%68 oranından satılık skinler
steamanalyst fiyatının %68ine satılıktır. fiyat teklifleri değerlendirilir
huntman lore mw
ak redline ft
usp-s purple ddpat fn
Sizce doğru kararı mı verdim?
Mef üniversitesi eemden istanbul üni cerrahpaşa ve itü kktc %50 bursluya yatay geçiş başvurusu yaptım. İkisi de geldi ve kararımı iücden yana verdim. İtü seçseydim yıllık 75k ödeyecektik, zaten bi yandan özelden kurtulmak için yatay yapmıştım.
İtü kktc olsa bile istanbulda okuyacaktım bitene kadar ama diplomada kktc yazacaktı, bu da kafamı karıştırdı. Üstüne yurtdışında yüksek lisans düşünüyorum, kktc olması sıkıntı çıkarabilir diye düşündüm.
Ama tekrar bakınca sonuçta itüde okumuş olacaktım ve bu yüzden aklımda hala bi acaba var. Sizde doğru kararı verdim mi dostlar?
İyi akşamlar dostlar. "özel üniversite yazdım paramız yokmuş" konusundan hatırlayanlar olacaktır, yksde yaşadığım talihsiz olaylar sonucu 100k sıralama yapmam ve mezuna kalma seçeneğimin olmaması nedeniyle %50 burslu MEF elektrik elektronik yazmıştım. Final haftasına yaklaşırken okulla alakalı bilgilendiric bir konu açmanın zamanı geldi.
Öncelikle bu okul bazılarının hunharca savunduğu gibi yeditepe, özü klasmanında değil hatta yakın bile olduğunu düşünmüyorum. İnternette okuduğunuz her şeye temkinli yaklaşın ama bu okulla ilgili olanlara karşı ekstra temkinli olun. Reklam için büyük çaba sarf edildiğini düşünüyorum hatta bu forumda denk gelmişsinizdir bazı yorumlara.
Kampüsten başlayalım, çok bilgi kirliliği var okulun kampüsü hakkında herkes küçük vesaire diyor. Okulun kampüsü küçük değil arkadaşlar. Okulun kampüsü yok. Tüm üniversite tek bir binadan oluşuyor, binanın önünde de mahalle arası çocuk parkı büyüklünde ufak çimenlik alan var. Evet bu kadar. Tek binadan oluşuyor dedim bina hakkında da bilgi vereyim. Uniq İstanbul denilen bir alışveriş merkezi var bilenleriniz vardır, MEF binası eskiden uniq istanbulun bir parçasıymış. Daha sonra üniversiteyi kurmak için alışveriş merkezinin yarısına yakın bir kısmı satın alınıyor ve mef üniversitesi oluyor. Uniq ile binalar hala birleşik ama kapılar girişler vesaire iptal edilmiş. Üniversite binamız böyle yani, bazılarınız diyecektir; ee çok küçük değil mi? Evet haklısınız oldukça küçük.
Öğrenci kitlesi. Benim en çok hayal kırıklığına uğradığım kısım bu oldu. Tanıtım günlerine gittiğinizde binayı gezebilir, akademisyenler ile tanışabilirsiniz ama öğrenci kitlesini bilemiyorsunuz maalesef. Lise 5 arkadaşlar, çoğunluk dersleri umursamıyor, tikky diye tabir edilen kitle çok fazla. Özel üniversiteler ile ilgili şöyle bir geyik vardır işte burslu olsanız bile sınıf farkını hissetmiyorsunuz, ben kaç yıldır okuldayım hangi arkadaşım burslu burssuz onu bile bilmem vesaire. Burada işler öyle değil, sınıf farkını hissediyorsunuz. Ring otobüsünde yeni tanıştığınız çocuk 5dk sonra alakasız şekilde macbook prosunun ekstra özelliklerine kaç para verdiğini anlatmaya başlayabiliyor Kendimce bu durum hakkında çıkarım yaptım. Okulun ücretleri diğer okullar kadar yüksek değil ama çok düşük de değil. Bu nedenle tercih eden kesim genellikle elit zengin kısım değil de sonradan görme kıro varlıklı kısım oluyor. Tam ifade edebildim mi bilmiyorum ama anlamışsınızdır herhalde. Kız erkek fark etmez okulun %70e yakın kısmı sadece ortam peşinde diyebilirim. Üniversitede illa olacak bunlar asosyal birisi değilim ama diyorum sadece buna çalışır mı insanların kafası ya? Buraya gerçekten eğitim almak amaçlı gelen arkadaşlar, hayal kırıklığına uğrayacaksınız. Öğrenci kitlesi nişantaşı ayarında.
