OLED Tavsiyeleri
Merhaba,
Sistemim için güzel bir OLED erkan düşünüyorum. Ancak çok fazla gidip geliyorum markalar arasında. Günlük kullanımım 8-10 saat arası oluyor.
ASUS gerçek 10-bit değerleri verebiliyor. MSI için mesela çok iyi soğutması olduğunu tahmin ediyorum. Bir yandanda G-Sync uyumluluğu tam olsun istiyorum. Başka bir yanım Curved'de olsun istiyor o zaman samsunga bakıyorum falan böyle gidip geliyorum.
Ya da IPS panelmi önerirsiniz ama ciddi renk farkları mevcut.
Şu anda bilgisayarı 1080p de kullanıyorum. Biraz daha beklemek mantıklı mı sizce?
Sistem özellikleri.
i7 14700KF.
RTX 4090.
64 GB RAM.
Z790 Aorus Master.
990Pro SSD.
Klavye ve mouse takılmaları
Merhaba.
Bilgisayarımda bir problem yaşamaktayım ve delirmek üzereyim. Normal ve günlük kullanımda (oyun hariç) hiçbir sorun yaşamadığım klavye ve mouse, nedense bazı oyunlara girince takılmalara, drop yememe sebep oluyor. Örnek veriyorum LoL, Dying Light 2, Cyberpunk, Satisfactory, Palworld gibi oyunlarda wasd tuşlarına veya klavyede herhangi bir tuşa ardı adına bastığımda veya mouse ile beraber bastığımda donma oluyor ve tuşlar ile fareye tıklamayı bıraktığımda oyun direk pürüzsüz akmaya devam ediyor.
Ben hızlı hareket ederek kullanmaya başlarsam klavyeyi & fareyi drop/donma meydana geliyor ve oynattırmıyor.
Ancak bu olay BF2042, Shadow of the Tomb Raider, God of War, CS2 gibi bazı oyunlarda da hiç olmuyor.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Klavye - SteelSeries Apex Pro.
Mouse - Logitech G502 X Plus Hero.
Anakart Ad hatası
Merhaba arkadaşlar.
Konuyu yanlış yere açıyorsam çok özür dilerim.
22.02.2024 tarihinde toplama bilgisayar aldım. Sistemim aşağıdaki gibi olup maalesef çalışmamaktadır. Anakart üzerindeki hata kodu ekranında "Ad" hatası almaktayım. Bu hatayı anlayabildiğim kadarı ile internette inceledim ama çözemedim maalesef.
Kısacası sistemi topladıktan sonra açtım her şey yerli yerinde gözüküyor sandım ama ekran gelmiyor maalesef. İşlemci KF olduğu için anakarttan görüntü alamıyoruz diye biliyorum. Bunu denemedim.
Ramları tek tek denedim. Olmadı. Cmos sıfırladım olmadı. HDMI ve DP kabloları ile de görüntü alamadım. Maalesef etrafımda bilgisayarcı veya bu sistemi deneyebileceğim bir noktada yok.
Konu ile alakalı yardımcı olabilecek varsa çok sevinirim.
Sistem;
i7 14700KF / RTX 4090 / Gigabyte Z790 Aorus Master / XPG 2x32 GB 6000mhz cl30 ram / Arctic Liquid Freezer II 360 / Haf 700 EVO / Samsung 990PRO / Fsp Hydro Ptm Pro 1200W +80 Plat
Meslek: Turizm
Her zaman doğruyu söyleki, ne dediğini hatırlamak zorunda kalmazsın! |
92 model |
Son Giriş: 3 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 3 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 14
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 378 (Bu ay: 11)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware