Zotac RTX 2060 ekranda anlık kesinti
Merhaba arkadaşlar,
Son bir haftadır fark ettiğim bu durum ekte Steam'e girdiğim andaki gibidir. ( 2 ile 3. saniye arası)
Bir anda ekranın üst kısmında ince bir çizgi halinde 1 saniye içinde böyle bir kesinti alıyorum.
Ekranı çift monitör olarak kullanmaktayım. Ana monitör DP, ikincisi HDMI ile bağlı.
Ekran kartı güncel, monitör kablosunda herhangi bir temazsızlık yok. İlk monitörü kapatıp, ikincisi ile denediğimde de aynı sorunla karşılaştım sanırım problem monitörde değil, monitörde olsa OBS'e yansımazdı diye düşünüyorum. Ekran kartından mı yoksa güç kaynağından mıdır sıkıntı? Yardımcı olursanız sevinirim.
Ekran kartı modelim: Zotac RTX 2060.
Monitör: AOC 23.8' 24G2U 144Hz 1ms.
Güç kaynağı: Sharkoon SHP650 V2.
Bilgisayar Açılışında Çıkan Bip Sesi
Merhaba arkadaşlar,
İlk ses:İndir Yeni Kayıt m4a
İkinci ses: İndir Yeni Kayıt m4a
Yarım saat önce Word'de yazı yazarken bilgisayarımdan aralıklı bir ses gelmeye başladı (ekteki ilk ses) daha sonra kasayı açıp etrafını temizledim, hard diski söktüm çıkardım, RAM slotlarını çıkarıp temizledim farklı yerlere taktım, tek takmayı denedim, ekran kartını çıkarıp VGA ile sistemi başlattım, fakat hiçbir şekilde sesin kaybolmasını sağlayamadım. Denediğim adımlardan sonra ikinci sesi duymaya başladım.
Bip seslerini anlamlarına baktım ancak tam net anlayamıyorum. Bip sesi gibi ne bir ses de değil. Bilgisayar açılış ve kapanış hızları aşırı derecede yavaşladı, son iki haftadır, birkaç açılışta D diskini tarayarak açıyordu bilgisayarı, sorun anakartta mı RAM'de mi bilmiyorum.
Bilgisayar açılınca ses kesiliyor. Daha sonrasında güç kaybına uğrar gibi anlık fanlarda yavaşlama oluyor gibi. m2SSD, hd tune pro'da kontrol edildi bir sıkıntı gözükmüyor.
Sesleri kontrol edip, yardımcı olursanız çok sevinirim.
sistem aşağıdaki gibi;
AMD Ryzen 5 3600 3.6 Ghz 6 Çekirdek 35MB AM4 7nm İşlemci (Kutusuz , Fanlı)
Gigabyte B450M S2H 3200mhz(OC) RGB M.2 AM4 mATX Anakart
G.Skill 16GB(2x8) RipjawsV Siyah 3200mhz CL16 DDR4 Ram (F4-3200C16D-16GVKB)
Kingston 500GB A2000 NVMe Okuma 2200MB-Yazma 2000MB M.2 SSD (SA2000M8/500G)
Zotac GeForce RTX2060 Gaming 6GB GDDR6 192 Bit Ekran Kartı
r5 3600 - Mavi Ekran Sorunu (minidump-memtest)
|
yeni bilgisayar mavi ekran sorunu
|
6000 TL Kurgu ve Oyun Sistem Tavsiye
|
Son Giriş: 2 hafta önce
Son Mesaj Zamanı: 3 hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 17
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 680 (Bu ay: 15)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 1 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware