RX6600 İŞLEMCİ ÖNERİSİ
merhabalar
yakın zamanda rx6600 almayı düşünüyorum internetten bakındım baya güzel bi f/p ekran kartı gözüküyor ki rakibi olan 3060dan 3000 4000tl uygun olmasına rağmen bazı testlerde geçiyor bile.
ama yanına işlemci olarak ne alabilirim karar veremedim.
şuan ryzen 3 2200g apu işlemci var onu kullanıyorum bu işlemciyle taksam ne olur tam olarak onu da bilmiyorum
önerileriniz veya 1k daha ekle şunu al daha iyi dedikleriniz varsa yazarsanız güzel olur.
güncel fiyatı 5700 şuanda muhtemelen yine düşmeye devam edicek mining piyasası patladığı için ama dolar yükseliyor vs hemen aradan çıkartıp uğraşmak istemiyorum. Sonradan dolar yüzünden patlarız falan :D
çift slot ram mhz arttırma sorunu
selamlar
elimde ryzen 3 2200gli apu sistem var.
bi zamandır ramlerle alakalı sorun çekiyorum gskill 2x8 3600mhz ramler var elimde
ramler 3600mhzde çalışmıyordu bitanesi bozukmuş garantiye gönderdim düzeltildi sorun ondan kaynaklı sanıyorum ama değilmiş
tam olarak sorunum şu: ramleri tek denediğimde sıkıntı yok 8gb 3600mhzde çalışıyor ama 2sinide taktığımda 2133 mhz üzerinde çalıştıramıyorum bilgisayarı windows açılıyor 5 10 saniye sonra görüntü gidiyor
anlamadığım güvenli modda çalışıyor ama windowsu açında çalışmıyor direk görüntü gidiyor yazılımsal bi problem mi donanımsal mı anlamadım sistemde apu olduğu için çok etkiliyor frekans hızı
anakart ram slotlarınıda kontrol ettim ramleri tek takınca her 2slottada sıkıntısız 3600mhzde çalışıyor
yardımcı olursanız çok sevinirim bayadır çözmeye çalışıyorum
edit: şimdi cpuz'den ramlari kontrol ettim 2 arasında farklılıklar var bundan kaynaklı olabilir mi?
https://www.hizliresim.com/7v891uh
https://www.hizliresim.com/eghgq9w
sistem:
ryzen3 2200g
gskill ripjwas 2x8 16gb 3600mhz ram
msi b450m-a pro max anakart
samsung 980 250gb m.2 nvme ssd
ram mhz yükseltince pc kapanmama sorunu
merhabalar
yaklaşık 1 hafta önce ryzen 3 2200g apu sistem aldım 2.el
aldıktan sonra geldim formatladım vs vs. bilgisiyarda sıkıntılar var şuanda. ryzen 3 2200g ile ilgili siyah ekran sorununu gördüm çoğu kişide varmış oyunda genellikle ekran gidiyor ama kasa çalışır durumda mouse ve klavyenin ışıkları yanıyor bunu hala çözemedim.
fakat benim sorunum ram mhzlerini yükseltince bilgisayar kapanmıyor. Mhzleri 2133 idi default ayar zaten bunu 3600 a çekince(ramler 3600mhz) bilgisayar kapanmıyor.
hani her çözümü denedim bu kapanmama sorununun ramlerden kaynaklandığını zaten şuan öğrendim düşürdüm 2133mhzye şuan kapanıyor açılıyor sıkıntısı yok.
gerçi şuanda da ram mhzlerini yükseltince pc kapanıyor anlayamadım bios pilini çıkartmıştım default ayarlara dönsün diye tekrar taktım ama ram mhzlerini yükseltince pc resliyor kendini. pili çıkartmadan önce böyle bişey yoktu çalışıyordu 3600de
yardımcı olursanız gerçekten çok sevinirim sistem apu zaten ramleri bu şekilde kullanınca oyunlarda gercekten sağlam performans düşüşü oluyor.
sistem:
ryzen3 2200g
gskill ripjwas 2x8 16gb 3600mhz ram
msi b450m-a pro max anakart
samsung 980 250gb m.2 nvme ssd
Superonline Port Açma Sorunu
|
metin 2 hata
light yagami... |
Son Giriş: 3 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 3 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 16
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 3.032 (Bu ay: 55)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 7 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware