![onbaşı](/Static/forum/img/rozet/tegmen.png)
Vestel çamaşır makinesi neden alınmaz ?
Öncelikle belirteyim. Tüm ürünlerim Vestel marka. Hatta buharlı pişiricim bile...
Hatta yakınlarıma Vestel markalı 9 tane tv 4 tane derin dondurucu vb. aldırmış biriyim. Çünkü Vestel in servisinden çok memnundum ve öve öve bitiremiyordum.
Ancak çamaşır makinesi tam bir hayal kırıklığı oldu bende. Henüz 3. senesinde garantisi biter bitmez pompası bozuldu. Bunu çok sorun etmedim ve değiştirdim.
5. senesinde ise makinenin içinden parçalar dökülmeye başladı. Sonra kazan düştü. Kazanı tutan bilya (rulman ) ların dağıldığını düşündüm. Kazanı söküp rulman değiştirmeyi planlarken gördüğüm manzara beni resmen şoka uğrattı !
Kazanın arkasında ayak denilen parça çürümüştü ! Dökülen parçalar ona aitmiş !
5 yıllık bir makine nasıl çürür aklım almıyor. Bilinçli tüketiciyizdir. Her yıkamadan sonra hemen kapağı açık tutarız. Başka hiç bir parçada çürüme deforme bile olmazken kalitesiz kullanılan bir parça sebebiyle komple kazan değişimi gerekiyor. Kazan ise sıfır makine fiyatında !!!
Şikayet etmem üzerine servis gönderelim diye aradılar. Peki servis kazanımı ücretsiz mi değiştirecek dediğimde hayır hatta tamir ücretini kabul etmezseniz servis ücreti ödersiniz denildi !
Garantisi bitmiş ürünün tartışması olur mu diye düşünmeyin. Kim beyaz eşyayı 5 sene kullanır sonra çöpe atarım diye alır. Adı üstünde dayanıklı tüketim malları !
Benim derdim şu. Elin ecnebisi yapıyor yıllarca kullanıyoruz da yerli malı diye aldığımız üründe kullanılan adi bir parça makinenin çöp olmasını sağlıyor.
5 yıl önce alırken şikayet sitesinde çözüm oranı 1 numaralı firmaydı. Şu an şikayetleri sallamıyorlar !
Kazana vereceğim parayla sıfır makine aldım !
Çektiğimiz rezillik yanımıza kar kaldı !
Kimse parayı bedava kazanmıyor. Hakkımı helal etmiyorum. Her yerde bu kalitesizliğin yaşattığını mağduriyeti sergileyeceğim. Diğer ürünlerinde kayda değer bir sıkıntı yaşamadım ancak Vestel çamaşır makinesi almayın aldırmayın !
GÜNCELLEME: Müşteri hizmetlerinden 1 ay önce tekrar arandım ve şikayetlerimi şu şekilde diler getirdim :
Belki 100 liralık bir parça için komple kazan satmaya çalışıyorsunuz dedim. Parçayı neden satmıyorsunuz komple kazan satmak nedir ?
Neyse şikayetlerimi bildirdikten sonra sizi memnun etmek adına makinenizin motoruna ek garanti tanımlayalım dedi :)))))
Ne makinesi ne motoru kaldı aradan aylar geçmiş herhalde çamaşırları elde yıkayacak halim yoktu demi. Sizin kazan fiyatına mütevazi bir makine aldım ve çok memnunum. 7 senede garanti yaptırdım.
O zaman online sitemizden alışverişlerinize yüzde 5 mi 10 mu ne indirim yaparız dedi. Kalsın istemem dedim.
Biz sizi memnun etmek istiyoruz deyince o zaman ya kazan ayağını bana sağlayın ya da kazanı sağlayın en azından makineyi geri toplayım birisi kullanır dedim.
Sormam lazım deyip 30 saniye sonra yapamayacaklarını bildirdi.
Neyse çocuklar ateş çukuru istiyordu zaten. Kazanla ateş çukuru yaparım artık. Ama yeni bozulan vestel bulaşık makinesiyle ne yapacağıma henüz karar veremedim :)
![Vestel çamaşır makinesi neden alınmaz ?](https://forum.donanimhaber.com/cache-v2?path=https://store.donanimhaber.com/1c/eb/e6/1cebe6944449713904e866305730caad.jpeg&t=0&width=480&text=1)
230 metre mesafeye 12v/24v 10 amper iletebilmek
Merhabalar
Evden yaklaşık 230 metre mesafe ileride 12 veya 24 volt ortalama 10 amper gucunde bir su motoru çalıştırmak istiyorum.
Nasıl bir ekipman ve kablo ile bu kadar mesafeye gerekli voltajı amperi iletebilirim.
Son Giriş: 9 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 10 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 38
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 9.134 (Bu ay: 360)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 66 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Bulaşık, Çamaşır ve Kurutma Makinaları
![](/static/forum/img/yukleniyor.gif)
![](/static/forum/img/yukleniyor.gif)