni SS7 açıkları olabilir
Eğer SS7 açığı üzerinden bu aramalar yapılıyorsa bu son dönemde yaşanan akbank izinsiz kredi olaylarına da açıklama getirmektedir. Çevremde bile birkaç kişinin haberi ve izni olmadan gece 3-4 gibi verilen kredi onayları ile büyük borçlar altına sokulduklarına şahit oldum. İnsanlar yana yakıla adalet arıyor yazıktır günahtır be.

Kripto cüzdanları tehlikede

Asıl bomba şu ki hepimiz kripto cüzdanı kullanıyoruz. Bu kripto cüzdanları her ne kadar 2fa gibi yöntemlerle kullanılsa da bunların tamamı telefon numarası üzerinden sıfırlanabilir. Yani kurumların liyakatsizlikleri neticesinde kripto cüzdan sahipleri bir gece ansızın akbank mağdurlarına dönüşebilir.
Ülkede kurumlardan bu güvenlik önlemlerini almalarını beklemiyorum. Herhangi bir hukuksal girişimde bulunmayacağım çünkü işe yaramayacağını biliyorum. Mahkeme koridorlarında boşa volta atmaya gerek yok. Cumhurbaşkanına bile deep fake yapılıp insanların dolandırıldığı bir vaka ile karşı karşıyayız. Önlem alsalardı şuana kadar alırlardı.
Son Giriş: 7 gün önce
Son Mesaj Zamanı: geçen hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 2
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 41 (Bu ay: 41)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 1 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Otomobil Genel