![](https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/2392157/93d7f25284aeda831bde692e6b002b9fo.jpg)
![çavuş](/Static/forum/img/rozet/tegmen.png)
4 gb ram + 16 gb ram--laptop
Arkadaşlar merhaba,
Lenovo v155 15 apı--81v5 model numaralı laptopumda 8 gb ram bulunuyor fakat bu 8 gb ramın 4 gb ı çıkarilabilir. Diğer 4 gb ram bu çıakrilabilir ramin altında sanki anakarta yapışık. Hareket ettiremiyorsun. Ben bu çıkarılabilen 4 gb rami çıkarıp elimde bulunan 16 gb rami taksam verimli olur mu işe yarar mı? Bu konuda yardımıcı olabilecek var mı?
2x8+2x16 uyumlu çalışır mı?
Merhaba,
Elimde "https://www.pny.com/anarchy-x-ddr4-red?sku=MD16GK2D4320016AXR" ramdan 2 adet var.Ram yükseltmek istiyorum fakat kafama 2x8 mi almalıyım yoksa 2x16 mı almalıyım diye takıldı.
XLR8 Gaming EPIC-X RGB DDR4-3200Mhz C16 16GB (2x8GB) DUAL
XLR8 Gaming EPIC-X RGB DDR4-3200Mhz C16 32GB (2x16GB) DUAL
Eğer 32 gb'lık alırsam kafama şu takılıyor 2x8 ile 2x16 kitler yanya düzgün çalışır mı? Marka model frekans cl herşeyleri aynı sadece birinde rgb var birinde yok. Birde bellek boyut farkları var. Yada bir diğer soru gelecekte eğer 32 gb lığı alırsam elimdeki 16 gb kiti satıp bir 32 daha alarak sağlam bir ram'a sahip olurum.
Bu konuda bilgisi olan var mı?
Arkadaşlar merhaba araştırdım ama bu ürünler arasındaki farkı bulamadım. SWFT ucuz MERC en pahalısı QUICK orta fiyat diye gidiyor diye biliyorum. SWFT alsak ne eksiğimiz olucak. Bu konu hakkında bilgisi olan var mı? Bilginiz var ise XFX hakkında ve türkiye servisi hakkında bilgide alabilirim. Teşekkürler şimdiden.
6700 xt li sistem ve 3060ti lı sistem
Arkadaşlar öncelikle herkese merhaba, incehesapta uzun süredir 10 bin-15 bin arası sistem takip ediyorum. Özellikle amd 6700 xt ve ryzen 5600x sistemleri takip ediyorum. Sitede bulunan 2 sistem var suan 6700 xt için fakat yanında verilen kasa güç kaynağı gibi etmenler içime sinmiyor. Bu yüzden aynı paraya 3060 ti lı asus bir sistem var bunu toplamayı düşünüyorum. Bu konuda yorum yapabilecek tavsiyesi olan biri var mı? Amd nin yanına gamepower gibi kasalar konulunca tereddütte kalınıyor. Ayrıca en zor değiştirilicek ürün olan ekran kartı içinde uzun vadeli bir düşünce olarak yüksek ram kapasitesi yüzünden amd 6700 xt yi düşünüyordum. 3060 ti ekran kartına göre vram 4 gb daha fazla. Çok fazla bilgim olmadığı için sizlere sormak istedim. yani 12 gb ramli ekran kartı yerine 8 gb ramli ekran kartını almak kötü bir yatırım mı? yatırımdan kastım uzun süreli kullanmak için. Çok fazla bilgim olmadığını tekrar belirtmek istiyorum. Teşekkürler yorumlar için şimdiden.
Lenovo G560 yeni SSd takılıyken boot etmiyor
Merhaba arkadaşlar, Lenovo G560 eski bir laptop sahibiyim. 128 GB'lık SSD aldım ve Laptop'u az da olsa hızlandırmak için kullanacağım. Klasik format USB'si oluşturdum. SSD'yi hard disk yerine takıyorum sonra flashı takıyorum. Format için açıyorum PC'yi fakat BIOS'a bile girmeme izin vermeden direkt siyah bir ekran çıkıyor ve en altında "no bootable device -- insert Boot disk and press any Key" yazısı çıkıyor. Acaba USB'yi yanlış mı yaptım diye hard diski tekrar takıyorum, hard disk ile çalışırken Boot menusu açıp flash belleği seçebiliyor ve format atabiliyorum. Ama ne zaman ki SSD'yi takıyorum hard disk yerine, yine aynı yazı. BIOS'a bile girmeme izin vermiyor bilgisayar.
Bunun sebebi nedir, nasıl çözebilirim? Başka bilgisayara takıp, orada format atıp getirip, laptopuma takmayı düşündüm fakat zahmetli olacak, o yüzden buraya bir konu açmak istedim. Belki sebebini bilen vardır. Herhangi bir fikri olan beni aydınlatabilir mi? Teşekkürler. Bu arada SSD de sağlam, başka PC'de denedim ve çalışıyor.
Samsung müzik uygulaması ile ilgili
|
Son Giriş: 2 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 2 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 94
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 3.604 (Bu ay: 24)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 7 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Notebook - Ultrabook
![](/static/forum/img/yukleniyor.gif)
![](/static/forum/img/yukleniyor.gif)