50.000-80.000 Arası projeksiyon tavsiyesi
Merhabalar öncelikle,
2 yıldır severek kullandığım LG 65C1 Oled TV'mi istemeden de olsa taşınma nedeniyle satmış bulunuyorum. Oradan gelen bütçe ve üzerine koyacağım bir miktar ilave ile beraber 50-80 bin TL arası güzel bir projeksiyon cihazı arayışındayım. Alacağım cihazda kesinlikle ekran ayarlama/kaydırma olmalı (ya da adı herneyse) çünkü çarpraz bir konumdan perdeye yansıtma planım var. Aklımda şu an için Xgimi Horizon Ultra var. Cihaz TR'de mediamarktta çok yüksek fiyata satılıyor ama bunu 1.700 EUR'a hollandadan getirtme ihtimalim de mevcut Mayıs ayında. Bunun dışında başka öneriniz var ise, xgimiden daha uygun fiyata ve benzer ya da daha iyi performansa sahip cihaz tavsiyeniz olursa çok sevinirim.
Bu arada cihazı 3,5 - 4 metre civarı bir mesafeden yansıtmayı ve genel olarak film/dizi ve bazen de oyun için (ps5) kullanmayı planlıyorum. Fena olmayan bir bluray/DVD arşivim var ve görüntü kalitesi HDR/dolby vision uyumlulukları benim için oldukça önemli olduğundan bütçem dahilinde mümkün olan en kaliteli ürünü alabilmek adına desteklerinizi bekliyorum.
Öncelikle herkese merhaba. Daha önce forumda okuduklarım, öğrendiklerimle yıllar içerisinde bir kaç farklı kombinasyonla çeşitli sinema sistemleri kurup kullanmıştım. (AVR olarak Denon 1300, Onkyo 686, hoparlör olarak da Sony, Heco Victa Prime, Magnat MS, ve son olarak Dali Oberon kullanmıştım) Apartman dairesinde yaşadığım için çok verim alamadığım, hatta bir süre sonra elde olmayan sebeplerden kullanamadığım için elden çıkarıp stereo setupa geçtim zaman içerisinde. Stereo setupımda da Cambridge Audio CXA81 ve yakın zamanda edindiğim Focal aria 906'ları kullanıyorum (Mail imzamdaki LS50 metalar gitti:).
Yakın zamanda müstakil bir eve taşındım ve neden tekrar bu hobiye dönmediğimi sorgularken kendimi bir anda focal aria'nın center hoparlörünü ararken buldum (renk olarak 906'lar ile eşleştiremesem de bir şekilde centerı bulup aldım:). Şimdi 3.0 diyebileceğim bir sistemim var elimde. Bunların yanına bir subwoofer da ekleyerek ilk etapta 3.1 olarak kullanacağım, zaman içerisinde de 5.1.2 ya da 5.1.4 olarak güncelleyeceğim bir sistem kurma niyetim var.
İhtiyacım olan şey ise ilk etapta beni uzun yıllar götürecek bir AVR. Sıfır almaktansa ikinci el bir cihaz alma niyetim var. Bütçem ise max 30.000 kadar. Ancak 22-23 seviyelerinde kalmaya çalışacağım ilk etapta.
AVR ile beraber kullanacağım kaynaklar ise, Apple TV 4K, PS5, Stereo amfi (Amfimde ht by-pass özelliği olmadığı için model değiştirip ön sağ ve sol hoparlörü stereo amfiden besleme niyetim var). Stereo Amfiye de CD playerım ve pikapım bağlı olacak. AVR'de e-arc'a ihtiyacım olmayabilir. LG Oled 65c1 model televizyonum var ancak bunu satıp projeksiyon cihazı almak istiyorum. Projeksiyonda da buna ihtiyacım olmayacaktır diye düşünüyorum. PS5'te de 120 hz, VRR desteğini bugüne kadar sadece bir kez kullandım. 60 hz yetiyor genel olarak.
Yukarıda anlattıklarımdan yola çıkarak seçeceğim AVR'de HDMI 2.1, e-arc, vrr desteği vs gibi özellikler olursa iyi olur. Ancak bunların olması fiyatı %40-%50 şişirecekse gerek yok diye düşünüyorum. Yine de sizlerin tecrübelerine başvurmak isterim.
Şu anda ikinci el olarak Marantz SR6012, Denon 3700 bakıyorum. 3700 için ikinci el yaklaşık 3-4 ay garantili bir cihazı 30.000 TLye alma durumum var, Marantz için de 23.000 TL gibi bir fiyat mevcut. Biri 2020 model diğeri ise 2016 model bir cihaz. İkisi de 9.2 kanal. Sizce Denon aradaki 7.000 TL farka değer mi? Focaller ile Marantz mı yoksa Denon mu daha uyumlu bir ses verir (Focaller tizlerde biraz daha parlak çalıyor)? Önereceğiniz 20-30 bin arası ikinci elde alabileceğim başka avr varsa onlara da açığım. AVR alma işini bu hafta bitirmeyi planlıyorum. Sizin desteğinizle yeni AVR'mi beraber seçelim ve kurulumunu da beraber yapalım :)
Selamlar, yakin zamanda ev sinema sistemimi apartmanda oturdugum ve randimanli kullanamadigim icin elden cikarmistim (denon avr x1300w / heco victa hoparlorler). Evimi tasiyorum, mustakil bir eve cikacagim ve tekrardan yeni bir sistem toplamak istiyorum. Ortalama 20.000 TLye kadar cikabilecegim bir butcem var. Kullanacagim salonda kule tipi hoparlor yerine guclu bookshelf hoparlorlere bakiyorum. Amazon almanyada elaclari gordum. Fiyat olarak alabileceğim seviyedeler. Ancak daha once kullanan gormedim, duymadim. Reddit’te cok fazla kullanan kisi gordugum icin biraz arastirmak istedim, seveni de var sevmeyeni de. Sonuc olarak TRde deneyip alabilecegim (izmirde) bir bayi de yok. Ancak risk alabilirim bu konuda. Elaclari tecrube etmis ya da yorum yapabilecek markayi bilen birileri varsa yardimlari cok makbule gecer. Daha once heco victalardan asiri memnundum aslinda, tekrar aynilarini dusunebilirim. Ama elaci abd’de cok tutuyorlar ve bir nedeni vardir gibi dusunuyorum. Sizce risk almaya deger mi? Ya da bu risk olarak nitelendirilmeli mi :) bu arada amfi olarak denon 3600-3700 yakalamaya calisacagim. Eger fiyat beni uzerse 2700e de razi olabilirim. Yorumlarinizi bekliyorum
