4 GB RAM, i5-3210, Intel HD Graphics 4000 bir de sanırsam Radeon ekran kartı var ama DxDiag komutunuda Intel'i görüyorum sadece.
Fallout ve Skyrim oblivion gibi eski oyunları bu bigisayarda oynayabilir miyim? Kasar mı?
Yanlışlıkla demirciyi öldürdüm oyunda başka demirci var mı ne yapmalıyım oyuna baştan mı başlıyım?
Bir de önüme çıkan insanların konuşma tarzına göre (git başımdan vesayre diyen kaba olanları öldürüyorum sıkıntı olur mu? oyunu etkiler mi?
Ekrana Görüntü Gelmiyor
Yeni sistem topladım.
MSI B450 Tomahawk Max.
Ryzen 5 5600X.
Viper 2x8GB RAM.
Sistemi kurduğumda CPU LED yanıyordu ve ekrana görüntü gelmiyordu bunun BIOS'u güncellemesini için olduğunu öğrendim ve BIOS'u güncellendi sonrasında DRAM LED'i yanmaya başladı ve ekrana yine görüntü gelmedi bende bir RAM'ı çıkarttım ve RAM'lerde mi sorun var kontrol edecektim sonrasında birini çıkarttım kasayı açtım bu sefer yine CPU LED yanmaya başladı ne yapamam gerek sorunu nasıl çözebilirim?
Önceden sadece CPU LED yanarken bu sefer CPU LED ve anakartın altında da LED varmış o da yanmaya başladı.
Güncelleme: CPU led yanınca cpuyu çıkrdım pinlerine baktım 4 tane pine termal macun değmiş onu temizledim sonra yerine taktım açtım bilgisayarı bu sefer yine dram led yandı ramleri tek tek her slotta denedim ama bi türlü dram led sönmedi ve ekrana görüntü gelmedi ne yapabilirim
Ryzen 5 5600X kule tipi soğutucu önerisi
Ryzen 5 5600X işlemci aldım bu işlemciyi soğutucak kule tipi soğutucu önerir misiniz?
Kasam:
Anakart B450 tomahwks Max.
Önceki soğutucum thermatake nic C4 kendi sitesinde AM4 destekliyor yazıyor ama desteklemiyor.Ryzen 5 5600X kule tipi soğutucu önerisi
Thermaltake Element T uyumlu soğutucu
Bilgisayarı yeni parçalar aldım ama kasayı değiştirmek için param kalmadı. Bunun için aldığım işlemciye uygun ve kasaya olacak sıvı soğutucu veya kule tipi soğutucu önerir misiniz?
Bu arada kasanın özelliklerinde sıvı soğutma desteği yok diyor bunu çözebilir miyim?
Aldığım parçalar:
MSI B450 tomahawks Max anakart.
Ryzen 5 5600X işlemci.
Şu anki soğutucum Thermaltake nic C4.
Ekrana Görüntü Gelmiyor
Kasayı açıyorum çalışıyor fakat ekrana görüntü gelmiyor bu sorunu normalde de yaşıyorum kasa veya PSU kablosu biraz fazla sarsıldığı zaman, çözüm olarak da PSU kablosunu çıkar tap yapıp ramlerin yerini değiştirdiğimde düzeliyordu fakat şimdikinde ne yapsam olmadı kasının içine baktım CPU led yanıyordu baktım olacak gibi değil ara verdim sonrasında ekran güç kablosuyla PSU güç kablosunu değiştirdim çalıştı ama kasayı yerine koymam gerektiği için bilgisayarı kapattım güç kablosunu sadece prizden çıkardım kasayı yerine koydum kabloları taktım açılmadı sonra aynı işlemleri kasa yerinin yakınında yaptım olursa hemen koyayım diye ama olmadı 2 3 saattir uğraşıyorum ne yapmalıyım?
RX 580 SİSTEM KARARI
Şu an RX 580 kullanıyorum AM3 sistemim var ve yükseltmek istiyorum.
Ekran kartımı değiştireceğim ona göre sistem yazarsanız sevinirim.
Daha önce de konu açtım ama aklıma yatmadı bu konu son olacak o yüzden mesaj attıktan sonra geri dönüşlerime cevap yazarsanız mutlu olurum.
Öncelikle önceki konularda genel olarak şunlar önerildi:
İşlemci: i5 10400F, i5 10600KF, i7 10700F(bu biraz pahalı)
Anakart: MSI Z490, MSI B460 M a Pro, MSI B450 PRO.
SSD ve RAM'leri yazmadım genel olarak ayniydilar ve ozellik ve fiyat olarak birbirlerine yakın oldukları için.
Normalde bütçem 3500-3800 arası idi ama biraz daha arttırdım 4000 biraz üzeri.
Siz ne önerirsiniz?
RX 580 Sistem Tavsiyesi
Almak istediğim parçalar şunlar:
İntel i5 10600kf
MSI B460M-A PRO Intel LGA1200 DDR4 Micro ATX Anakart
Patriot 480 GB Burst PBU480GS25SSDR 2.5" SATA 3.0 SSD
Adata Gammix D30 XPG 8 GB 3200 MHz DDR4 CL16 AX4U320038G16A-SR30 Ram(2 tane)
Bu sistem iyi mi yoksa şunu değiştirsen daha iyi olur dediğiniz bir şey var mı?
Şimdiden teşekkürler.
RX 580 VE İLERİYE DÖNÜK SİSTEM TAVSİYESİ
Elimde MSI RX 580 var ama diğer donanımlarım eski onları yenilemek istiyorum (anakart, ram, işlemci) psu yeni aldım ne önerirsiniz?
Ekran kartımı 2 veya 3 yıla değiştirmeyi düşünüyorum ona göre uyumlu sistem önerirseniz daha iyi olur.
Şimdiden Teşekkürler
PSU: High Power 600Watt 80+ Bronze eco
BÜTÇE: 3500 TL biraz üstüne çıkabilirim.
RX 580 VE İLERİYE DÖNÜK SİSTEM TAVSİYESİ
Elimde MSI RX 580 var ama diğer donanımlarım eski onları yenilemek istiyorum (anakart, ram, işlemci) psu yeni aldım ne önerirsiniz?
Ekran kartımı 2 veya 3 yıla değiştirmeyi düşünüyorum ona göre uyumlu sistem önerirseniz daha iyi olur.
Şimdiden Teşekkürler
PSU: High Power 600Watt 80+ Bronze eco
BÜTÇE: 3000 TL biraz üstüne çıkabilirim.
Son Giriş: 8 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 2 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 144
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 8.723 (Bu ay: 34)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 8 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware