Ram Değişimi Sonrası Bilgisayar Açılmıyor
Arkadaşlar merhaba
Elimde Casper Nirvana H36 laptop var. 2020 yılına kadar gayet aktif kullanıyordum. Ultra ayarlarda Skyrim oynayabildiğim bir bilgisayardı. Sonra kullanmayı bıraktım. Kızıma vermek istiyordum ve win10 yükleyebilmek için SSD takmaya karar verdim. Olmuşken ramleri de değiştireyim dedim. Kontrol ettim, 8gb ram desteği var. Üzerinde normalde 2+4 6 gb ram var. Ben onları söküp 4+4 8 taktım ancak bilgisayar açılırken otomatik onarımda kalıyor. Bios'a girebiliyorum, mavi ekran yok.
Anakart Pegatron H36
İşlemci i7 m620 2,67 ghz
Ekran kartı Ati Mobility Radeon 5650 1 gb
Üzerinden çıkan ramler 1066 mhz 1.5 volttu. Ben 1600 mhz 1.35 taktım. Sıkıntı olmayacağını düşündüm ama açılmıyor.
Yeni aldığım ramlerden birini söküp tek slot 4gb çalıştırmaya çalıştım ancak bilgisayardan tık diye bir ses geliyor ve güç kesilmiş gibi davranıyor bilgisayar. Bunu birkaç saniye arayla tekrarlıyor. Ekran hiç gelmiyor.
Daha SSD'yi takmadım. Ramler gelince denemek istedim ve laptop açılmıyor.
Windows 10 Başlat Menüsü Açılmıyor
Arkadaşlar olay bugün başıma geldi. Sıkıntısız Win 7 ile kullandığım bilgisayarımı Win10'a yükselttim. Win10'a yükselttikten sonra disk %100 sorunu yaşamaya başladım. Biraz bekleyince geçiyor ancak her yaptığım işlemde bir %100'e vuruyor tekrar.
Yükseltme sonrası Win10 en güncel ekran kartı driverı olarak bir driver yüklemiş ve bu driver sıkıntı çıkarttı. Ben de eski bir sürümünü yükledim.(Orijinal diskinden)
Daha sonra kontrol amaçlı CPU-Z programını açmaya çalıştım. Ancak "File system error (-1073741819)" diye bir hata aldım. (Hangi programı yönetici olarak çalıştırmaya kalkarsam bu hata geliyor ve program açılmıyor.)
Daha sonra başlat menüsüne girmeye çalıştım açılmadı. Arama da çalışmıyor.
Düzeltmek için şu adresteki herşeyi yaptım.
Oradaki 5. adımda yeni bir kullanıcı açamadım. Nedense sistem yeni kullanıcı açmama izin vermiyor. (Herhangi bir hata yok. Sadece kullanıcı açılmıyor.)
Son yöntem, powershell'de ise şöyle bir hata alıyorum;
Add-AppxPackage : Deployment failed with HRESULT: 0x80073D02, The package could not be installed because resources it m odifies are currently in use. error 0x80073D02: Unable to install because the following apps need to be closed MicrosoftWindows.Client.CBS_120.2212.4 170.0_x64__cw5n1h2txyewy. NOTE: For additional information, look for [ActivityId] 2d300c5a-3005-0003-750b-312d0530d801 in the Event Log or use th e command line Get-AppPackageLog -ActivityID 2d300c5a-3005-0003-750b-312d0530d801 At line:1 char:38 + ... | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.I ... + ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ + CategoryInfo : NotSpecified: (C:\Program File...ppXManifest.xml:String) [Add-AppxPackage], Exception + FullyQualifiedErrorId : DeploymentError,Microsoft.Windows.Appx.PackageManager.Commands.AddAppxPackageCommand
Türkçe ve İngilizce araştırma yaptım ancak hiçbir çare bulamadım.
Bölünmüş diski birleştirme
Merhaba arkadaşlar.
2010 yılından kalma bir bilgisayarım var. İyi kötü işimi görüyor ama son zamanlarda kasma yapıyordu. Eniştem durup durup senin bilgisayara format atalım diyordu. Bugün ben de tamam dedim ancak C'nin bir bölümünü ayırmış. Bilgisayarda zaten C, D ve E bölümü (Ayrıca system reserved) olduğu için yeni disk oluşturulmuyor. Ben de bu bölümü D ile birleştirmek istiyorum.
Sorum şu; bu bölümü format atmadan (veya atarak) D ile birleştirmemin yolu var mı?
Youtube ve Twitter'a sınırlama mı geldi?
Arkadaşlar youtube ve twitter açılmıyor. Vpn ile sıkıntı yok. Sizde de durum aynı mı?
Driver yükledikten sonra ekrana görüntü gelmemesi
|
...
|
Balzamik Sirke
|
2005 Model 101 Beygir Fabia Choice
|
465bin km dizel araç
|
Sim Ağı Pin Kilidi Hatası
|
Meslek: öğrenci
İlgi Alanları: Yabancı diller, pc oyunları
İnsanların bir şeyleri var ki, gurur duyuyorlar onunla.Ne diyorlardı, onları gururlandıran şeyin adına? Eğitim diyorlar; kendilerini keçi çobanlarından ayırt eden şeymiş bu!
|
Son Giriş: 3 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 3 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 8.572
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 16.257 (Bu ay: 149)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 31.296 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic