Sistem Yükseltmesi - Tavsiyeleriniz Rica Olunur
Arkadaşlar merhaba. Güncel sistemim şu şekilde:
Anakart: MSI B350M PRO VD PLUS
Ram: Corsair Vengenca 2x8 DDR4
Ekran Kartı: Nvidia GTX1050Ti
Power Supply: FSP Hydro HD600 (600Volt)
İşlemci: AMD Ryzen 5 1600
Kasa: 4 fanlı ATX desteyelen bir kasa mevcut elimde
Sistemde güncellenmesi gereken en önemli iki şey anakart ve işlemci. Anakarttan en büyük şikayetim yeni nesil işlemcileri direkt çalıştırmaması. Bir diğer ifadeyle EZ debug alanında beyaz CPU ışığı hatası ve BIOS güncellemesi gerektirmesi. Daha büyük sıkıntısı ise bu kart M-Flash desteği ile gelmiyor yani elinizde fazladan bir işlemci yoksa uğraştırıp duruyor. Bu anakartı daha doğru düzgün, yeni nesil, üzerinde BIOS sıfırlama butonu ve USB desteğiyle gelen bir şeyle değiştirmek istiyorum. Pek donanımla alakam yoktur o nedenle maruz görün: Mümkünse out-of-the-box/kutudan çıktığı haliyle yeni nesil işlemcileri destekleyen bir anakarta geçiş yapmak istiyorum. Bir diğer sıkıntı ise bu anakart maalesef 2 ram slotu barındırmakta. İleride ram sayısını da artırmak isteğindeyim.
İkinci en önemli şey ise işlemci. Maalesef bu elimdeki işlemcinin pinleri hasar gördü ve bir-iki tık daha iyisiyle değiştirmek istiyorum. Bu anakart/işlemci uyumsuzluğunun sebebi AMD mi tam bilmiyorum ancak Intel'de böyle bir sıkıntı yok ise tamamen Intel'e de geçebilirim. Bu konudaki yardımlarınızı rica ediyorum.
PC'yi ne için kullanıyorum?
Daha çok render ve 3D modelleme. Oyun oynama daha çok benim için ikinci planda ancak yeni oyunları stabil bir FPS ile 1080p'de oynamak güzel olurdu. Sistemi yavaş yavaş toplayacağım için bütçe yok ama her şeyin en iyisini, en son çıkanını almalıyım gibi bir dileğim de yok açıkçası. Son olarak elimdeki güç kaynağı bu elementleri beslemeye yeter mi (Yakın zamanda ramleri 64 gb'ye çıkartmam gerekecek) ve sisteme yeni eklenecek parçaları da göz önünde bulundurarak hard disk de dahil (muhtemelen SSD) tüm bu parçaları siz nasıl upgrade ederdiniz/güncellerdiniz, bu konudaki yorumlarınızı benimle paylaşırsanız çok minnettar olurum. Eğer eksik geçtiğim bir yer var ise lütfen maruz görün. Daha fazla bilmek istediğiniz bir şey olursa cevaplamaya hazırım. Bahsettiğim gibi önceliğim anakart ve işlemci şu anda. Bir kez daha altını çizmekte fayda görüyorum. Yardımlarınız için çok teşekkür ederim şimdiden. Hepinizin güzel bir gün geçirmesi dileğiyle.
Antalya - Guitar Hero oynamak isteyen birileri var mı?
Arkadaşlar merhaba ben Guitar Hero oynamayı çok seviyorum ancak arkadaşlarım maalesef bu oyunu çok sevmiyorlar. O nedenle bu konuyu açma gereği duydum. Antalya'da olup, bu oyunu oynamayı benim gibi seven birileri varsa buluşup hem stres atar hem eğleniriz. Yaş 26. İlgilenen arkadaşlar konuya mesaj yazabilirler ya da direkt mesaj gönderebilirler. Herkesin güzel bir gün geçirmesi dileğiyle.
Antalya - Muratpaşa | Haftasonları bisiklet sürmek isteyen?
|
Antalya'da WebDev Üzerine Staj Yapabileceğim Bir Yer?
|
|
|
Son Giriş: 2 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 3 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 41
İkinci El Bölümü Mesajları: 16
Konularının görüntülenme sayısı: 5.505 (Bu ay: 93)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Dahili Bileşenler