Yaz Lastiği Tavsiyesi Michelin & Continental
Merhaba Arkadaşlar;
Opel Astra araç için genelde asfalt yolda kullanmak üzere yaz lastiği bakıyorum. Okul köyde olduğundan bir kısmı düşük kalite asfalt oluyor tabi. 205 55 16 ebatlarında yaz lastiği bakıyoruz. Michelin primacy 4+ ile continental premium contact 7 arasındayım. Kullananız var mıdır? Veya tavsiyeniz?
Hasar Onarımı İçin Servis mi Özel mi?
Merhabalar;
Bayram dönüşü bir kaza geçirdim. Aracı bariyere sürttüm. Şu an görünürde kaporta hasarı var gibi görünüyor. Sanayiden iki farklı fiyat aldım ikisi de 35 bin lira civarında. Servis görüşmeden bilgi vermek istemedi. Bursa Karacabey deyim. Tavsiyenizi rica ederim.
Bir de tek taraflı kazalarda değer kaybı oluyor mu? Araç 1.5 Symbol, 2014 model.
Kasko mevcut bu arada. Kaskocum kasko ile anlaşmalı yerlerde yaptırırsan iskonto yapıyorlar tramer de avantajın olabilir dedi. Sizlerin de hem konu hakkında hemde Bursa da tavsiyeleriniz varsa öğrenmek isterim.
Yedek Parça - Korna / Sinyal Kolu
Merhaba,
Renault Symbol Korna/Sinyal kolu yine bozuldu, bu araçlarda kronik arıza olduğunu biliyorum ve lehim yapmaktan bezdim.
Yedek parça olarak OEM olan Valeo 1400₺, Çıkma 400₺, MGA 400₺, Maher 500₺, Jeagler 560₺ fiyat buldum.
Valeoya garanti vermiyorlar. Diğerlerinde 6ay ila 2 yıl arası garanti veren var ama 2 yıl garanti sözüm senet modu mu ona bir bakıyorum.
Sinyal/korna kolu olarak tecrubeniz oldu ise veya bu markaları tanıyorsanız fikir beyan edebilir misiniz?
Buzdolabı Röle Sesi
Merhaba,
Arçelik buzdolabı belirli bir periyot ile devreye girmeye çalışıyor ama soğutma yapmıyor, motor sesi gelmiyor ışık yanıyor sadece röle/kontaktorun kontak çekme sesi gibi ses duyuyorum. Fikriniz var mıdır?
Ankastre Tavsiye Fırın Marka Model
Merhabalar,
Ankastre Fırın Ocak ve muhtemelen Davlumbaz bakıyoruz. Ekimde zam gelecekmiş.
Daha önce Beko-Arçelik grubu beyaz eşya kullandım. Bunlar için Bosch veya Siemens bakalım dedi eşim ama sizlerin deneyimleri nasıl acaba?
50-55" TV Tavsiyeleri
Merhaba,
Bir süre araştırma ve danışma yaptıktan sonra sizlere de fikir danışmayı önemli buldum. Salonuma TV almam gerekiyor, YouTube film ve TV yayını amaçlı kullanacağız. İlk akıllı televizyonumuz olacak öncelikle bütçeyi 10K altı gibi düşündüm ama esnemesi gerekiyor ise tekrar gözden geçiririm. Arkadaşlar tv teknolojisine yön veren firmalar olduğundan LG ve Samsung dan şaşma yönünde fikir belirtirken Vestel ve Toshiba bütçeye daha uygun gözüküyor. Kullanım olarak karşıdan ve yandan izlenebilmesi gerekiyor. Gündüz karşısında perde olduğundan parlama sorunu olabilir belki. Aktüelleri de inceliyorum bu arada. Aynı markanın bile aynı bandda birden fazla modeli var. Marka ve model konusunda sizlerin fikrini almak isterim. Eski televizyonum akıllı olmayan dahili uydu alıcılı Vestel idi memnundum.
USB Giriş Arızası
Merhabalar sizlerin fikir ve bilgilerine ihtiyaç duymaktayım.
Sorun şu ki Lenovo dizüstü bilgisayarımın USB girişleri zamanla çalışmaz hale geldi. Yalnızca bir tane USB yazıcıdan çıktı almama müsade edecek veri alış verişini yapıyor. Önceden Samsung veya Lenovo telefonumdan da veri almama müsade ediyordu (şu an bilmiyorum), ancak Xiaomi telefonu hiçbir şekilde görmüyordu. İlk başlarda güncellemelerden, sürüm yükseltmekten vs. olduğuna kanaat getirmiştim. Bulabildiğim her yolu deneyip olmayınca, arıza tespitine yöneldim. Anakarta bağlı olan USBçıkışları enerji vermiyor. Arızalı faal olarak belirttiğim USB ise; USB, Kart okuyucu ve 3.5mm ses çıkışından oluşan bir modül/kart üzerindedir. Diğer birimler çalışıyor. Bu USB çıkışı ise 5V veriyor ama yük/cihaz bağlayınca hemen 3V a bayılıyor, cihaz mouse dahi olsa çalışmıyor, ışığı da hemen sönüyor.
Anakart üzerinde arıza bulunması durumunda onarım denenebileceği ancak bu işlem sırasında anakartı tamamen kaybedebileceğim belirtildiğinden bunu göze almam istenildi.
Sonuç olarak; USB yi haricen beslersem veri alışverişi yeterli olabilir mi diye denedim. Bir devre kurdum ancak sonuç hala olumsuz. Teorik olarak mantıklı geliyordu. Ancak gerilim sağlarken 1-0 (5V-0V) bu kabloları haberleşmek için de kullanıyor mu? Çünkü ben bu devrede bilgisayar ile enerji alış verişinde bulunmuyorum. Son olarak adaptörlü USB çoklayıcılardan varmış hazır olarak zaten ondan denesem daha makul olur mu?
İlginiz için teşekkür ederim.
Manuel Sedan Tavsiye
|
Kantinimiz için kamera tavsiyeniz
Otomobil Tavsiyesi (37.000 Bütçe)
|
Son Giriş: 2 hafta önce
Son Mesaj Zamanı: 4 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 228
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 3.785 (Bu ay: 76)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 23 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Motorlu Araçlar Dünyası