DTS ve TrueHD ses gelmiyor
Yeni aldığım Tv de dts ve truehd sesli filmlerde, ses desteklenmiyor yazısı çıkıyor ve doğal olarak ses gelmiyor. Bu formatları destekleyen bir soundbar alıp HDMI eARC ile bağlantısını kursam ses almam mümkün olur mu. Filmleri USB’yi tv’ye takarak izliyorum. Ya da bir şekilde bu problemi nasıl çözerim. Teker teker tüm filmlerin ses dosyasını AC3 yapmak çok uğraştırıcı.
mkvtoolnix ile ilgili
Merhaba dostlar, sorum şu. 4k remux film arşivi yapıyorum. Mkvtoolnix ile filmlere türkçe dublaj ve altyazı da ekliyorum fakat bazı filmlerde iki tane video kaynağı çıkıyor. Çoklamayı başlatırken,1920x1080 olan versiyonu dahil etmemem kalite kaybı ya da başka bir probleme sebebiyet verir mi? Ayrıca hem 4k hem fullhd versiyonun olmasının sebebi nedir aynı film içinde?
TV tavsiyesi (aşırı kararsızlık içerir)
Merhaba arkadaşlar. İyi forumlar herkese. Yeni bir tv alacağım. Forumda okunmadık konu bırakmadım ama hala bazı detayları tam idrak edemedim. 55” tv almak istiyorum. Kullanım amacı ps5, 4K hdr kalitesinde keyifle film izlemek, futbol maçları izlemek.
Fakat şöyle bir durum var. Babamlar LG 55nano916pa almışlar. Elimdeki hdd üzerinden 4K remux filmleri açmaya çalışıyorum fakat dts desteği yok tv de. Ses gelmiyor. Yaygın codecleri çözebilecek 10bit destekli tv tavsiyeleriniz varsa paylaşın lütfen.
Sistem Tavsiyesi 3000₺
|
Meslek: Makine Mühendisi
Son Giriş: geçen yıl
Son Mesaj Zamanı: 3 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 20
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 1.788 (Bu ay: 52)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 2 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware