Turknet internet yok- Turktelekom kaynaklı arıza - vdsl geçiş
18.09.2021 tarihinden beri internet yok. Tarihi iki kere ertelediler en son 04.09 da arızanın biteceğini yazmışlar. Turktelekom bulunduğum yerde vdsl altyapıya geçmiş. Büyük ihtimal ondan kaynaklı. Turktelekomun ve diğer internet sağlayıcıların sitesine baktığımda vdsl altyapı gözüküyor önceden adsl olarak gözüküyordu. Neden bu kadar uzun sürdüğünüde anlamıyorum. Turktelekomun sırf müşterileri caydırmak için bu kadar uzattığını düşünüyorum.
Bu süreç ne kadar uzun sürer daha önce yaşamış olan varmı? Bide arıza giderildikten sonra adslden vdsl geçiş kaç gün sürer?
Altyapım adsl. Aldığım hız 10-12mbit. Son zamanlarda çok fazla kopma oluyor. Gelen turknet çalışanı YAPA da sorun var dedi. Hala telekom altyapısına geçiremiyoruz diyolar. Oysaki telekom altyapısı kullandım yıllarca.
Altyapısı adsl olanlar kesinlikle başka aboneliklere baksın. Sorunu şu kadar günde çözüyoruz filan yalan zaten. 1 haftada sorunun kendilerinde kaynaklandığını kabullenmekle geçiyor. Kaçtane arıza açtım bitanesi bile benden kaynaklanmadı her sorun açtığında yok modemi kontrol edin yok ankastre vs oyalıyor.
KESİNLİKLE TURKNETİ TAVSİYE ETMİYORUM.
2-3 haftadır anlık kopma oluyor. Hızda hiçbir sorun yok. 10-11mbit hız alıyorum. Fakat anlık kopmalar oluyor. Online oyunda 10 saniyelik gidip geri geliyor ara ara. Veya whatsapp,zoom görüşmelerinde anlık video donuyor geri geliyor. Destek kaydı açtım bişeyden anladıkları yok. Şu kadar saattir şu kadar hız alıyorsunuz diye mesaj atıyolar. Türknet ekibinden biri gelsin misafir olsun 1 gün. Mutlaka bu sorunu yaşayan türknet kullanıcıları vardır. Sorunu çözdüyseniz nasıl çözdünüz. Modem turknetten aldığım zyxel modem., kablolarda vs de sorun yok. Turknetten çıkcam çıkamıyomda. Altyapımı kendi altyapılarına geçirmişler başka internete geçmek istersem bağlantı ücreti ödemem gerekiyor.
Bu firmadan alışveriş yapmanızı önermiyorum. Foreman sm16 modelini aldım. Herkes gibi araştırdım yorumlara baktım. Ürünü kurdum sonradan fark ettim tablayı sıkan kısım kırık veya kırıldı. Açınca bir heyecanla kontrol etmeyip kuruma geçtim fark etmedim kırık gelmiş ise bile. Satıcıya mesaj attım çok sıkmışsanız kırılabilir, daha önce müşterilerimizde bu sorun oldu dedi. Diyelim sağlam geldi ve ben kırdım. Herkes gibi normal sıkmama rağmen kırılıyorsa döküm kalitesizdir. Ayrıca bariz belli çatlak vardı. İkinci sorun üstteki kapak tam oturmuyor sağ tarafından açıklık var. Tam kapamaya çalıştığımda da vida deliği hizalı olmuyor. Üçüncüsü kayışları gerdirmek için motoru geri çekiyoruz. Motoru tutan miller ortada olduğu için motor dik durmuyor. Bazı markalar bu miller üste daha yakın. İade ettim kırık parçadan dolayı ki o parçada tabladan ayrılabilen bir parça 120 TL eksik göndereceklerini söylediler. Ben memnun kalmadım alıp almamak size kalmış. Alırsanız kargoyu mutlaka kontrol edin. Kutuyu açarken video çekin.
LAPTOP YÜKSELTME YARDIM
SONY Z2 İÇ EKRAN ÇATLADI
|
Son Giriş: 2 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 3 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 213
İkinci El Bölümü Mesajları: 1
Konularının görüntülenme sayısı: 4.346 (Bu ay: 41)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 24 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Haberleşme ve Dijital Platformlar