Sıvı Soğutucu Radyatör boruları Aşağı/Yukarı ?
Sıvı Soğutucu radyatör kısmındaki borular, kasaya monte edilirken aşağıda mı durmalı yoksa yukarıda mı durmalıdır ?
Şekil 1. Borular aşağıda
Şekil 2. Borular yukarıda
internette yaptığım araştırmalara göre;
işlemcinin üzerindeki pompa, Radyatörün en üst kısmından daha aşağıda olması gerekiyormuş.
Kullandığım sıvı soğutucusu : MSI mag coreliquid 240R v2 - pompa radyatörün içerisinde.(kurulumu şekil 2 ye göre yaptım)
Bir önceki sıvı soğutucum kronik sorunlu bir model olan v1 modeliydi ve pompa arızasından dolayı değişim yaptırdım. yeni gelen v2 modelini daha uzun ömürlü kullanmak için, hangi şekildeki yöntemi uygulamalıyım?
Arkadaşlar x570 8 + 4 cpu beslemeli bir anakartım ve Rm750(modüler) güç kaynağım var.
Güç kaynağımda 2 adet 8 pinli cpu kablosu mevcut.
Anakartımda 8 pin cpu girişine güç kaynağının 8 pin kablosunu taktım. Anakartımın 4 pinlik cpu girişine ise güç kaynağımın diğer 8 pin kablosunu ayırma yerlerinden ayırarak 2 ye bölüp taktım.
bu sayede 8 + 4 cpu girişlerini doldurmuş oldum. sizce uyguladığım yöntem olması gerektiği gibi mi?
internette gördüğüm kadarıyla güç kaynağından bir dönüştürücü sayesinde tek kablo üzerinden, güç kaynağına bağlantısı 8 pin. anakarta bağlanılacak çıkış kısmı ise 2 başlı 8 ve 4 pinden oluşuyor.
sizce böyle bir kabloya gerek var mı?
8 ve 4 pin girişlerini 2 ayrı bağlantı kablosu şeklinde montaj etmek doğru mudur?
PID kontrol
|
Meslek: Software Developer
Ryzen 5 3600 CPB+PBO | MSI x570-A pro | Crucial Ballistix 16 GB (2x8) CL16 3600Mhz | samsung 980 pro SSD | Asus Turbo Rtx 2060 | MSI MAG CORELIQUID 240R | Corsair RM750 PSU |
Software Developer C++,PLC,QT |
Son Giriş: 6 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 2 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 51
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 1.042 (Bu ay: 26)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 9 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware