RX 6600 XT yükseltmesi sonrası sistem donuyor
Merhaba arkadaşlar,
Bir süredir yaşadığım fakat hala çözemediğim bir sorunla karşı karşıyayım. Bilgisayarım donuyor fakat normal bir donma değil. Fareyi hareket ettirebiliyorum, klasörlere, uygulamalara tıklayabiliyorum fakat hiçbir şey açılmıyor. Bu sorun olduğunda Windows başlattan bilgisayarı kapatamıyorum. Kasadan kapatma tuşuna basılı tutmam gerekiyor.
Bu sorunla ilk karşılaştığımda;
- Ekran kartı, işlemci ve Power'ı test ettim. Stres testlerine soktum, herhangi bir sorun çıkmadı.
- Bilgisayarda 1 hard disk, 2 tane SSD var. HD Tune ile Error Scan testleri yaptım. Disklerde problem gözükmüyor.
- Windows Bellek Tanılamadan RAM'leri kontrol ettim. Herhangi bir hata almadım.
-Driverları ve Windows'u güncelledim, çözülmedi.
- Sorunun yazılımsal olma ihtimalini daha yüksek gördüğümden dolayı 25 Ekim'de en son çare bilgisayara format attım. Normalde 1 hafta 10 günde 2-3 defa olan hata hiç olmamaya başlamıştı.
Tam sorun çözüldü derken bugün (20.11.2021) tekrardan başıma geldi. Windows orijinal lisanslı. Sürücüler güncel.
Ekim'in başında RX 6600 XT ekran kartı almıştım ve o ekran kartını aldığımdan beri özellikle bu sorunu yaşıyorum. O yüzden sanırım ekran kartını garantiye göndereceğim fakat garantide bir çözüme ulaşacaklar mı bilmiyorum. Zira yük altındayken ekran kartı stabil bir şekilde çalışıyor. Bu sorun sürekli tekrarlanan bir sorun da değil. Orada bir sorun bulamama ihtimalleri de var. Yaşadığım sorunla alakalı video atacağım. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
Son Giriş: 2 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 2 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 9
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 194 (Bu ay: 3)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 4 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Oyun