Arkadaşlar merhaba. 1 hafta önce Superonline'dan TurkNet'e geçiş işlemi başlattım. Aboneliğim iki gün önce aktif oldu ama hala Superonline'da aldığım gibi ADSL hız alıyorum. Durumu TurkNet'e ilettim ve portumun VDSL port ile değiştirilmesi gerektiğini kendilerinin düşünmesi gerekirken ben ilettiğim halde hala sorunum çözülmedi. Telekom ekipleri ise müşteri arızası diyip işin içinden çıkmaya çalışıyor. Altyapım 70 mbps destekliyor ve ben de Özgür İletişim 75 paketine aboneyim. Ne yapmam gerektiği konusunda bana yardımcı olur musunuz?
Öncelikler herkese merhaba arkadaşlar,
Forum kullanma konusunda oldukça cahilim bu yüzden konuyu yanlış yere açtıysam ya da hatalı yazdıysam affedin lütfen.
Ben İstanbul/Sultanbeyli'de ikamet ediyorum. Turkcell Superonline 8 mbps yalın adsl kullanıyorum 2017 Kasım ayından beri. İnterneti ilk aldığımızda bu paketi seçmemiş olmamın sebebi altyapımın maksimum 8 mbps destekliyor olmasıydı. Virüs süreci yüzünden hepimizin evde eğitim gördüğü bu dönemde internet kullanımının artmasıyla beraber, evde internete bağlı cihaz arttıkça ben resmen kullanamaz hale geliyorum. Gerek canlı derslerde yaşadığım bağlantı sorunları gerek sınavlarda aniden bağlantı kopması yüzünden sistemden düşmem gibi durumlar artık can sıkıcı hale gelmeye başladı. 2009 yılında oturduğumuz binaya ilk defa internet bağlattığımızda da yine 8mbps yalın adsl vardı bu adreste. 11 yılda hiçbir şey değişmemiş olacak ki hala berbat bir hizmet sağlamaya devam ediyorlar. Turksat Kablonet oturduğum ilçede altyapı sağlayamıyor gibi görünüyordu ama nolur nolmaz diye altyapı talep formu oluşturdum. Maalesef "şebeke dışı" olduğum söylenerek servis alamayacağım bilgisi iletildi. Hangi internet servis sağlayıcısından altyapı kontrol edersem edeyim max 10mbps hız görebiliyorum ve cidden İstanbul gibi bir kent için bana çok komik geliyor bu sayılar.
Şimdi asıl soruma dönmek istiyorum. Bulunduğum binada ya da mahallede daha iyi internet hızı alabilmem için başvurabileceğim bir yer var mı? Ya da bana önerebileceğiniz alternatif başka yollar gibi her türlü fikre açığım.
Güncel hız durumumu da ek'e bırakıyorum.
Tekrardan herkese teşekkür ediyorum, iyi forumlar.
MÜDEK AKREDİTASYONU
|
SAY 150K
|
GEÇEN SENE 131K
|
|
AYT FEN KANAL ÖNERİSİ
|
BİLGİ SARMAL YAYINLARI
|
Son Giriş: 3 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 3 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 136
İkinci El Bölümü Mesajları: 1
Konularının görüntülenme sayısı: 18.663 (Bu ay: 122)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 23 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Eğitim ve Sınavlar