Asus laptop hangi servisi tercih etmeliyim?
Merhabalar. Cihazımın hem ekranında olan sorunlar için hem sistem yükseltmesi için hem de temizlik amacıyla toplu şekilde servise vereyim diyorum. İstanbulda 2 adet servisi var birisi sms-infocomm diğeri kvk. Hangisini tercih edeyim?
Laptop ekranındaki sorunlar ve servis
Merhabalar. Ekteki resimlerde de görüldüğü üzere ekranda beyaz ışıldamalar, siyah ekranda belli olan kırmızı alan ve pixellerin tek renk gibi gözükmesi sorunları var ekranın. Ama kasada da görüldüğü üzere darbe var. ! pixel ölü pixel var.
Teknik servise versem ne derler?
staj
Geçenlerde bir staj yeri ile anlaştım. Bilgisayar mühendisliği öğrencisiyim ve e-fatura işlemleri yapan bir firma idi. İlk konuşmalarımızda genellikle hangi programlama dilleriyle çalıştığım ve şirketin hangi dille çalıştığını falan konuşuldu benle ve firma yöneticisi bir proje versek o sürede anca yaparsın gibisinden bişi dedi. Ama staj belgelerini imzalatmaya gittiğimde nelerin hakkında bilgi sahibi olayım diye sordum ve bahsettiğim konularda bilgilenmen yeterli olur dediler. Start-up gibi bir firma zaten. Bende kod kısmını sorduğumda, genellikle satış sonrası destek işlerinin yapıldığını ve yüksek ihtimalle sadece bu işle ilgileneceğimi söylediler. Yazılım kısmına bir kişi bakıyordu ve ona yönlendirdiler beni konuştuğumda yazılım kısmında bi iş olursa seninle konuşurum zaten dedi. Anlayacağınız firmanın ilk tavrı ve vaad ettikleri değişti gibi. Dolayısıyla bende staj defterini dert etmeye başladım. Naylon staj yapmış gibi doldurmak zorunda kalacağımdan korkuyorum. E-fatura sistemi için, GİB servislerine bağlanmadan local servis oluştururak bir sistem yazabilirim ama bu sefer de anlaşılır diye korkuyorum. Ne yapmamı tavsiye edersiniz?
(yeni staj yeri bulmam zor. Ortalama seviyesinde bir üniversitede 2. sınıf öğrencisiyim. Sırf sınıftan dolayı red yediğim 2 yer oldu şimdi kadar. yeni yer bakın demeyin lütfen)
sıcak muz/muzlu sıcak çikolata nereden bulabilirim
Merhabalar arkadaşlar.
Cafe(kıraathanelerde pek denk gelmedim ama o oralet tarzı olan şey değil) süt aromalı bildiğin sıcak çikolata ama muz tatlı içeceği elden nereden alabilirim
yurt mu kendi evimiz mi?
Merhabalar arkadaşlar. Liste Konya ile dolu. Konya'da kendi evimiz var kredi çekildi ve ödenmeye devam ediliyor.
kira getirisi olarak 1k gibi getirisi olur. kendi evimize yerleşip orda mı yaşayayım yoksa yurt mu yapayım?
Açıkçası içim yurda el vermiyor ama babam hazır eşya ve yemek olayından dolayı yurdu öneriyor bense daha rahat olacağı için evi tercih etmek istiyorum. Sizlerin de bu konuda görüşlerini almayı isterim.
-açıkta kalabilme ihtimalim %10 falan, açıkta kalırsam mezunum amacım yerleşmek-
Mezun mu yerleşme mi?
Merhabalar arkadaşlar.
73.9k sıralama yaptım 74kda diyebiliriz.
İstanbul'da yaşıyorum.
Bilgisayar yada yazılım mühendisliği istiyorum.
Bu durumda İstanbul'daki üniversitelerin çoğu beni memnun etmez gibime geldi.
Şehir dışı olunca BENİM ŞARTLARIMA göre Konya en mantıklı şehir geliyor.
Gelme ihtimali net olan yerler;
Konya Teknik ve Selçuk üniversitesi. Tabiki biraz yüksek puanlı yerleri yazmayı ihmal etmeyeceğim.
Diyelim ki bahsetmiş olduğum iki uniden herhangi biri geldi gitmemi mi önerisiniz yoksa kalmamı mı?
Memnun kalır mıyım?
%100 burs hangi şartlarda kesintiye uğrar?
YKS sıralaması ile yerlestigimiz %100 burslu bölümlerde burs hangi şartlarda kesintiye uğrar?
Araştırdım ama her kafadan ayrı bir ses çıkıyor
74k mezuna mi kalsam yoksa yerlessem mi
Bilgisayar yazılım asıl istediğim dallar.
Makina yada mekatronik seçip çap ile asıl istediğim dallara geçsem de olur.
KTO Karatay Üniversitesi
Bu üniversitede okuyan biri/tanıdığı (özellikle bilgisayar mühendisliği için) var mıdır?
Xbox + gamepass
Merhabalar arkadaşlar.
Eğlenmek için konsol almak (2.el) niyetindeyim ve en mantıklı konsol olarak xbox one x'i görüyorum.
Bazı konsollar dediğim gibi xbox + gamepass hesabı şeklinde satılıyor. Bu şekilde alınca bir sorun çıkar mı?
Son Giriş: geçen yıl
Son Mesaj Zamanı: geçen yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 387
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 26.325 (Bu ay: 157)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 135 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic