F/P Kasa-Psu Önerisi Hemen Alacağım 2000TL
Selamlar,
3-4 Ay oldu bazı parçaları aldım ancak ekonomik durumumdan dolayı kalanını toplayamamıştım şuan kredi kartı limitim arttı ve bir an önce almak istiyorum. Sizlerden ricam bütçeyi aşmadan hatta mümkünse indirimde vs daha da aşağı bir fiyat olabilir parçalarla uyumlu Kasa/Psu tavsiye etmeniz. Ekran kartı duruma göre 0 yada 2.el Gtx1660/S/Tİ, Rtx2060/S, Rx6600/XT ya da Rtx3060 bu seçeneklerden birini tercih edeceğim araştırmalarıma göre 550W hayli hayli yetiyor bütçe arttırmaya gerek yok boş yere.
Elimdeki Parçalar:
AMD Ryzen 5 5500
Gıgabyte B450 M K
GoodRam 1TB PX500 Gen3x4 M.2 NVMe SSD (2050MB Okuma / 1650MB Yazma)
Kingston Fury Beast 16 Gb (2×8) 3600 Mhz Cl17 Ram
Not: Kasa tipi rgb'si vs. hiç önemli değil hava akışı düzgün olsun yeterli. Hatta böyle şaşalı büyük olmasına da gerek yok bu parçaların ve 2 fanlı bir ekran kartının sığacağı minimum büyüklükte olsun kasa ufak olsa da olur daha bile iyi olur.
Kasa ve Psu Tavsiyesi
Selamlar,
Bilgisayar topluyorum. Çoğu parçayı satın aldım. Yalnızca eksik kalanlar Kasa ve PSU (Anakart ve Monitörü belirledim ama henüz almadım onları da yorumlayabilirsiniz). Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.
Elimdeki parçalar:
*Amd Ryzen 5 5500.
*Msı VGA Radeon RX 6600XT Mech 2X.
*Goodram 1TB PX500 GEN3x4 M.2 NVMe SSD (2050 MB okuma / 1650 MB yazma)
*Kingston Fury Beast 16 GB (2×8) 3600 MHz CL17 RAM.
Gerekli olan parçalar:
Anakart.
Kasa ve PSU.
Monitör.
Anakart olarak:
ASUS B450 M-K2
Monitör olarak:
Lenovo G24-20
Bunları düşünüyorum. Ama bütçe olarak cidden sıkıntıya giriyorum ve kasa, PSU konusunda sizlerden isteğim parçalarla uyumlu olacak soğutması başıma dert açmayacak bir kasa ve berbat denmeyecek, güvenebileceğim bir PSU... Ama olabildiğince ekonomik olmalı. Yani istediğim şey üst düzey değil ama çok üzmesin yeterli. Kasa ve PSU birlikte olursa daha ekomomik oluyor sanırım. Öyle de olabilir. Çok teşekkür ederim şimdiden. Anakart ve monitör doğru tercih olur mu bu arada? Onu da yorumlarsanız sevinirim.
Mining'den etkilenmeyen fiyatı uçmayan ekran kartı var mı?
Ekran kartı almam gerekli ama fiyatlara bakıp deli dehşet zamlarından sonra bunlardan birini alsam kendimi enayi gibi hissedicem çünkü değerinden çok daha yukarıda hepsi. Stok ve miningden etkilenmeyen fiyatı uçmayan ekran kartı var mı pek fikrim yok? Gerçekten fiyatına değicek üzmeyecek ekran kartları neler acaba piyasa da?
RTX 2060 yada 3060 düşünüyodum ama gerçekten uçuk fiyatlar onun yerine gerçekten fiyatı uçmayan şimdilik alabileceğim bir ekran kartı varsa onu alıp ileride biraz sakinleşirse daha güçlüye geçmek istiyorm.
Bu Sistem Nasıl? Unreal ve Oyun için.
Selamlar,
Normalde bütçem daha düşüktü ama anladığım kadarıyla Unreal Engine gerçekten yüksek sistem ve sanırım RTX istiyor. Ben de mecburen bütçeyi yükseltme kararı aldım. Zaten şuan değil 1-2 ay sonra alabilicem sadece araştırma yapıyorum.
https://www.teknobiyotik.com/oyuncu-pc-gamer-pc/fr10500-oyuncu-bilgisayari.html
Bu sistem nasıldır? Bütçeyi yeterince zorladım daha da arttırma şansım yok. Bu kasa satıştan kalksa bile bu sistemi kurmayı düşünüyorum alacağım zaman. Birde Ryzen 5 3600 hakkında çok ısınma problemi okuyorum. Yükseltme olarak bu sisteme eklenebilen İşlemci soğutucalardan gerçekten uygun fiyatlı olanlar arasından hangisi biraz da olsa iş görür? Eklemesem çok sıkıntı çeker miyim? (Listede ki max 300 küsür tl olanlar arasında)
En azından 3-4 sene beni Unreal Engine konusunda sıkıntısız devam ettirebilir mi?
Şimdiden teşekkür ederim. Tavsiye ve görüşlerinizi bekliyorum.
Unreal engine vs. programlar ve oyun için sistem tavsiyesi?
Selamlar,
Özellikle Unreal engine gibi oyun motorları üzerinde çalışıp, kendimi geliştirmek gibi bir hedefim var. Tabii bunun yanında oyunlarda da çok sorun yaşamak istemiyorum en azından beni üzmesin. Bu tarz programların özellikle hangi parçaya yüklendiğini pek öğrenemedim, yani yoğunluğu ekran kartına mı işlemciye mi ram e mi yoksa hepsine ortalama bir şekilde mi dağıtmalıyım? Bütçe henüz net değil yani tabii gönül ister ki 5000 liraya bu işi çözeyim ama çok zor o yüzden 7-7.5'a kadar kendimi zorlayabilirim. Bu fiyatlarda bolca yaptığım araştırmalar da şunlar ilgimi çekti;
İşlemci:
Ryzen 5 3600
İntel Core 15 10400F
Ekran Kartı:
GTX 1650
RX 5500 XT
Sizin bir öneriniz var mıdır? Her türlü fikirlerinizi merak ediyorum kafam karışmış durumda. Ayrıca i5 10400F i alırsam sanırım H410la beraber ram mhzleri 2666 ya kadar kullanılabiliyor o halde rami alırken mhz yi yüksek almamın bir anlamı olmayacak değil mi? Başka parça önerileri yada direk sistem tavsiyesi vs açık durumdayım. Ayrıca daha düşük bir bütçe ile bu isteklerimi ortalama yapabileceksem daha düşük bütçe ile de bir sistem kurabilirim hiç farketmez daha bile iyi olur. Şimdiden teşekkürler.
NOT: Monitör, mouse, klavye vs. ek bir şeye ihtiyacım yok yalnızca kasa.
Son Giriş: 4 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 5 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 16
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 2.227 (Bu ay: 22)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware