mini cooper motordan çıkan hafif duman
herkese merhaba, 2012 mini cooper 1.6 Dizel aracımda hafif bir yanık kokusu aldım ve sağa çekip motoru durdurdum. 120-130km yol gelmiştim. Aracımda herhangi bir arıza ışığı yanmıyordu, aracın sesinde veya çekişinde de hiç bir problem yoktu. kaputu kaldırdığımda biraz duman ve sıcak ile karşılaştım. Plastik motor koruma kapağını çıkarttım. Zaten üzerimden paniği atar atmaz, sonra videoyu çekmeye başladım. videonun en baş kısmında, hafif bir duman gözükmekte. Ertesi gün sanayide iyi olabilir diye düşündüğüm bir tane ustaya götürdüm. tabelasında mini cooper, bmw, audi araç logosu vardı. zincir sesi gelmediği halde (zincirin değişmesi gerektiği zaman ki sesini az çok duyduğum için biliyordum), triger zinciri, yok motor kulağını değiştiririm vs gibi bir şeyler sayıp 35-40 bin tl tutar dedi. bilen arkadaşlar veya tahmini olan arkadaşlardan bu konuda bir yardım bekliyorum en azından bu dumana ne neden olabilir. veya ne gibi bir sorun beni bekliyor. bir ustaya gideceğim zaman en azından şusu bozuk veya şundan şüphelenebiliyorum diyebileyim. üstelik bu dumanın geldiği parçası nedir onu dahi bilmiyorum. buna sebebiyet veren şey hakkında, biraz fikrim olabilirse, en azından 3 aşağı 5 yukarı bir piyasası vardır biraz bilgi ile gidebilirsem iyi olur durduk yere beni yolmaya çalışmasınlar.
Brawl Stars Oyuncakları
Herkese Merhaba, uzun yıllar oyun şirketinde cg artist olarak çalışmış, sonrasında üretim yapan kurumsal bir şirketin modelleme ve üretim sorumlusu olarak çalışmıştım. 3d yazıcılar, cnc lazer makinelerine oldukça hakim birisiyim. bu yüzden de hobilerim hep bu alanda olmuştur. son 1 senedir de Brawl stars figür oyuncaklarını yapmaktayım. Supercell ile bir kaç görüşme sonrasında, telif konusunda satış yapmadığım sürece hiçbir sıkıntı olmadığını, yaptığım figürleri de kendilerinin de merakla görmeyi beklediklerini söylediler. Bende arkama aldığım bu rüzgar ile yapıyorum. ara ara twitter ve reddit üzerinden onlarla da paylaşıyorum.
Yabancı forumlarda paylaşıyordum. Türk olduğumu görenler çok şaşırıyorlardı. aslında ilk başlarda biraz forumlarda paylaşmaktan çekiniyordum. milletin derdi başka benimki çok başka diye maalesef son 1 yıldır şehir değiştirdiğim ve kendi işimi açtığım için de işsizim :) haliyle bu hobiye daha çok vakit ayırdım. Biz her şeyi yaparız da Türkiye'de hobicilik malum sebeplerden pahalı. Geçim sıkıntısından insanların en son uğraşı bile olamayabiliyor. Ben de makinelerim boşa yatacağına, boyalarım, ham maddelerimin son kullanma tarihleri geçmemesi adına yapmaya başladım. iş olmayınca o malzemeleri kullanacak iş de olmayınca, boşa gideceklerine hobime gitsin dedim. Ben de bu hobimi sizlerle paylaşıyorum. peki neler yapıyorum, bu zamana kadar neler yaptım sizlere kısaca tanıtmak göstermek isterim. sosyal medyadan ufakta olsa bir destek görmek beni mutlu eder.
Son Giriş: 3 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 3 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 15
İkinci El Bölümü Mesajları: 6
Konularının görüntülenme sayısı: 1.312 (Bu ay: 32)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 4 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: İkinci El