Enpara Kredi Kartı
Arkadaşlar daha önce hiç kredi kartı kullanmadım, kullanmayı da düşünmüyordum. Ama artık taksit ile almak mantıklı geliyor, paramın bir anda gitmesini istemiyorum. Gaza gelip direkt Enpara kredi kartına başvurdum (Enpara banka kartını zaten kullanıyordum). Ama neredeyse internet üzerindeki hiçbir yer Enparaya taksit yapmıyor. Ama baktığım zaman güvenilir teknoloji sitelerinin büyük bir kısmı Ziraat Bankkart'a taksiti var. Bu durumda ne yapmak en mantıklısı olur? Kredi kartı hakkında da pek bir bilgim yok açıkçası sadece taksit için kullanırım muhtemelen.
Reddettiğim işe tekrar başvurmalı mıyım?
Arkadaşlar 3 gün önce görüşmeye gittiğim bir işi bahane nedeni ile reddettim (aynı zamanda önceden başka bir iş daha cazip gelmişti). Şimdi o önceden garanti gördüğüm işi daha ilk günden hiç beğenmeyip çıktım. (Dimyata pirince giderken evdeki bulgurdan oldum :( ) Şimdi bu 3 gün önce reddettiğim işi geri arayıp eğer hala arıyorsanız hemen başlayabilirim tarzı bir şey sorsam ayıp olur mu, veya yanlış anlaşılır mı. Biliyorum sormadan öğrenemem ve büyük ihtimal adamı hayatım boyunca bir daha görmeyeceğim ama yine mahcup olacakmışım gibi hissediyorum. Bu arada yapacağım iş sezonluk yani 3-4 Aylık süreli sezonluk bir iş.
CV'ye ne yazmalıyım? Yardım lazım
Bugün üniversitemdeki son senemde son sınavımı vermiş ve geçmiş bulunuyorum. Malumunuz önümüzde yaz ayı var, bu yaz ayını bir turistik bölgede çalışarak (dönemsel, sezonluk) geçirmek istiyorum. Şu an zaten elimde bir CV var fakat bu benim okuduğum bölüm ile ilgili ve o bölümden devam edeceğim için ağırlıklı olarak o mesleğe yönelik ayrıntılar ve hakkımda kısmı mevcut. Bu yaz işi için adamlar benden CV istedi, şimdi bendeki CV'yi atarsam adamlar ne alaka bu bölüm ile bizim iş diyecekler, yani ne tarz bi CV hazırlamalıyım, hakkımda kısmını nasıl doldurabilirim (geçici iş için). Şimdiden teşekkürler.
Kızlarla nasıl tanışılır ve nereden bulunur?
Kısaca anlatmam gerekirse üniversitede 2. ve son senem. 1. senem tamamen boş geçti yani şu anlamda; neredeyse hiç sosyal aktivitelere katılmadım, ortam yapmadım. Sadece eve gidip geldim zaten aile evinde kaldığım için kabuğumu kıramadım. Ama bu sene akıllandım ve istemsizce kız arkadaş yapma isteği oluştu. Kız arkadaş olmasa bile yeni kızlar tanıyıp sadece arkadaş bile kalsam olur fakat şöyle bir sorun var okulun ilk haftası gözüme bir kaç kız kestirdim ama herkes ilk günlerden gruplaşmaya başlamışlar bile. Hayır kızı yalnız görüp gidip konuşayım seni beğendim tanışabilir miyiz falan ama yok hiç yalnız takılmıyorlar. Bana göre kıza yürümenin en mantıklı yolu instagramdan hikaye yoluyla ama tanımadığın kızın instagramını nasıl bulacaksın hadi buldun kız nerden buldu da istek attı diyecek. Bunu yapan her kıza ister atıyordur gözüyle bakma ihtimali yüksek. Hadi diyelim okulda ortamlarına giremedin falan sizce okul dışından nasıl bulabilirim? Kulüpler, etkinlikler demeyin çünkü onlara gerçekten vaktim olmuyor zaten okuduğum okul dünyadan uzak bir yer ve meslekyüksekokulu olduğu için bomboş bir okul. Artık Tinder tarzı uygulamalara sardım da sanaldan da bir yere kadar gerçekteki gibi hissedemezsin yani. Snapchat desen o da aynı mantık kızla tanışıp instagramını alamadıktan sonra abazan gözüyle bakabilirler. Bu arada tipim de kötü değil ortalamanın belki bir tık üstü biriyim.
İnsanlar Bebek Gelmesine Neden Şaşırıyor?
|
Üniversitenin hakkını veremiyorum???
|
Birisiyle karşılaşınca heyecanlanma durumu?
