HDD aktif ama Windows görmüyor
Merhaba arkadaşlar iki gün önce Itopya.com'dan hazır bir sistemi güncelleyerek FreeDOS bir sistem topladım ve satın aldım. 500GB SSD yanında 1 TB de Toshiba HDD aldım. Her ne yaptıysam format sırasında ve kurulumdan sonra Windows 10 ve 11'de disk yönetiminde "ayrılmamış" alanda göremedim. BIOS'da, aygıt yöneticisinde, bağlı cihazlarda, her yerde aktif gözüküyor ancak Windows içinde disk yönetiminde HDD'yi hiçbir şekilde ne ayrılmamış ne de başka bir şekilde göremiyorum. BIOS'da VMD Controller kapalı durumda, takılı olduğu ve takılı olmayan SATA portlarını bile aktif ettim. Formatta sırasında Intel storage driver sürücüsünü yüklemeyi denedim ama uygun olan sürücüyü de bulamadım. Kasayı açıp kabloları kontrol ettim HDD anakart portlarını değiştirerek tekrar denedim çözülmedi.
Forumda veya başka bir yerlerde birçok yöntem denedim ama sorunumu çözen bir yol bulmadım. İtopya'yı aradığımda uzaktan destek sağlayamıyoruz dediler. Sorunun donanımsal olduğunu düşünmüyorum tüm ürünler sıfır paketleri kutuları bende. Görselleri ek olarak ekliyorum, yardımcı olursanız çok sevinirim, zamanınızı ayırdığınız için de teşekkür ederim.
Sistem özellikleri şu şekilde;
Anakart: MSI Pro H610M-E
İşlemci: Intel Core i5 12400F.
HDD: Toshiba S300.
Son Giriş: 7 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 7 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 2
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 69 (Bu ay: 5)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware