Hoparlör önerisi
Hoparlör arıyorum 150-450 lira arası bir şey, çok kalite beklemiyorum yeter ki kablosu çok kısa olmasın ve cızırtı gelmesin, çabuk bozulmasın. Ne tavsiye edersiniz?
HDD (hard disk) tavsiyesi
SSD'de yer kalmadı oyun yüklemek için HDD almayı düşünüyorum. Oynamak istediğim oyunlar Nba 2k23 ve Total War Warhammer serileri, sizce bu linkteki HDD yeterli olur mu?
Nelere dikkat etmem lazım? Bir de HDD doluluk oranına göre bilgisayar veya oyunlar yavaşlar mı yoksa o sadece SSD'de mi oluyor, windows'un SSD'ye yüklü olduğunu hesaba katarsak?
HP 220 Mouse bozuldu
HP 220 kablosuz mouse kullanıyorum, 1 yıldır sorun yaşamadım. Ama son zamanlarda mouse kendi kendine kapanmaya başladı, sağ veya sol tıka basınca kendiliğinden geri açılıyor. Çok fazla yere düşürmüş olduğumdan böyle oluyor diye düşünüyorum. Bunu düzeltmenin yolu var mı? Bu mouse'un altındaki mavi connect tuşuyla alakalı bir bozulma olabilir mi?
Masaüstü wifi adaptör tavsiyesi
Merhaba, bugün realtek rtl8192eu wireless lan 802.11n usb denen cihazdan aldım, ancak felaket kötü bir performans aldım, hız çok yavaş hatta ara ara kesilmeler oluyor. Kabloluyken saniyede 1.5 mb indirirken, bu adaptörle 50mb dosyayı yaklaşık bir dakika içinde indiriyordu, youtube'dan video açtığımda otomatik 144 kalitede açılıyordu varın siz düşünün.
Benim kasa ile modem arasında 9-10 metre var ayrıca arada duvar var. O kadar uzağa kabloyu geçici olarak çektim kaldırmam gerekiyor, yani kablo bir seçenek değil. Ben wifi adaptör almak istiyorum, yeni öğrendiğime göre PCI denilen bir şey varmış bu daha iyi mi performans sergiler? Bütçem 250-350 lira arası yeter ki performansta kabloluya olabildiğince yakın olsun. Bir de merak ettiğim husus bu PCI'lar her kasaya giriyor mu?
Modern bir kasa aldım yakın zamanda, eğer lazımsa windows 10 kullanıyorum bu arada.
İndirme hızım saniyede 1mb hatta mümkünse 1.5mb/sn altına düşmesin Tavsiyelerinizi bekliyorum.
10.000-15.000tl arası bütçem var masaüstü dizmek istiyorum
Başlık. En yeni AAA oyunlarını oynama gibi derdim yok, oynayacağım ekran kartını en zorlayacak oyun Witcher 3, Metal Gear Solid 5 falan olur. Bu yüzden GTX 1650'den daha üst bir ekran kartı düşünmüyorum.
Ancak Crusader Kings, Starsector gibi CPU'yu yoracak oyunlar oynamayı planlıyorum. Tek çekirdek performansı oyunlar için önemli bu yüzden i3-12100 işemci almak istiyorum fiyat performans açısından iyi diye ancak uygun fiyata bulamadım.
Eğer i3-12100 uygun fiyata bulamazsam şu linkteki kasanın üzerine kurmayı düşünüyorum ancak hangi ürünleri (soğutucu, HDD falan) seçmeliyim karar veremedim çok amatörüm bu konuda. Yardım ederseniz çok memnun kalırım.
Anladığım kadarıyla alttaki linkteki kasaya i3-12100 takamıyoruz uyumsuz olduğu için doğru mudur bilemedim.
Saçma bir soru olacak bir de ama her monitör her kasayla uyumlu mu?
Son Giriş: geçen yıl
Son Mesaj Zamanı: geçen yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 14
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 1.267 (Bu ay: 6)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware