CTIS vs Mühendislik ?
Merhaba arkadaşlar,
Malumunuz DGS ek yerleştirmeleri başladı. İlk yerleştirmede 3 puan farkla Bilişim Sistemleri Mühendisliği bölümünü kaçırdım. Şimdi önümde iki ihtimal var,
1) Bir sene daha hazırlanmak (üçüncü girişim olacak)
2) Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri okumak
Sizce hangisini tercih etmeliyim ? Sektörde (Siber Güvenlik Uzmanıyım) çalışan biriyim o nedenle bir sene de dondurmayı da düşünüyorum yani bu sene kazansam da kazanamasam da gitmeyeceğim ancak kafam rahat olsun istiyorum.
Kısacası diplomam olsun diye okuyorum ancak bana da bir şeyler katacak bir bölümde okumak istiyorum.
Sizce Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri bölümü okunur mu ?
Mühendisliklere göre avantaj ve dezavantaj durumu nedir ?
Çoğu mezunun Yazılım Mühendisi olarak çalıştığı istatistikler var. Ne kadar doğru ?
Acil cevaplarsanız sevinirim zira yarın son gün.
Basit soruları çözüp zor soruları çözememek
Merhabalar,
Basit soruları mükemmele yakın çözüp zor sorularda zorlanma sorununu nasıl hallediyoruz ? Basit-orta soruları neredeyse mükemmele yakın çözüyorum zor sorularda çok takıldığım soru oluyor. Kısaca temelim var ama üzerine çıkamıyorum.
DGS sınavına hazırlanıyorum Birey A, Birey B ve Tasarı yayınlarını kullanıyorum. Üç kitabın da basit sorularında hiçbir problemim yok ama zor sorularını tam olarak halledemiyorum. Bazen 17 soruda 8 tane bazen 3 tane çözebildiğim oluyor. Soru çözmek dışında önerileriniz var mı ?
Edit : Sınava geçen sene de girdim. Bu ikinci senem.
Edit 2 : Konu problemler
Yorumlarınız için teşekkür ederim.
Bilişim Sistemleri Mühendisliği
Merhaba arkadaşlar
Biliyorsunuz şimdi tercihler dönemi. Öylesine girdiğim bir sınavdan puan aldım bu bölüm tutuyor. Dersleri Bilgisayar ve Yazılım Mühendisliklerinin aynısı ancak yanında Endüstri Mühendisliği, Elektronik ve İşletme dersleri de var. Mezunlarına ve diğer bilgisayar ve yazılım mühendisi arkadaşlarıma sorularım olacak
1) İş seçimim yazılım sektörü (ağ mühendisliği veya yazılım mühendisliği) üzerine bu üç bölümden birini seçmem handikap yaratır mı ?
2) Bilişim Sistemleri Mühendisliği neden iş ilanlarında kriter olarak belirtilmiyor ? (Gördüğüm kadarıyla bilgisayar ve yazılım mühendisliklerinden çok büyük farkı yok hatta fark olan 5 dersi var zaten onlar da normal olarak kendini geliştiren birinin öğrenebileceği şeyler)
3) Bu bölümden yazılıma yönelmek mümkün gibi duruyor ancak handikap yaratır mı ?
4) Bölümün imkanları yeterli mi ?
5) Lisansa tamamladıktan sonra nerelere kadar bu bölüm yardımıyla ulaşılabilir ?
6) En önemlisi bu bölüm gelecekte iş yapar mı ?
NOT : Uzun yıllardır yazılımla ilgileniyorum yani kendimi geliştirmiş biriyim. Bu işi de seviyorum. İki yabancı dilim var ve önemli sertifikalara da sahibim. Bunu da göz önüne alırsanız çok sevinirim.
Örnek ders listeleri
http://bilisim.kocaeli.edu.tr/dosyalar/2020-2021DersPlani.pdf
https://ects.mu.edu.tr//tr/program/1656#link_14
http://bologna.pirireis.edu.tr/bilisim-sistemleri-muhendisligi
Son Giriş: 2 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 2 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 28
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 2.627 (Bu ay: 38)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 5 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Eğitim ve Sınavlar