Sizde de oluyor mu dışarıda (otobüs, metro, yolda) eskiden tanıdığınız kişilerle karşılaşınca bi heyecanlanma, konuşamama durumu? 2 hafta içinde farklı günlerde hem eski sevgilimle, hem de taa ilk okul zamanındaki kız arkadaşımla otobüs durağında karşılaştık. İkisiyle de göz göze geldik fakat konuşamadık tabi bende bi göz kaçırma, bir yerlere saklanma, onun göremeyeceği yerlere kaçma... heyecanlanma mı desem bilemedim aslında birbirimizi iyi hatırlıyoruz fakat ikimiz de konuşmuyoruz. Bence bu özgüven eksikliğinden kaynaklanıyor ama nasıl aşacağımı bilemedim. Eskiden utangaçtım onu yendim çok şükür şimdi sadece istemediğim kişilerle karşılaşınca elim ayağım dolaşıyor. Ama mesela oradan ayrılınca da neden böyle yaptım diyorum o kim ki heyecanlancam durduk yere ortada bir şey yokken kendime kızıyorum da o an öyle olmuyor. Umarım yalnız değilimdir acaba bu bir tek bende mi oluyor bilmiyorum.
Eski türkçe kelimeler kullanmak?
Bi ben miyim eski türkçe kelimeler ve şimdi kullanılırlığını yitirmiş sözcükleri kullanmayı seven? En basitinden önce yerine evvel, geri yerine
beri, sınav yerine imtihan, öğrenci yerine talebe... Bunları kullanmayı nasıl sıklaştırabilirim çünkü bazı kelimeler var ki anlamlarını bilsen bile
hangi cümlede nereye, nasıl ve hangi anlamla koyman gerektiğini karıştırabiliyorsun. Var mı bi öneriniz?
Eski lise hocamı ziyaret edeceğiz tavsiye lazım
Arkadaşlar daha alt tarafı 2 yıl olmuş mezun olalı diyebilirsiniz şu an üniversiteye gidiyorum fakat lise yıllarımı ve özellikle benimle
ilgilenen hocalarımı özledim. Mümkün olduğu kadar çoğuyla buluşmak ve görüşmek istiyorum sürekli. Lisedeyken bile okul bitince sizi ziyarete
geleceğim, geleceğiz diyorduk ama 2 yıldır hiç gidemedik. Şimdi buluşacağımız hoca bizimle gerçekten çok ilgilendi üniversite sınavına hazırlık
konusunda. Sürekli iyi kaynaklar çözer anlamadığımız yeri 10 defa anlatırdı. Velhasıl benim derslere çok kafam basmıyordu ve haliyle çokta iyi bir
üniversiteye gidemedim. Hocamla da 2 yıldır (mezun olduğumdan beri) görüşmediğimiz için nerede, hangi bölümü okuduğumu bilmiyor. Şimdi hoca
bizimle zamanında çok iyi ilgilendi ama daha iyi bir yerde olamadığım için mahcup olurum diye düşünüyorum. Hoca benden daha yüksek yerler
beklemiş olabilir. Ne yapmalıyım bunda mahcup olunacak veya üzülecek bir durum var mı?
Yakışıklı değilim ama kız beğenemiyorum?
Konu belli dostlar kendim çokta kötü değilim aslında ama ortalama bi tipim var yani yolda bi kız kafasını çevirip dikizlemez. Ama ben de çok
kriterli biriyim çoğu kişinin beğendiğini ben beğenemiyorum en ufak beğenmediğim bi yer olursa bakasım gelmiyor. Diyebilirsiniz ki sende çok mu
tip var e yok işte ama şöyle bi soru sorasım geliyor tamam ben çok yakışıklı değilim ama kendim değilim diye sevgili veya seçeceğim eşte
çirkin bi kız mı bulayım bu da saçma olurdu yani benim gibi olan vardır belki ne düşünüyorsunuz? Ha şu da var her davul dengi dengine ama
ben kusursuz arıyorum işte kusursuz dediğim kriterlerime uyan birisi işte sorun da burada.
𝙳𝚢𝚒𝚗𝚐 𝚒𝚜𝚗'𝚝 𝚜𝚘 𝚞𝚗𝚞𝚜𝚞𝚊𝚕, 𝚒𝚜 𝚒𝚝? 𝚆𝚑𝚊𝚝 𝚒𝚜 𝚝𝚑𝚎𝚛𝚎 𝚝𝚘 𝚐𝚊𝚒𝚗, 𝚜𝚝𝚊𝚢𝚒𝚗𝚐 𝚒𝚗 𝚝𝚑𝚒𝚜 𝚠𝚘𝚛𝚕𝚍 𝚏𝚘𝚛 𝚊 𝚕𝚘𝚗𝚐 𝚝𝚒𝚖𝚎, 𝚊𝚗𝚢𝚠𝚊𝚢? |
Son Giriş: geçen yıl
Son Mesaj Zamanı: geçen yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 79
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 24.438 (Bu ay: 484)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 12 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Eğitim ve Sınavlar