BİOS GÜNCELLEDİM BİLGİSAYAR KAFAYI YEDİ
MERHABALAR BENİM ASUS ROG STRİX Z390-E GAMİNG ANAKARTIM VARDI. YENİ OYUN ALDIM BF2042 VE OYUNDA FPSİM DÜŞÜKTÜ. ARKADAŞIM DA BİOS GÜNCELLEMEMİ VE ARDINDA FPS'MDE ARTIŞ OLACAĞINI SÖYLEDİ. BEN DE DEDİĞİNİ YAPTIM YALNIZ BİOSU GÜNCELLEDİKTEN SONRA EKRANIM GELMEDİ. ÇOK UĞRAŞTIM DAHA SONRA DA ESC YE BASILI TUTARAK BİOS EKRANINA GELDİM. ORADAN BAKTIĞIMDA BİOSUM SON SÜRÜME GÜNCELLENMİŞ FAKAT RAM FREKANSIM FALAN EN DÜŞÜK AYARA KADAR DÜŞMÜŞ. DİĞER AYARLARI BİLMEDİĞİM İÇİN DEĞİŞİP DEĞİŞMEDİĞİNİ BİLEMİYORUM. DAHA SONRA DA İNTERNETTEN BAKTIĞIMDA ''UEFİ'' MODUNA AL ''ACHİ'' OLARAK ÇALIŞTIR VS DİYE VİDEOLAR GÖRDĞM AMA NE YAPTIYSAM OLMADI. EN SON KAYDETMEDEN ÇIK SEÇENEĞİNİ SEÇTİM VE BİLGİSAYARIM AÇILDI. ŞUAN OYUNDA 70 ÜZERİ FPS ALAMIYORUM. ONU GEÇTİM BİLGİSAYARIM SÜREKLİ BİOS EKRANINDA BAŞLIYOR. İLK OLARAK ŞU HATAYI VERDİ: after setting up intel optane memory or the raid configuration was builit sata mode selection must be changed to raid mode to avoid unknown issues YANİ ''intel optane belleğini kurduktan veya baskın yapılandırması oluşturulduktan sonra, bilinmeyen sorunları önlemek için sata modu seçimi baskın moduna değiştirilmelidir'' BUNU SORDUĞUMDA SATA MODUNU ACHİ YAP DEDİLER. DAHA SONRA DA ŞU HATAYI ALDIM: this may be due to the previous post attempt failiting because of system off. ıf the system failed to post after you made changes to uefi settings you my wish to revert to stable settings to prevent post failure YANİ ''bu, önceki gönderi girişiminin sistem kapalı olduğu için başarısız olmasından kaynaklanıyor olabilir. uefi ayarlarında değişiklik yaptıktan sonra sistem gönderilemediyse, gönderi hatasını önlemek için kararlı ayarlara geri dönmek istiyorum'' BU HATAYI VERDİ. BENİM ŞİMDİ NE YAPMAM GEREKİYOR? GARANTİLİK BİR DURUM VAR MI YOKSA, KENDİM HALLEDEBİLİR MİYİM? YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM. 05306486098
BİLGİSAYARIM DONUYOR
|
2080Tİ ÇALIŞMIYOR.
MERHABALAR. BEN ARKADAŞIN BİRİNDEN 2 YILLIK BİR ASUS ROG STRİX 2080Tİ ALDIM. KART ELİME GELDİĞİNDE DRİVERLERİNİ KURDUM VE KARTI FURMARK A SOKMAK İSTEDİM. FAKAT KART 52 DERECEYE GELDİĞİNDE FURMARK DURUYOR VE BİLGİSAYARIM DONUYOR. GÜÇ DÜĞMESİNDEN KAPATMAK ZORUNDA KALIYORUM. DAHA SONRA OYUNA GİRİP DENEYEYİM DEDİM VE PUBG GİRDİM. DAHA OYUN BAŞLAMADAN LOBİ EKRANINDA DA AYNISI OLDU BİLGİSAYARI GÜÇ DÜĞMESİNDEN KAPATMAK ZORUNDA KALDIM. MECBUREN BİLGİSAYARIMA FORMAT ATTIM SONRA TEKRAR DRİVER YÜKLEDİM VE FURMARK KURDUM. YİNE AYNI SONUÇLA KARŞILAŞTIM. POWERI GEÇEN SENE ALDIM. SIFIR QP BİLİŞİMDEN FSP 1200W PLATİNİUM OLANINDAN. GEÇEN SENE POWER ALDIĞIMDA DA SIFIR MSI 3060 Tİ ALMIŞTIM. O ZAMAN HERHANGİBİR SORUN İLE KARŞILAŞMADIM. FAKAT ŞİMDİ BU SORUNU YAPMASI BENİ TEDİRGİN ETTİ ACABA KARTA GÜÇ MÜ YETMİYOR DİYE DÜŞÜNDÜM. ALTA SİSTEMİMİ YAZIYORUM BU SİSTEMDE Mİ SIKINTI OLUR YOKSA KARTI MI KABUL ETMEDİ ANLAMIŞ DEĞİLİM. BU ARADA KARTI GERİ İADE ETTİM. ALAN ARKADAŞ FURMARK YAPTI VE HERHANGİBİR SIKINTI OLMADIĞININ VİDEOSUNU BANA ATTI. YARDIMLARINIZI BEKLİYORUM. :)
İŞLEMCİ: İ5 9600K
* EKRAN KARTI: ASUS ROG STRİX 2080Tİ
* RAM: WENGANCE PRO WHİTE (2X8)16GB 3600MHz
* ANAKART: ASUS ROG STRİX Z 390-E GAMİNG
* SIVI SOĞUTMA: H100İ
* POWER: FSP 1200W 80+ PLATİNİUM
* BELLEK: JAMES DONKEY 521 M2 & 2X 240GB SSD
* KASA: CARBIDE 275R
merhabalar iki katlı evim var ve şu an kullandığım modem 8 senelik. yeni bir modem almak istiyorum ama iki kata da etki edecek modem arıyorum. çekim kalitesi güçlü uzun zaman dayanacak modem lazım önerisi olan var mı?
1' Hakemin ilk düdüğü geldi ve zorlu mücadele başladı...
3' Yeni Malatyaspor'da Chebake'in sağ kaanttan yaptığı ortasını Fenerbahçe savunması uzaklaştırdı.
5' Caner'in sol kanattan yaptığı ortasını Yeni Malatyaspor savunmasında Hadebe karşıladı.
6' PENALTI! Tetteh ceza sahasında Tisserand'ın faulüyle yerde kaldı, maçın hakemi beyaz noktayı gösterdi.
8' YENİ MALATYASPOR ÖNE GEÇTİ! Adem Büyük topu ve kaleci Altay'ı ayrı köşelere yolladı!
13' Fenerbahçe'de Gökhan'ın ceza sahasının sağından içeri çevirdiği top kaleci Ertaç'ta kaldı.
16' Caner'in kullandığı köşe vuruşu sonrası ön direkte topla buluşan Gökhan'ın içeri aşırttığı top üst ağlarda kaldı.
18' Hafez'in kullandığı köşe vuruşunu Fenerbahçe savunması uzaklaştırdı.
19' YENİ MALATYASPOR'DAN TEHLİKE! Acquah'ın içeriye doğru yükselttiği topa Tetteh kafayı vurdu, şutunu Altay kurtardı.
21' YENİ MALATYASPOR FARKI İKİYE ÇIKARDI! Sol kanattan Kubilay'ın ortasında altıpasta bomboş yükselen Umut Bulut'un kafa vuruşu köşeden ağlarla buluştu!
22' Fenerbahçe'de Gökhan'ın sağ kanattan yaptığı ortasını savunmada Chebake uzaklaştırdı.
26' Fenerbahçe'de Ferdi'nin yine sağ kanattan yaptığı ortasını bu defa savunmada Youssouf uzaklaştırdı.
28' Caner'in kullandığı köşe vuruşunu kaleci Ertaç yumruklayarak uzaklaştırdı.
30' Yeni Malatyaspor'da Adem Büyük bir sakatlık geçiriyor. Maçın hakemi oyunu durdurup sağlık görevlilerini sahaya davet etti.
35' Caner'in kullandığı serbest vuruşa ceza sahasında Ozan kafayı vurdu, şutu üstten dışarı gitti.
38' FENERBAHÇE'DEN TEHLİKE! Mert Hakan'ın ceza yayı üzerinden çektiği şutunu kaleci Ertaç kornere çeldi.
39' Fenerbahçe'de Mert Hakan Yandaş, Adem Büyük'e yaptığı faulün ardından sarı kart gördü.
41' Fenerbahçe'de Ferdi'nin sağ kanattan yaptığı ortasını savunmada Hadebe uzaklaştırdı.
45+2' Fenerbahçe'de Gökhan Gönül, Benjamin Tetteh'e yaptığı faulün ardından sarı kart gördü.
İLK YARI SONUCU: Fenerbahçe 0-2 Yeni Malatyaspor
47' YENİ MALATYASPOR FARKI ÜÇE ÇIKARDI! Sol kanattan Hafez'in kullandığı serbest vuruşa altıpasta Caner'in üstünden kafayı vuran Youssouf topu ağlarla buluşturdu!
48' FENERBAHÇE'DEN TEHLİKE! Pelkas'ın ceza sahasının solundan çektiği şutunu kaleci Ertaç kornere çeldi.
53' Yeni Malatyaspor'da Umut'un ceza sahasının sağından çektiği şutu kaleci Altay'ın kucağında kaldı.
55' YENİ MALATYASPOR DÖRDÜNCÜ GOLÜ KAÇIRDI! Ceza sahasının solunda topla buluşan Tetteh'in uzak köşeye vuruşunu kaleci Altay parmaklarının ucuyla kornere çeldi.
63' Fenerbahçe'de Pelkas'ın ceza sahası dışından çektiği şutu farklı şekilde auta gitti.
65' Fenerbahçe'de Ozan'ın yine ceza sahası dışından çektiği şutu bu defa kaleci Ertaç'ın kucağında kaldı.
66' Fenerbahçe'de Cisse'nin ceza sahası dışından çektiği şutu üst direkten auta gitti.
77' Yeni Malatyaspor kalecisi Ertaç Özbir, kale vuruşunu kullanmakta geciktiği için sarı kart gördü.
79' Yeni Malatyaspor'da Tetteh'in ceza sahası dışından çektiği şutu yandan auta gitti.
81' FENERBAHÇE'DEN TEHLİKE! Cisse'nin ceza sahasının solundan uzak köşeye çektiği şutunu kaleci Ertaç kornere çeldi.
84' Yeni Malatyaspor'da Tetteh'in ceza sahası içinden çektiği şutu üstten dışarı gitti.
88' Fenerbahçe'de Luiz Gustavo, Umut Bulut'a yaptığı faulün ardından sarı kart gördü.
90' Maçın sonuna en az beş dakika uzatma ilave edildi.
MAÇ SONUCU: Fenerbahçe 3-0 Yeni Malatyaspor
FENERBAHÇE - YENİ MALATYASPOR MAÇ DETAYLARI
Stat: Ülker
Hakemler: Erkan Özdamar, Alpaslan Dedeş, Ali Saygın Ögel
Fenerbahçe: Altay Bayındır, Gökhan Gönül, Sadık Çiftpınar, Tisserand, Caner Erkin, Ozan Tufan, Luiz Gustavo, Ferdi Kadıoğlu, Mert Hakan Yandaş, Pelkas, Cisse
Yeni Malatyaspor: Ertaç Özbir, Chebake, Semih Kaya, Hadebe, Hafez, Acquah, Ndayishimiye, Kubilay Kanatsızkuş, Tetteh, Adem Büyük, Umut Bulut
Goller: Dk. 9 Adem Büyük (Penaltıdan), Dk. 21 Umut Bulut (Yeni Malatyaspor), dK. 47 Youssouf (Yeni Malatyaspor)
Sarı kartlar: Dk. 39 Mert Hakan Yandaş, Dk. 45+3 Gökhan Gönül (Fenerbahçe), Dk. 45+5 Hafez (Yeni Malatyaspor)
Koronavirüs salgınının otomotiv pazarındaki etkileri devam ediyor. İkinci el otomobillerin fiyatlarının pandemi sürecinde fiyatını ikiye katlayarak artmasından şikayet eden vatandaşlar, sıfır km araçlara yönelmek zorunda kaldı.
Aralık ayı ile birlikte bazı kurumsal bankaların uygun taşıt kampanya desteğini geri çekmesiyle birlikte sıfır araba almak için bekleyen vatandaşlar, 2020 Aralık en uygun sıfır araba listesini araştırma yapmaya başladı...
DÖVİZ KURU EN UYGUN SIFIR ARAÇLARIN ARALIK FİYATLARINI ARTIRDI!
Döviz kuru ile birlikte sıfır araç fiyatları da artmaya başladı. 2020 Aralık ayı en uygun sıfır otomobil fiyatlarını da oldukça etkileyen ÖTV zammına rağmen vatandaşlar sıfır araç almakta oldukça kararlı. Geçtiğimiz ay sıfır araç fiyatlarını gecikmeli olarak paylaşan birçok otomotiv firması, Aralık ayı en ekonomik araba fiyatlarını paylaştı. Sıfır araç almakta kararlı olan vatandaşlar, geçtiğimiz ay ÖTV zammından dolayı otomotiv fiyatlarına tepki göstermiş ve araç almaktan vazgeçmişti. Otomotiv pazarının durgunlaşmasına neden olan bu durum karşısında birçok marka Aralık ayına yeni sıfır araç kampanyası ile girerek pazarı hareketlendirmeyi planlıyor.
ARALIK AYININ EN UCUZ SIFIR OTOMOBİL FİYATLARI
Otomotiv şirketleri sıfır arabalarının fiyatlarını güncellemeyi bitirmek üzere. Türkiye'de satış yapan markaların aralık ayı liste fiyatlarına göre en ucuz modelleri aşağıda. Bu markaların en ucuz modeli dikkate alınarak liste hazırlanmıştır. Bugüne kadar açıklanan aralık ayı en ucuz sıfır araba fiyatları aşağıdadır. Sınırlı sayıda üretilen otomobillere de yoğun ilgi olmasından dolayı 2021 yılı Mart ayına kadar rezervasyonlar yaptırılıyor. Bazı markalar da fiyatlarını döviz kuruna göre güncelliyor.
Kasım 2020: Audi A3 Sportback 396 bin 292 lira
Aralık 2020: Audi A3 Sportback 421 bin 355 lira
Kasım 2020: BMW 118i 421 bin 400 lira
Aralık 2020: BMW 118i 401 bin 300 lira
Kasım 2020: Citroen C-Elysee 190 bin 500 lira
Aralık 2020: Citroen C-Elysee 192 bin 500 lira
Kasım 2020: Dacia Sandero 159 bin 900 lira
Kasım 2020: Dacia Sandero 158 bin 900 lira
Kasım 2020: Fiat Egea 113 bin 900 lira
Aralık 2020: Fiat Egea 123 bin 900 lira
Kasım 2020: Honda Civic 231 bin 200 lira
Aralık 2020: Honda Civic 231 bin 200 lira
Kasım 2020: KIA Picanto 162 bin 800 lira
Aralık 2020: KIA Rio 139 bin 400 lira
Kasım 2020: Jeep Renegade 289 bin 450 lira
Aralık 2020: Jeep Renegade 289 bin 450 lira
Kasım 2020: Peugeot 301 191 bin lira
Aralık 2020: Peugeot 208 192 bin 500 lira
Kasım 2020: Renault Clio 137 bin 900 lira
Aralık 2020: Renault Clio 137 bin 900 lira
Kasım 2020: Seat Ibiza 170 bin lira
Aralık 2020: Seat Ibiza 161 bin 500 lira
Kasım 2020: Toyota Corolla 180 bin 100 lira
Aralık 2020: Toyota Corolla 190 bin 900 lira
Kasım 2020: Volkswagen Polo 176 bin 800 lira
Aralık 2020: Volkswagen Polo 187 bin 300 lira
Kasım 2020: Land Rover Discovery Sport 947 bin 229 lira
Aralık 2020: Land Rover Discovery Sport 910 bin 626 lira
Kasım 2020: Ssangyong Korando 325 bin lira
Aralık 2020: Ssangyong Korando 325 bin lira
Kasım 2020: Suzuki Swift 216 bin 900 liraAralık 2020: Suzuki Swift 216 bin 900 lira
Kasım 2020: Mercedes A180 386 bin lira
Aralık 2020: Mercedes A180 Sedan 413 bin 500 lira
DİĞER ARAÇLAR:
Aralık 2020: Mitsubishi Space Star 178 bin 900 lira
Aralık 2020: Nissan Micra 181 bin 800 lira
Aralık 2020: Opel Corsa 172 bin 900 lira
Aralık 2020: Hyundai i10 141 bin 600 lira
Aralık 2020: Skoda Fabia 193 bin 900 lira
Aralık 2020: Volvo V60 645 bin 715 lira
O KADAR EMEĞE BİR BEĞENİ GELİR Mİ:)
Bartın'ın Amasra ilçesi Aliobası köyüne, bugüne kadar hiç koronavirüs vakası görülmediği haberinin ardından ilgi arttı. Köy muhtarı Ramazan Tığ, "Türkiye´nin her yerinden arsa almak ve ev almak için arıyorlar. Telefonlara yetişemiyorum" dedi. 5 gün önce çıkan haberin ardından yoğun ilgi gören köyde, vatandaşlar maske ve mesafe kurallarına harfiyen uymaya devam ediyor
Bartın'ın Amasra ilçesi Aliobası köyüne, bugüne kadar hiç koronavirüs vakası görülmediği haberinin ardından ilgi arttı. Köy muhtarı Ramazan Tığ, telefonlara yetişemiyor.
Amasra ilçesinin 120 haneli 600 nüfuslu Aliobası köyünde pandemi süresince hiç koronavirüs vakası görülmedi. 5 gün önceki haberin ardından Türkiye'nin her ilinden arsa, ev ve köyde yetişen organik ürünlere talep arttı. Günlük yaşamlarına devam eden Aliobası köyünde vatandaşlar maske ve mesafe kurallarına harfiyen uymaya devam ediyor.
Muhtar Ramazan Tığ, köydeki bütün evleri tek tek gezerek, tedbirlere uyulması konusunda uyarılarda bulunuyor. Şu ana kadar köyde binlerce maske dağıtan muhtar Tığ, sabahın erken saatlerinden itibaren vatandaşlara maske dağıtımı yapmaya devam ediyor.
'TELEFONLARA YETİŞEMİYORUM'
Kendileriyle gurur duyduklarını belirten Tığ, "10 aydır hiç vaka görülmedi. Bugün itibariyle yine hiç vaka yok, yine bu süreci devam ettiriyoruz. Vatandaşlardan bizleri arayan çok oldu, İzmir´den, İstanbul´dan, Ankara´dan, Çanakkale´den yani çok yerden arayan oldu. Adeta telefonum kilitlendi. Arayanlardan arsa talep eden çok oldu. Boş arsa ve ev istiyorlar. Villa yapmak isteyenler de beni arıyor. Bazıları, `bunu nasıl başardınız´ diyorlar, ben de onlara, `maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyarak bunu yaptık´ diyorum. Dışarıdan köyümüze insan almıyoruz.
Köyümüzdekileri de acil bir durum olmadığı sürece dışarıya çıkartmayarak, bu süreci atlatacağız. Benim köyümde yaşayan insanlar çok duyarlı davranıyorlar" diye konuştu.
|
|
|
Meslek: Otomotiv mekanikeri
İlgi Alanları: Bilgisayar oyunları
İŞLEMCİ: İ5 9600K* EKRAN KARTI: ASUS ROG STRİX 3060Tİ * RAM: WENGANCE PRO WHİTE (2X8)16GB 3600MHz* ANAKART: Z 390-E GAMİNG* SIVI SOĞUTMA: H100İ RGB PLATİNUM * POWER: FSP 1200W 80+PLATİNUM * BELLEK: 512 M2 & 2X 240GB SSD * KASA: CARBIDE 275R |
İŞLEMCİ: İ5 9600K* EKRAN KARTI: ASUS ROG STRİX 3060Tİ RAM: WENGANCE PRO WHİTE (2X8)16GB 3600MHz* ANAKART: Z 390-E GAMİNG* SIVI SOĞUTMA: H100İ* POWER: FSP 750W 80+ * BELLEK: JAMES DONKEY 521 M2 & 2X 240GB SSD * KASA: CARBIDE 275R |
Son Giriş: 2 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 2 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 436
İkinci El Bölümü Mesajları: 182
Konularının görüntülenme sayısı: 15.955 (Bu ay: 128)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 187 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: İkinci El