Youtube kanalları ve ücretli materyaller hakkında
Öncelikle merhaba herkese, gözlemlediğim bir durumdan bahsetmek istiyorum size
Uzun süredir youtube ve şahsi siteler üzerinden eğitim veriliyor ve ciddi bir piyasa oluştu ama ortada yayınevlerinin bu yayınevleriyle anlaşan bazı öğretmenlerin kurumların sizin emeklerinizi nasıl harcadığını farketmenizi istiyorum. bir ton yayınevi var artık nitelikli niteliksiz hatta isimlerin ne kadar marjinalleştiğinden anlayabiliyoruz bu durumu. şimdi siz gidip ciddi miktarda bir para verip kitap alıyorsunuz. neden? kaliteli sorular olduğu için, sizi sınav sonucunda mutlu edecek bir sonuç almanıza yardımcı olsun diye. ekstradan bu ürünü aldığınızda size video çözümlü olduğunu vs. söylüyor bu da almanızda asıl etkenlerden biri. alıp geldiğinizde kitabı bir bakıyorsunuz ki kitabın çözümleri kağıttan okunmuş gibi. bazı çözümler kitapla bile uyuşmuyor. sizin ailenizin veya kendinizin kazanmak için ne terler döktüğü o ciddi paraların karşılığını alamıyorsunuz. o büyüklü küçüklü yayınevleri o kitaplar için ne kadar satsak da kar yapsakta öğretmene vereceğimiz parayı ne kadar kısarızdan başka bir şeyi düşünmüyor. etik anlamda tam bir 0. bir eğitim kitabından ziyade ticari bir ürüne dönüşüyor.hiçbiri kitaplarını geliştirmek için yatırım yapmıyor o kar ile. sınava giren milyon tane gencimiz yaşlımız var. e bizim bunlara verdiğimiz paranın karşılığında aldığımız şey ne? emek verdiğimiz halde hayal kırıklığı,başarısızlık gerçekten bu sistemin değişmesi gerekiyor. ülkemizin hiçbir yerinde ki insan eşit değil bu konuda bunda hemfikiriz hepimiz kendimizi ilk 20 bin'e atmak istiyoruz. ama girecek kişilerin bir kısmı önceden belli zaten. özel ders alanlar. parayı basıp eğitim seti alanlar ortalamanın üstü ortaöğretim ve ilköğretim kurumlarına gitmiş insanlar
Son Giriş: 3 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 3 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 4
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 412 (Bu ay: 2)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 4 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Eğitim ve Sınavlar Genel Sohbet