970 Evo Plus 1 TB m.2_2 slotunda okuma yazma hızı düşük !
Merhabalar öncelikle,
B550 Tomahawk üzerinde ikinci m.2 slotuna taktığım sıfır 1 TB 970 Evo Plus SSD tam verimde çalışmıyor. Bios'a da girdim baktım her şey normal gibi. Diski hata için tarattım, hem Crystal Disk Mark hem de Samsung Magician'da. Her şey sapasağlam. Hem crystal hem magicianda aldığım benchmark testleri de aşağı yukarı aynı. Okumada 3200 yazmada 2.500 civarı. Olması gereken ise 3500 O/ 3300 Y.
Ekran görüntüsünü aşağı bırakıyorum. 1. Slotta windows'un da yüklü olduğu 500 980 pro takılı. Onun performanslarında hiç bir sorun yok, bu nedenle 970'i oradan çıkarıp birinci slotta deneyemiyorum. Denersem de muhtemelen full performans alırım diye düşünüyorum. Tahminimce bu sorun 2. m.2 slotunun performansıyla alakalı. Anakartın sitesinden de girip baktıgımda herhangi bir sorun olmaması gerekiyor gibi anlıyorum PCI 3x4 destekli 2. slot.
Yabancı forumlarda da baktım ancak bir cevap bulamadım. Konuda tecrübesi ya da fikri olan varsa ve yardımcı olursa çok sevinirim.
980 Pro 500 GB
970 Evo Plus 1 TB
Merhabalar öncelikle. Yeni topladığım PC için depolama alanımı genişletmek istiyorum. Halihazırda toplamda 1.5 tb 2 adet samsung m2 ssd kullanıyorum. Ancak SSD'leri çok yormadan resim, film, videolarımı arşivleyebileceğim sağlam bir HDD arayışına girdim. 3-4 TB yeterli olacak. Bunun için ayırdığım bütçe ise max 1.000 TL. Ucuza kaçıp sonradan pişman olmak istemiyorum, bu nedenle daha kaliteli bir seri varsa 2 TB disk de düşünebilirim.
İzlediğim bir iki videoda arşiv için NAS disklerin daha uzun ömürlü ve daha sağlam olduğundan bahsediyorlardı. Ancak NAS HDD'ler için NAS amaçlı kullanım olmayacaksa kesinlikle gerek yok diyen büyük bir kitle de var. Sıradan bir HDD alınacaksa yüksek hafızalara çıkmadan 3 TB'lık tek bir disk yerine 3 adet 1 TB disk alınması gerektiğini söyleyen de var. En nihayetinde okuduklarım ve izlediklerimden sonra aklım oldukça karıştı ve karar veremeyip buraya yazarak görüşlerinize başvurmak istedim.
İlgimi çeken ürünlerin linkini aşağı bıraktım. Ancak sizin de tavsiyeleriniz olur ise bunları paylaşırsanız çok sevinirim.
Teşekkürler şimdiden.
Selamlar herkese. Bir hevesle topladigim sistemimi kurmaya basliyordum ki goruntu alamadim bir turlu. Flash bios ile anakarti update edip tekrar denedim ama nafile. Bir yol gosteren olursa cok sevinirim. Sistemin ana bilesenlerini asagiya birakiyorum. Yardimlariniz icin simdiden cok tesekkur ederim
b550 tomahawk
ryzen 5600x
gigabyte gaming oc 3070
crucial ballistix 3600 cl16 2x8 gb ram
Tomahawk b550 mi tomahawk x570 mi?
Arkadaslar selamlar.
yeni sistem topluyorum. Bu defa ryzeni deneyecegim. İslemcim 5600x, ekran kartim gigabyte gaming oc rtx 3070. Anakart seciminde kararsiz kaldim, kafam biraz karisti. Vatandan x570 tomahawk aldim yarin teslim olacak. Ancak b550 tomahawkin da fiyati neredeyse ayni. Arada 100 tl fark yok. Daha yeni seri oldugu icin sanirim. arada fiyat farki cok olsaydi kesinlikle b550yi alirdim. Wifi oldugu icin ve de x serisi superior oldugu icin x570i tercih ettim ancak b550 daha guncel ve bu nedenle daha mi iyi diye aklim karismadi da degil . X570 artisi wifi, b550 artisi chipset uzerinde fan olmamasi. Sizin fikriniz nedir? Bunu iade edip b550yi de dusunebilirim. İlk defa kendim topluyorim sistemi, hazir almiyorum. Bu nedenle yorumlariniz benim icin degerli olacaktir
|
Son Giriş: 2 hafta önce
Son Mesaj Zamanı: 2 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 439
İkinci El Bölümü Mesajları: 15
Konularının görüntülenme sayısı: 10.624 (Bu ay: 72)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 160 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Oyun