M1 Pro vs M2
Esenlikler dilerim arkadaşlar, bir konuda size fikir danışacağım çok kararsız kaldım öncelikle size ön bilgi vererek konuya başlayım.
Mesleğim hareketli video tasarımcısı(Video Motion Graphics) diye geçiyor işim gereği After Effects, Premiere pro tarzı programlar kullanıyorum
şöyle diyebilirim tüm adobe programlarına aşinayım ve bir yerde hepsine ihtiyaç duyuyorum.
Fakat 2 Laptop benim kafamı karıştı
Bütçeme göre şunları size sunayım;
M1 Pro 8 Cpu 14 Gpu (16 Gb Ram), (14 inch) (512 gb ssd) Sanırım bir artısı daha pil ömrü diğerine göre çok daha iyi gidiyormuş. 35.600 Tl dolaylarında
diğer laptop ise
Yeni çıkarılan M2 Çipli
M2 8 Cpu 10 Gpu (24 Gb Ram), (13 inch) (256 gb ssd) 33.500 Tl dolaylarında
sizce ileriyi de düşünerek bu 2 cihazdan hangisi benim işi daha etkin şekilde görür, benim kafama yatan cihazdan biri M1 Pro olan fakat onda ki tereddütümde daha önce
hiç mac kullanmadığımdan dolayı mac cihazlara pek hakim değilim, Ram konusunda bana ciddi derecede bir sıkıntı yaratır mı?
2 Cihazın kullanımını da evde ek monitor ile yapacağım yine de kampa giderken, tatile giderken, sağa sola gezintiye cıkarken ihtiyaç olduğu takdirde de yanımda taşıyabileceğim bir bilgisayar olacak.
Sizlerin önerisini bekliyorum
iyi forumlar dilerim.
Fps Sorunu
|
Son Giriş: 2 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 2 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 3
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 381 (Bu ay: 6)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware