Baymak Klima Sesi
Merhaba arkadaşlar, geçenlerde baymak elegant prime 12.000 btu bir klima aldım.. iç ünite sesi 1. ve 2. konumda iyi 3. konumda ise fırtına estiriyor. hadi onu geçtim. iç sesi çok sallamadım zaten 3. kademe de kullanmam..
şimdi sormak istediğim iki soru var.
- sorum klima 32 derece ve en yüksek ayarda 20 dakika 2 derecelik fark yarattı bu normal mi ?
- sorum ise şurada bir video hazırladım, dış ünite sesi ve buzdolabı gibi çalışıyor, bu ses normal mi ?
Baymak Elegant Prime 12.000 BTU İnverter Klima
Merhaba Arkadaşlar geçenlerde yoğun araştırmalarım sonucu baymak elegant prime model klima aldım. baktım bu konu hakkında güzel bir inceleme yok. bende hazırlayıp bilgi vereyim dedim.
öncelikle klimayı çalıştığından beri dış ünitede sürekli bir uğultu sesi var, biraz araştırdım vakumlama iyi yapılmamış ondan dolayı çıkıyormuş o ses ( şuan baş ağrısı yaptı bende silent moda aldım onda bile ses içeri geliyor ki aramızda 10 adımlık bir mesafe var. ) çok kıl komşularım olduğu için büyük ihtimal bir kaç güne kalmaz şikayete gelirler.
iç ünite 2. ve 3. seviye de gürültülü çalışıyor.. eco mod sadece soğuk hava üflerken kullanılabilir, silent modda ise ses hiç yok.
öncelikle salon 30 m2 ısı yalıtımı pek yok. kapı pencereler sürekl ikapalı.
Gelelim elektrik tüketimine 32 derece 3. seviye modda ortalama 1.000 kwh anlık elektrik tüketiyor. ve motor 4 saat boyunca hiç durmadı üfleme de aynı şekilde hiç durmadı. içerinin ısısı iyi üşümüyoruz hatta sıcak bile ancak ses ve elektrik tüketimi içimizi yakıyor..
silent modda elektrik tüketimi anlık olarak 800 kwh civarında hiç ses yok ancak ayaklarım üşüyor. genel olarak sıcaklık iyi
klima 10 saatlik çalışma sonunda 8.30 kwh elektrik tüketti ve motor hala çalışmaya devam ediyor hiç durmadan çalıştığı halde odayı bir türlü ısıtamadı.
bu hesaba göre günde 10 saat çalışma ile 8 lira + vergiler ve falan filanlar ile aylık olarak ortalama 300 liranin üstünde sadece klima için bir elektrik faturası yansıyacak. ancak 6 aydır bu oda da hiç bir ısıtma işlemi yapılmamuş biraz alışma ve oturma süreci olabilir diye değerleri genel olarak kabul etmiyorum ( kendimi avutuyorum. )
ısıtma için son bir ekleme yapayım. 1 saatlik çalışma sonunda ( 32 dereceye ayarlı ) ortalam 1 kwh elektrik tüketti ve 3.5 derecelik bir ısı artışı oldu
servis konusunda ve montaj işleminde bir sıkıntı olmadı hatta patron iş yaparken hortuma zarar vermemek için elini 2-3 yerden kesti ( hakkını helal etsin. )
sabah bu testleri tekrar yaparak sonucu sizlerle paylaşırım. sormak istediğiniz yapmamı istediğiniz bir test varsa konu altında sorabilirsiniz, elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.
Akıllı Bileklik İşletim Sistemi
|
Macbook pro disk değişimi sonrası kurulum
|
Klavye de AltGr Tuşunu kaldırma iptal etme
|
Siemens WM12T480TR sıkma sesi
|
Türk Telekom Klasiği
|
Tetra Yazılım - Web Tasarım ve Yazılım Uygulamaları
|
windows 8.1 ekran bulanıklığı
|
Meslek: Yazılım Mühendisi
demem o ki.. |
Son Giriş: 2 hafta önce
Son Mesaj Zamanı: geçen ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 866
İkinci El Bölümü Mesajları: 1
Konularının görüntülenme sayısı: 10.875 (Bu ay: 131)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 2.885 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware