Yeni Nesil Lazer TV ile Dev Ekranlar Hakkında
Amerika ve Avrupada kullanımı yayılan Lazer TV hakkında forumdonanımda bilgi bulamadığım için bu konuda bilgi paylaşmak istedim.
Kısaca bahsetmek gerekirse;
Lazer TV için; İhtiyacımız olan iki ürün; 1 Adet Ultra kısa mesafe projeksiyon cihazı ve 1 Adet ALR UST projeksiyon perdesi.
Bu iki ürünü birleştirdiğimizde 80", 100", 120", 130", 150" gibi dev TV seçenekleri ile ihtiyacımıza göre iç mekan aydınlatmasından etkilenmeyen dev ekran lazer TV'imize kavuşuyoruz.
Lazer TV'imizin maliyetini belirleyecek unsur ise; tercih edeceğimiz ultra kısa mesafe projeksiyon cihazı.
Ultra kısa mesafe projeksiyon cihazları 3000TL den başlayıp 50bin TL lere kadar geniş bantta bulmak mümkün. Bu konuda bütçe ürünler LG ve bazı çin markalarına mevcut.
Tabi dünyada genelde üst segment grubu kullanılıyor; aşağıdaki linkten güncel top 10 listesini inceleyebilirsiniz;
https://www.projectorcentral.com/best-ultra-short-throw-projectors.htm
Benim eve kurduğum sistem Epson LS500 Android TV Edition ve Gamma Screens ALR UST 100" projeksiyon perdesi oldu. Yaklaşık 5 - 5.5m mesafede oturuyorum oldukça yeterli geliyor. Daha büyüğü yorucu olur dendi.
Bu arada ALR UST tırtıklı özel bir yüzey; sadece ultra kısa mesafe projeksiyon cihazlarında kullanılıyor; projeksiyon cihazından gelen görüntüyü alıp; çevre ışığı büyük oranda reddeden bir projeksiyon perde çeşidi. Lazer TV'nin mantığı projeksiyon ile TV olayını tek noktada birleştirmesi.
Aşağıda ve ekte gündüz ve akşam fotoğraflarını ve videolarını, ilgilenen arkadaşlar için ekliyorum. Fotoğrafları sanıyorumki iyi çekemedim, videolarda da iphone kamera mikrofonumda sorundan dolayı ses kısmı kaydedilmemiş :)
BenQ W1700 4K Projeksiyon İncelemesi
yakın çekim webcam önerisi
|
Gamma Screens Projeksiyon Perdesi + Epson EH-TW6700 alındı
|
Son Giriş: 4 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 4 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 26
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 10.994 (Bu ay: 33)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 14 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Ev Elektroniği ve Elektrikli Ev Aletleri