Motor Ehliyeti Kurs Ücretlerinin Aşırılığı!
Merhabalar yeni çıkan temel eğitim alınarak B ehliyet ile 125 cc'ye kadar olan motorların sürülebileceğine dair kanundan sonra ben de ilk olarak sürücü kursuna koştum ancak ehliyet almaksızın sadece kurs için talep edilen bedelin 7500 TL olduğunu öğrenince fikrim değişti ve A sınıfı ehliyet almaya karar verdim ancak bunun için de 10.000 TL fiyat teklif edildi. Bu kurs ücretleri bana açıkcası biraz fazla geldi. Ben Muğla'da yaşamaktayım sizlerin yaşadığınız yerlerde fiyatlar ortalama ne kadar? Kurs yerine direkt ehliyet almak daha mantıklı değil mi?
Aracım Conta mı Yaktı?
Merhabalar aracım 2003 Renault Megane 1.9 dizel bir araç. Motor suyuna uzun bir süredir bakmıyordum kontrol etmek amacıyla açtığımda radyatör suyunun balçığa döndüğünü ve içinin komple paslı su olduğunu fark ettim ardından suyu su temiz gelesiye kadar tahliye ettim ve temiz su ile doldurdum. Bu aşamalarda motor yağım normaldi ve hiçbir sorun yoktu. 2 3 gün sonra tekrar kontrol etmek için baktığımda aracımda su kalmadığını ve motor yağının gri bir krem gibi olduğunu fark ettim. İnternetten yapmış olduğum araştırmalarda aracın conta yaktığı izlenimine kapıldım. Ayrıca aracın hararet göstergesi en dipte durmakta klimalar hiç ısınmamakta, radyatör suyu da hiç ısınmamakta olup 1 2 gün de aracı park ettiğim yerde araçtan akan motor yağları olduğunu fark ettim. Sizce sorun conta yanığı mıdır? Ya da ne gibi bir sorun olabilir? Sanayide conta yanığı olduğunu varsayarak konuştuğum bir usta neredeyse arabanın değeri kadar bir tamirat ücreti söyledi sizce bu araç ortalama ne kadar masraf çıkarır?
Son Giriş: 10 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 11 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 4
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 862 (Bu ay: 15)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Motorlu Araçlar Dünyası