Akademisyenler ve eğitim kalitesine gelirsen bu kısım biraz değişik. Okulun imkanları çok az, laboratuvar sayısı yetersiz örneğin yeditepede sanırım elektrik elektronik için 9 lab vardı burada ise sadece bir tane. Lab ekipmanları da dökülüyor. İmkanların yetersiz olduğunu hissediyorsunuz yani. Diğer açıdan çok iyi öğretmenler var. Okulun en güçlü yanı bu olabilir.
Şimdilik aklıma gelenler bunlar sorularınızı yazarsanız cevaplayıp konuya eklerim. Aklıma geldikçe editleyeceğim.
TURK TELEKOM ALDIĞIM TELEFONU VERMİYOR
Arkadaşlar 1 aralık günü turk telekom gaziosmanpaşa bayisinden tarifeye ek taksitli olarak telefon aldık. Kurulum için kutuyu açtıklarında ekran boyunca şerit şeklinde piksel hatası olduğunu gördük. Telefonu gün içinde değiştirip yenisini vereceklerini söylediler ve bizi gönderdiler. Gün boyu gelişme olmadı aradığımızda telefonu samsung servisine gönderdiklerini, onlardan haber beklediklerini ve yarın kesin elimizde olacağını söylediler. Bugün tekrar aradığımızda telefonun serviste olduğunu birkaç gün beklememiz gerektiğini söyledi ordaki yetkili. Biz telefona acilen ihtiyacımız olduğunu, tamir görmüş telefon istemediğimizi bundan dolayı satışı iptal etmeleri istedik. Satışın iptal falan olmayacağını aktarıp kapattılar. Turk telekomu aradık dalga geçer gibi bizimle alakası yok şubeyle konuşun dediler. Şu an acil telefon ihtiyacı içinde mağdur olduk, ne yapmalıyız tavsiyelerinizi bekliyorum.
Lütfen konuyu öne çıkaralım arkadaşlar teşekkürler
HP 15-da2033nt I5-10210u 16gb ram 512ssd 7080TL
Trendyol cüzdan 70tl iade ve hp iade ile 6500 civarına geliyor
Amazon HP i3-1115G4, 4 GB RAM, 256 GB SSD 3599TL
HP Dizüstü Bilgisayar, 15.6'' FHD, Intel Core i3-1115G4, 4 GB RAM, 256 GB SSD, FreeDOS, 2N2Q9EA, Beyaz https://www.amazon.com.tr/dp/B08MWPFP67/ref=cm_sw_r_cp_apan_glt_i_dl_ZT3MD0J7KHB929K870NF?_encoding=UTF8&psc=1
Hp iadesi ve world kombosu ile 3000 civarına geliyor oldukça sıcak gibi ama laptop hakkında pek bilgi bulamadım siz ne düşünüyorsunuz
Türk almanda olanlar
sormam gereken birkaç şey var mesaj atabilir misiniz
Bu kitapları pdf üzerinden kullanmak ne kadar verimli olur sizce alınması elzem midir? Ve temin eden arkadaşlar nerden aldı? Amazonda falan tanesi 250-300 civarı sahaflara bakmayı düşünüyorum siz naptınız
Üniversiteler online geçmiş olsun
Yoksa bu kadar geçe kalmasının imkanı yoktu muhtemelen her şey hazır ama göklerden gelen bir karar yüzünden açıklayamıyorlar Tahminime göre haftaya perşembe-cuma gibi açıklanır ve giderek artan vaka sayıları neden gösterilerek ilk dönemin online olacağı ilan edilir cümleten geçmiş olsun
Çok saçma değil mi
Ya başka şehir yazan o kadar adam var ne zaman belli olcak ne zaman gidip yerleşçek ev tutçak kendini ayarlayacak bu millet sizin ananuzı avradınızı döverim
Awk ülkesinde bir kurum doğru dürüst çalışsa şaşırcam
Arkadaş hücreleri: Her bir kalburlu borunun yanında aynı ana hücrelerden ayrılmış olan, enine kesitte borunun yanında yuvarlak ve köşeli olarak görünen ve kalburlu boruya oranla daha dar, plazması daha zengin ve nukleusu daha büyük olan hücrelerdir. Sonbaharda, kalburlu boruların delikleri üzerine Kalloz maddesi birikir ve faaliyetleri sona erer. Ertesi yıl, genellikle bu borular faaliyete geçmeyerek civardaki dokular tarafından ezilirler ve yerlerine yenileri meydana gelir. |
Son Giriş: 7 gün önce
Son Mesaj Zamanı: 4 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 286
İkinci El Bölümü Mesajları: 6
Konularının görüntülenme sayısı: 41.259 (Bu ay: 151)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 560 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Eğitim ve Sınavlar