Evet arkadaşlar, soru basit ama mantıklı bir cevabını forumda bulamadım. Internetkutusu, pelicell, poyraznet gibi küçük ISS'lerin sunabildiği yüksek hızları Vodafone, Superonline ve Turknet neden sağlayamıyor acaba? Bu ISS'lerin diğer ISS'lerle farkı ne? Bazı bölgelerde kendi altyapılarını kuruyorlar diye Türk Telekom, bu ISS'lere bu paketleri mi açmıyor? Bununla ilgili yasal bir engel mi var? Şu an Vodafone hattım var ve eve kadar fiber geliyor normalde ama 100MBit'ten fazlasını veremiyor vodafone. Bilen bir arkadaş aydınlatabilirse çok memnun olurum.
SAY 80 TYT, 47 AYT ?
Arkadaşlar Sayısal 80 TYT, 47 de AYT neti var oğlumun. Eczacılık istiyor ama geçen seneki netlere göre zor görünüyor. Sizce sıralamada kaça girebilir bu netlerle, şans var mı?
Birden katlanarak artan CRC hataları
Arkadaşlar yaklaşık 5 senedir 50Mbit Vodafone Net abonesiyim. Son aylarda ara sıra internet bağlantımın koptuğunu farkettim ama çok incelemediğim için bunun her 1-2 günde bir olduğunu detaylı yaptığım incelemeden sonra anladım. Tamamen rastgele zamanlarda, modem açıldıktan ya da reset attıktan sonraki 1 ya da 2 gün içinde aniden CRC hataları katlanarak artmaya başlıyor (ki bu bazen 500-600binleri buluyor dakikalar içerisinde) ve internet kullanılamaz hale gelip ya hatta reset attırıyor, ya da modem komple yeniden başlıyor. İlk 10-15 saat hiç bir sıkıntı yaşamadan kullanıyorum ve birden bu döngü yine başlıyor.
Cihazım TP-Link Archer VR2100. Acaba modem kaynaklı bir sorun mu diye farklı bir marka modemle denedim, hatta TP-Link sıfır cihaz gönderdi ama onda da yine aynı şeyle karşılaştım.
Evdeki kablolarda 2-3 ek vardı, bunu iptal edip direk telekom bağlantısından tek kablo ile bağlantı yaptım. SNR Margin 1-2 db yükseldi ama yine düzelmedi.
Senelerdir sorunsuz kullandığım 50Mbit'i 35'e, hatta 24 Mbit'e düşürüp denediler, yine aynı sorun devam etti.
Vodafone'a arıza kaydı bıraktım, 10 gündür bekliyorum bakalım. Sorununuz servis sağlayıcıya yönlendirildi diye mesaj gelip duruyor.
Aynı sorunu yaşayan arkadaşlar var mı acaba?
Statik IP Problemi
Arkadaşlar 5 gün önce Vodafone.net'te başvurduğum statik ip adresimi nihayet bugün tanımladılar lakin bu işlemden sonra internet koptu. Modemde statik ip adresim gözüküyor ama dışarıdan ping atamıyorum bu adrese. Alt ağ maskesi ağ ayarlarında 255.255.255.0 olmasına rağmen 255.255.255.255 olarak gözüküyor sabit ip nin altında. Buna benzer çok fazla sorun var ama nasıl bir çözüm bulabildiklerine ulaşamadım. Bir fikri olan var mı acaba?
Sahibinden'de dolandırıcılık ve KOVUŞTURMAYA GEREK YOK kararı
|
Silinebilir.
|
|
Kargo şirketleri tarafından kandırılıyor muyuz?
|
Access Point/Router Ayarları Yardım
|
DNS'lerde sıkıntı mı var?
|
GamersGate Türkiye https://forum.donanimhaber.com/gamersgate-turkiye-ana-konu--127846565 |
Alışveriş yaptığımız arkadaşlar: Zafer666, Guduk68, Legend86, On Air, Atabanli, gigakaan, silverdream, muhacir, ermani, musakka, executioneer, so say we all, romax, mac, mertblade, the_knoppix, 1mpossible, The wertigo, n-geen, burakirhan, halukkilic, nomak71, vassilii, Soğuk hava dalgası, un4saken, losingrip, justburcel, Mr xXx, midbroke, BluesKAN, Theradon, Phrozen, chaos7, Ocean Mist, 1mmEN.s3, experienced, Karn-ı bahar, Çöl Tilkisi, u.f.u.k_XVI ... Referans listemi artık takip edemediğim için güncelleyemiyorum, kusura bakmayın. |
Web: http://tr.GamersGate.com
Facebook: http://facebook.com/GamersGateTR |
Son Giriş: 2 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 4 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 3.085
İkinci El Bölümü Mesajları: 703
Konularının görüntülenme sayısı: 38.885 (Bu ay: 403)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 885 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Sıcak Fırsatlar