Pc'im yük altında kapanıyor
Merhaba,
PC bileşenlerim ;
AMD 7600X
MSI B650-P
2x16GB 5200MHZ DDR5
AMD 6750 XT
NZXT C750 750W PSU
Özellikle Fifa23'deyken maç esnasında direkt kapanıyor. Sonrasında yeniden başlatmak için üzerinden zaman geçmesi gerekiyor 5-10 dk. Power kablosunu çıkarıp geri takıp power tuşuna uzun basarsam geri açıyor bir süre sonra.
Öncelikle sorunun CPU sıcaklıkları olduğunu düşünerek 240 mm dark sıvı soğutmadan Arctic 360mm'ye geçtim. Önceki soğutucu ile 95c'leri görürken, mevcut soğutucuyla curve optimizer kullanırsam 70c'yi geçmiyor. Lakin sorun devam ediyor ne yazık ki. Curve optimizer kullanmadan da deniyorum, yine bir süre sonra kapanıyor. GPU sıcaklıkları normal, max 70c görüyor. Windows kullanımında herhangi bir sorun yok, hatta bazı oyunlarda (starfield mesela) sorun olmadan çalışıyor. Lakin Fifa ve Baldur's Gate'de bir zaman sonra kapıyor.
Çözüm önerisi olan var ise çok makbule geçer. GPU mu yoksa Anakart kaynaklı mı bilemiyorum.
Bu sistem sizce olmuş mu ?
Arkadaşlar selamlar,
AM5 Non X modellerin gelmesine ramak kala bir süredir kafamda oluşturduğum sistemi çıkardım. Öncelikle mevcut sistemim,
i5 8400
RTX 2060
2x8gb ddr4 2666 MHZ
620 W seasonic PSU
250gb samsung 970 (sanırım 970 idi) SSD
Mevcut sistemden gelecek olanlar ise,
RTX 2060
PSU
SSD
Şimdi oluşturduğum sisteme gelirsek,
Asus TUF GAMING X670E-PLUS Wi-Fi AM5 Soket
Kingston DDR5 32GB(2x16GB) 5200MHz Fury Beast Black Ram Bellek
Arctic Freezer 34 eSports DUO - Intel / AMD Uyumlu
Samsung 980 PRO 500GB 6900/5000 MB/s NVMe M.2 SSD
Öncelikle Şubatı bekleyip 7800x3d almayı çok düşündüm, lâkin 20k bütçe ile o işlemciyi almaya kalksam ucuz bir mobo koymak zorunda kalıyordum, Ramleri 16 GB yapabiliyordum, sıvı soğutma almam gerekecekti. Bu şekliyle 2 sene idare etmesi koşuluyla, 2 yıl sonra CPU'yu güncel bir x3d ile değişebilirim. Ayrıca 2-3 yıl sonra PCI-E 5 GPU'lar çıkarsa şayet anakartın da mevcut desteğinden faydalanırım diye düşünüyorum. Ayrıca Temmuz ayında 2060'ı 4060 ile değişme planım var.
Özetlersem ; Biraz geleceğe yatırım yapmak istediğim bir build oluşturmaya çalıştım. Dışarıdan bakıldığında mantıklı duruyor mu sizlere ? Sistem sadece oyun oynamak üzerine kullanılacak.
Teşekkür ederim.
Son Giriş: geçen ay
Son Mesaj Zamanı: 5 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 49
İkinci El Bölümü Mesajları: 7
Konularının görüntülenme sayısı: 741 (Bu ay: 6)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 83 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware