konuyu ciddiye aldıgım için bu bölüme actim arkadaslar lütfen dalga geçecek varsa konu dısı bölümüne gitsin orada bi ton konu var.
maddi olarak sıkıntıda oldugum icin arkadasımdan para istedigim, samimi bi arkadasımda pek hayatta bir şeyi ciddiye almayan bir tip diye düşünün.
açıklama kısmına küfür ve ırkçılıkla ilgili kelimeler yazmıs
bunlardan ben sorumlu olur muyum zaten arkadasımla kavga ettim ailemle de kavga ettm ustune. kendimi hiç rahat hissetmiyorum. bu zamana kadar hep böyle şeylere dıkkat ettım ama bu elımde olmadan kayıtlara girdi ve ben bunu silemiyorum da. banka geçmişleri silinr mi felan diye baktım onlar da pek mumkun görünmğüyor resmen kayıtlarda ırkçı insanlarla iletişim halınde olan bir insan gibi görünüyorum
kafamdan atamıyorum nolur yardım edin :(
mouse veya klavye üzerine SU dökülmesi
asdsada
Mobile legends oynayan var mı?
Profilimi açtığımda,
Seviyem normal şekilde görünüyor ancak bazı oyuncuların profillerinin seviyesinde görsel bir amblem gibi bir şey bulunuyor.
Bu logo nedir ben nasıl yapabilirim?
Örneğin üstteki profil alanında 29 yazan yerin sol tarafındaki kısmı soruyorum.
LOL'de bu kısayol tuşları ne işe yarıyor?
Arkadaşlar oyundayken ayarlar kısmına girince böyle bir kısayol tuşları fark ettim.
Oyuna girip denedim ancak ne işe yaradığını da çözemedim.
Siz kullandınız mı bu kısayol tuşlarını? Ne işe yarıyorlar acaba?
Kimlik fotokopisi vermiştim. Kaygılarım var!
İnternette dolaşırken öğrendim ki kimlik fotokopisi verirken üzerine ne için verildiği yazılması gerekiyormuş.
Ben daha önce İstanbul'da üzerinde Turkcell'in logosunun bulunduğu bir bayiye bir telefon satmıştım. Adam da benden kimlik fotokopimi aldı ancak yukarıdaki yazdığım durumu bilmediğim için hiçbir şey yapmadım. Yani üzerine felan bir şey yazmamıştım. (7 sene önce)
Bir de daha sonradan hattımı farklı bir operatöre taşımak için yine kimlik fotokopimi vermiştim bir telefon bayisine. Onda da üzerine hiçbir şey yazılmadan alınmıştı. Sonra da geçiş için form doldurulmuştu. (5 sene önce)
Dün akşam bana bir kaygı geldi. Akşam saatlerinde 8 gibi başladı ve halen devam ediyor. İlk başlarda titremeler ve nefes alamamalar ile birlikte aşırı derecede bunun üzerine yoğunlaştım. Aklıma sürekli düşünceler geliyordu ve hiçbirini atamıyordum. (İsmimi kullanarak internette bir yere üye olurlar mı, benim üzerime telefon hattı çıkarıp dolandırıcılık yaparlar mı, ismimi lekelerler mi vb. tarzda birçok kaygılı düşünce.)
Bir işte çalışıyordum oraya da haftaya gitmemek için izin aldım. Bugün aşırı derecede durumum kötüleşince ailem beni acil servise götürmek zorunda kaldı. Sonrasında sakinleştirici iğne vurularak geri gönderildim. Birkaç saattir iyiydim ancak yine yavaş yavaş kaygılar oluşmaya başladı.
Hissettiklerimi yazsam çok uzun sürer ancak neden bir başkası değil de ben hata yapıyorum. Herkes bir yöntem ile kendini korumaya alırken ben neden düşüncesizce davrandım. Ya ileride başarılı ve zengin bir insan olacakken kötü niyetli insanlar tarafından bu durum engellenirse. Bunun gibi binlerce soru işareti var kafamda.
Bir yandan da mantıklı düşüncelerim var aslında. Olayların üzerinden uzun zaman geçmiş. Bu zamana kadar olmadıysa neden olsun ya da ne bileyim herkes benim kadar dikkatli bile değildir belki. Belki o bayiler günde yüzlerce telefon alışı yapıyordur gibi ancak bu mantıklı düşünceler de içimi kemiren diğer düşünceyi bastıramıyor. Çevremdeki insanlar da şimdiye kadar o fotokopiler çoktan çöpe atılmıştır gibi şeyler söyleyebiliyor ancak.
Olayın durumunu size tam olarak anlatmaya çalıştım. Lütfen dalga geçecekler dalgasını kendisine saklasın. Ben bir çaresiz insan olarak sizden yardım almaya çalışıyorum. Hepinizin sevdiği mutlaka insanlar vardır. İleride o insanların başına bu tarz durumların gelmeyeceğinin garantisi yok. (Bu tarz durumlardan kastım kaygı problemi.)
Sizden kaygı ile ilgili yardım istemiyorum.
Kimlik fotokopisi ile ilgili neler yapabilirler?
Korkmam gereken bir durum var mı?
Ya da sizler daha önce böyle bir şey yaşadınız mı?
Kısacası beni gerçek anlamda ikna edecek bir şeyler söylemenizi talep ediyorum.
Herkese teşekkür ederim.
Kanal tedavisinde geçici dolgu kırıldı. Doktor dişimi çekti!
Herkese selam.
Ben geçen sene diş doktoruna gittim. Dişime kanal tedavisi yapılacağı söylendi ve tedaviye başlandı.
Dişin temizliği yapıldıktan sonra geçici dolgu konuldu. Daha sonra ise geçici dolgu alınarak yerine kalıcı dolgu yapılacaktı ve ben tekrar randevu aldım ancak o esnada "koronavirüs" sebebiyle diş klinikleri kapandı.
Uzun bir süre açılmayınca benim de dişlerimde ağrı felan olmayınca o geçici dolgu ile yaklaşık 1 yıl felan geçirdim. En sonunda kırıldı ve doktordan tekrar randevu alarak gittim.
Doktor da geçici dolguyu çıkardı attı ve dişi kurtaramayız dedi ve dişi çekti. Kurtaramayız dedikten sonra tekrar bakar mısınız dedim ve tekrar baktıktan sonra yine bu kararı verdi.
Bu noktada şunu sormak istiyorum: Böyle bir durumda zaten dişin iç kısmı temizlenmişti. Neden kalıcı dolgu yapılarak devam edilmedi onu anlamadım. Ben bunu aşırı kafama taktım sanki bana gereksiz yere dişim çekilmiş gibi hissediyordum. Daha sonra tekrar gidip bunu sordum. Oraya kalıcı dolgu yapsak da kırılırdı felan dedi.
Şimdi diş doktorum doğru bir yöntem mi izledi yoksa ben mi yanlış düşünüyorum? İnternetten baktığım kadarıyla kanal tedavisi tekrarlanabilirmiş. Ne bileyim geçici dolgu kırıldı diye diş çekilir mi? En azından tekrar bi dolgu denenemez miydi anlamıyorum. Bir diş ne zaman kanal tedavisine yanıt vermezse çekilir diye biliyorum ancak geçici dolgunun kırılması kanal tedavisine yanıt vermediğini mi gösteriyor. Bana pek mantıklı gelmedi de.
Gerçekten bilgili veya diş hekimi bi arkadaş varsa yardımcı olabilir mi?
Gri kulaklık girişi nedir? Ne işe yarar?
Merhaba.
Benim bilgisayarımda farklı farklı renklerde toplam 4 adet giriş bulunuyor. Yeşil, pembe ve mavi olan girişlerin ne olduğunu biliyorum.
Ancak en sağda gri bir giriş daha var onun ne işe yaradığını bi türlü anlayamadım.
Kulaklığımı yeşil girişe taktığımda aynı ses düzeyinde (örneğin 50 ses düzeyi) yüksek bir ses alırken gri ses girişine taktığımda ise daha az bir ses kulaklığıma ulaşıyor. Bu durum da normal midir? Farklı farklı kulaklıklar ile denedim hepsinde aynı şekilde gri girişe taktığım zaman ses azalıyor.
Twitch yayınları yayın bitince siliniyor mu?
Oyun oynarken kötü oynadığım için ağır hakaretlere maruz kaldım. Ben de dayanamayıp küfür etmeye başladım. Normalde pek takmam "sustur" seçeneğini kullanırım ama bu sefer ben de dayanamadım çünkü benden daha kötü oynayan oyuncu ben kimseyi vuramadım diye kutsal değerler de dahil olmak üzere ağır küfürler etmeye başladı.
Ben küfür ettikten sonra bana Twitch'te yayında olduğunu söyledi ve yayında rezil olduğumu söyledi. Bu sıralarda küfür etmeye devam ediyordu. Irkçı küfürler de ediyordu.
Sonra Twitch linkine gittiğimde gerçekten de yayında olduklarını gördüm. Kullanıcının profilinde videos kısmından izledim tüm küfürlerim falan sesim net şekilde belli olmuş. Hatta Twitch yayınını izleyen bazı kişiler sohbet kısmına "Bunu YouTube atsak 100k izleniriz." gibi şeyler atmışlar.
Şimdi ben de kaygılandım. Ne olursa olsun küfürlerim ile tanınmak falan istemem. Normalde hep sabır ederdim.
Bu yayınlar canlı yayın bittikten sonra tamamen siliniyor mu? YouTube'a atılırsa falan ne yapabilirim? Moralim aşırı derecede bozuk.
LOL'de aşırı fps drop mu var?
Herkese selam.
LOL oynarken aşırı derecede fps drop oluşuyor. Bu yüzden dolayı oyun oynanamaz hale gelmiş durumda. Hiçbir şekilde zevk vermiyor.
Bu sorun sadece bende mi yoksa genel olarak mı bi sorun var?
Oyun oynarken oyunculara sorduğum zaman bazıları olmadığını söylüyor bazıları ise yeni yama ile birlikte oluştu düzeltirler diyor.
Not: Bu arada diğer oyunlarda çok nadir fps drop yaşanıyor. Bilgisayarla alakalı olsaydı tüm oyunlarda bu şekilde olurdu diye düşünüyorum.
Odamın penceresine "güvenlik kamerası" bakıyor!
Merhaba.
Biz yeni yapılan bir apartmana taşındık. Alt katında dükkan olan bu apartmanın 1. katındayım, yani normalde 2. kat diyebiliriz. Apartman toplamda 10 katlı.
Apartmanın alt tarafında da müstakil evler var yerle birleşik şekilde tek katlı olarak.
Bu müstakil evlerin bir tanesinin üst kısmında açısı yere doğru hafif eğrilmiş bir güvenlik kamerası mevcut. Yıllar önce taktırılmış muhtemelen. Kameranın yanına gittim baktım bu tarafa doğru baktığı için penceremi de net olarak gördüğünü düşünüyorum. Hatta belki üst katımdaki komşumun penceresini bile görüyor olabilir.
Bu binada yaşlı bir amca oturuyor. Bu kameranın kötü bi amaçla takıldığını düşünmüyorum ancak;
Bu durum beni aşırı derecede rahatsız ediyor. Ne penceremi tamamen açabiliyorum ne penceremde rahat rahat sigara içebiliyorum ne de dışarı bakıp hava alabiliyorum. Tamamen perde örtük şekilde içeride yaşıyorum. Aşırı derecede kafama taktığım için de çözümsüz olmak beni daha da kötü yapıyor ve şu raddede yaşama isteğim bile kaçıyor diyebilirim. Saatlerce kameraya bakıp çökmüş şekilde pencere önünde durduğum günler zamanlar dakikalar oluyor.
Çevremdeki insanlarla durumu paylaştığımda olayı çok abarttığımı ve takıntı yaptığımı söylüyorlar. Bu durum onları zaten rahatsız etmiyor ve genellikle çeşitli yerlere sorduğumda da biz olsa fark etmezdik bile gibi cevaplar alıyorum.
(Uzun bir süre obsesyon tedavisi aldım bu arada)
Kameranın konumunu görsel olarak yüklüyorum.
Not: Komşu amca ile hiç konuşmadım. Herhangi bir yere şikayet de etmedim. Belki konuşsam çok iyi niyetli olarak davranacak ve istersen açısını tekrar değiştirelim felan diyecek ama sanmıyorum. Ciddiye alınmayacağımı umursanmayacağımı düşünüyorum ve bu olay çözümsüz şekilde kalacak ve ben bu özel hayatın ihlaline ömür boyu maruz kalacağım diye hissediyorum..
https://i.hizliresim.com/L3ovef.jpg
Şimdi size soruyorum?
Ne yapmamı önerirsiniz?
İçinden çıkılamaz bir duruma girdim diye hissediyorum. (Yıllardır her durumda hissettiğim gibi...)
Bunu çözmeden ne yemek yiyebiliyorum ne de rahat nefes alabiliyorum ve fiziksel hastalıklarım oluşmaya başladı.
Ya da şöyle sorayım sizin başınıza böyle bir durum gelse ve bunu fark etseniz nasıl hissederdiniz? Ne gibi adımlar atardınız? Detaylı olarak anlatabilirseniz çok minnettar olurum.
Allah rızası için yardım edin.
Lütfen yargılamayın ve yaşı kücük arkadaşlar da dalga amaçlı yazmasınlar. Hepinizin başına bu tarz şeyler gelebilir. Özellikle "obsesyon" illetini Allah düşmanıma dahi vermesin.
Son Giriş: 2 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 2 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 297
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 63.439 (Bu ay: 1.405)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 63 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Free to Play - MMO