açan oldu mu?
2021 COĞ-1 CEVAPLARI
2021 sos1 coğrafya cevapları
ticaret
erozyon
asit yağmuru 1 ve 2
ergene havzası yani marmara
petrolde ikinci boğaz izlandanın oradaki
gelişmişlik düzeyinin farklı olması
geçen seneye göre EDB-SOS1 in zorluğu nasıldı?
ösym ne zaman açıklıyor?
ösym sınav kitapçıklarını ve cevap anahtarını ne zaman açıklıyor?
BOĞAZİÇİ 2020 grubu.
|
Sosyal Medya Düzenlemesi Asabımızı Neden Bozdu?
Teklif ne getiriyor?
Komisyonda kabul edilen yasa teklifi, Türkiye'de günlük erişimi bir milyondan fazla olan yurt dışı kaynaklı sosyal ağ sağlayıcılarının, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan bir kişiyi temsilci atama zorunluluğu getiriyor.
Temsilci atamayanlara yönelik ise para cezası, reklam yasağı ve son olarak da yüzde 90'a kadar internet hızını düşürme yaptırımları öngörülüyor. Suç unsuru veya hakaret, iftira unsuru, özel yaşamanın gizliliği gibi durumlarda, kişilerin yaptığı içerik kaldırma ve engelleme başvurularına, sosyal ağ sağlayıcılarının 48 saat içinde olumlu veya olumsuz yanıt vermesi zorunluluğu getiriliyor.
Ayrıca kişilerin talebi halinde, arama motorlarında kendisiyle ilgili bilgilerin "silinmesi"ni içeren "unutulma hakkı"nı kullanmalarına da olanak sağlanıyor.
Sosyal ağ sağlayıcılarının 6 ayda bir Bilgi Teknolojileri Kurumu'na, içerik engelleme veya kaldırma başvurularına ilişkin istatistiksel ve kategorik bilgileri içeren rapor vermesi zorunlu tutulurken, yurtdışı kaynaklı ağ sağlayıcılarının verilerini Türkiye'de depolaması isteniyor.
'İnsanlar bir daha düşünecek'
Altıparmak, sosyal medyadaki anonim kimliğinin sosyal medya ağları tarafından otoritelerle paylaşılabilmesi ihtimalini Türkiye'de sosyal medya üzerinden yürütülen birçok hak savunusunu doğrudan etkileyeceğini değerlendiriyor:
"Diyelim ki bir kadın cinayeti ya da siyasilerin dahil olduğu bir yolsuzlukla ilgili Twitter'da hashtag çalışması yaptınız ve insanlar da anonim olarak altında paylaşımda bulunuyorlar. Bir sulh ceza hâkimi de bu paylaşımların mevcut kanun uyarınca kamu düzenini bozduğuna kanaat getirerek erişim engelleme kararı getirdi. Bu karar BTK (Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu) tarafından Twitter'a tebliğ edildi ve Twitter da bunun üzerine yapılan paylaşımları kaldırdı.
"Yasa, bu durumda söz konusu paylaşımlar hakkında suç duyurusunda bulunulabileceğini ve Twitter'ın da bu paylaşımları yapanların kişisel bilgilerini verme yükümlülüğü olduğunu söylüyor. Dolayısıyla bundan sonra vatandaşlar herhangi bir hashtag çalışması söz konusunda olduğunda, ben bu paylaşımda bulunacağım ama kimliğimin direkt paylaşılma ihtimali var diye düşünecek."
|
Videoyu izledikten sonra yorumlarınızı paylaşabilirsiniz.
Sözel 455.si oldum.
Sözel 455.si oldum.
Son Giriş: 3 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 3 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 557
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 30.129 (Bu ay: 96)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 340 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Eğitim ve Sınavlar Genel Sohbet