İstanbul/Bakırköy Dolaylarında Gymbud Aranır!
|
Merhabalar,
Tercih döneminde bir öğrencinin okula gelmeyi düşünüp sorduğu bir soruya, "Kendine bu kötülüğü yapma." şeklinde bir yanıt vermem üzerine okuduğum okul tarafından "Sosyal medya üzerinden Yükseköğretim kurumunun adını zedeleyici ve kötüleyici yorumlar yapmak" gerekçesiyle tarafıma disiplin soruşturması açıldı.
Savunma yazısı yazmam istendi ben de nelerden bahsedebilirim diye soruşturayım dedim. Bu yaptığım yorumda okulu açık açık kötülemiş değilim. Bunun dışında nasıl bir dayanağım olabilir bir fikriniz var mı? Okulun "Kurallar ve Yönetmelikler" başlığı altındaki tüm dosyaları inceleedim ama "Okulun adını kötülemek" şeklinde bir şeye rastlamadım. YÖK' ün kanunlarında da bir şey göremedim. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Ürünün mağaza sayfasını burada kolaylık olması adına paylaşıyorum ama Amazon.de üzerinde kendiniz model numarasını aratarak sepete ekleyin derim zira forum nedeniyle ürününüzün sonuna direkt olarak referans bağlantısı ekleniyor. B08THPMR3J numarası ile ürünü site içerisinde kolayca bulabilirsiniz.
https://www.amazon.de/-/tr/dp/B08THPMR3J/
2020 yılının Legion 5 modelleri ile tamamen aynı tasarım ve muhtemelen aynı panele sahip olup sadece donanımsal güncellemeler yapılmış bir model gibi görünüyor. Legion 5 Pro' nun panel ve kasa malzemesi açısından kısılmış sürümü gibi düşünebiliriz.
Ürünün net fiyatı 1300 Euro dolaylarındadır, satın alımı da site üzerinden Euro ile yaparsanız hiçbir şekilde gümrüğe takılma sorunu olmadan ürün elinize geçecektir.
Amazon.de üzerinden satın alınmış ve satıcısı Amazon.de olan tüm ürünler 2 yıl boyunca Amazon.de garantisi altında oluyor.
Gelecek Lenovo Legion 5 Pro dizüstü bilgisayar sahiplerinin bilgi alışverişinde bulunabilmeleri ve yeni bir dizüstü bilgisayar arayışında olan arkadaşların da sorularını sorabilmesi için açılmış bir konudur.
Resmi Lenovo Legion Discord grubu:
https://discord.com/invite/C9P2EaPvuW
Teknik Özellikler:
- İşlemci:
-AMD Ryzen™ 7 5800H'ye kadar
- İşletim Sistemi
-Windows 10 Pro’ya kadar destekler
- Ekran
-16” QHD (2560 x 1600) IPS, 16:10, 500 nit, 165Hz / 3ms yanıt süresi, %100 sRGB, VESA DisplayHDR™ sertifikalı, Dolby Vision™ teknolojisi, NVIDIA® G-SYNC™ desteği, AMD Freesync™
- Bellek
-32GB’a kadar
- Pil
-Rapid Charge Pro
- Depolama
-1TB’ye kadar M.2 NVMe PCIe SSD
- Grafik Donanım
-NVIDIA® GeForce RTX ™ 3070'e kadar
- Ses
-Nahimic Audio Özellikli 2 x 2W Harman® Hoparlör
- Kamera
-E-Shutter Özellikli 720p
- Boyutlar
-(G x D x Y) 21,7-26,85mm x 356mm x 264,2mm / 0,86-1,1" x 14,01" x 10,4"
- Ağırlık
-2,45kg'dan başlar
- Renk
-Fırtına Grisi
-Vatoz Beyazı
- Bağlantı
-2 x 2 WiFi 802.11ax
-Bluetooth® 5.1
- Bağlantı Noktaları/Yuvalar
Sol:
-USB Tip-C (USB 3.2 Gen 2, DisplayPort™ 1.4)
-Kulaklık / mikrofon kombo
Sağ:
-USB-A 3.2 Gen 1
-E-Shutter Düğmesi
Arka:
-3 x USB-A 3.2 Gen 1 (1 sürekli etkin)
-USB Tip-C (USB 3.2 Gen 2, DisplayPort™ 1.4, power delivery)
-HDMI 2.1
-RJ45
-Güç girişi
- Klavye
-Beyaz arka aydınlatma
-Mavi arka aydınlatma (yalnızca Vatoz Beyazı modeli)
-4 Bölümlü RGB arka aydınlatma
- Güç Kaynağı Ünitesi (PSU)
-300W İnce Adaptör
- Önceden Yüklü Yazılımlar
-Lenovo App Explorer
-Lenovo PC Manager
-Lenovo Vantage
-McAfee LiveSafe™ (deneme sürümü)
-Office 365 (deneme sürümü)
-Power2Go
Oyun Testleri:
Sahip olduğum laptopun özellikleri:
-Nvidia RTX 3070 Mobile (125-140W) GPU
-AMD Ryzen 7 5800H (65W) CPU
-2x8 GB Dual channel, Single ranked Ram
-Testler fansız, hava akışını engellemeyen bir laptop standıyla 23 derece ortam sıcaklığında yapıldı.
Shadow Of The Tomb Raider:
- DX12
- Highest Quality mode
- TAA enabled
- HBAO+ enabled
- Pure Hair Normal (on)
2560x1440p
2560x1600p
Guru3D' nin Yaptığı Shadow Of The Tomb Raider Benchmark Sonuçları:
- DX12
- Highest Quality mode
- TAA enabled
- HBAO+ enabled
- Pure Hair Normal (on)
https://www.guru3d.com/articles-pages/geforce-rtx-3070-founder-review,16.html
Çoğu kişi keyfine göre grafik ayarıyla yaptığı benchmark sonuçlarını paylaşıp bilgi kirliliğine neden oluyordu, yukarıda paylaştığım görsellerle laptopun performansının tam olarak hangi düzeyde olduğunu net bir şekilde görebilir ve kendi benchmark sonuçlarınızla mukayese edip daha sağlıklı çıkarımlarda bulunabilirsiniz.
Youtube üzerinden yapılmış gereksiz testleri kâle almamanızı tavsiye ederim zira testlerin hangi koşullarda ve hangi grafik ayarlarında yapıldığı gibi temel bilgiler bile verilmeden test ürünleri bir firmaya elden gitmeden hızlıca benchmark yapıp paylaşıyorlar. Bu söylemlerin Gizmosliptech kanalını kapsamıyor, kendisi genellikle sponsor ürünü kabul etmiyor ve testlerin çoğunu canlı yayında yapıyor.
Özellikle cihazını Türkiye' den satın almış kimseler benim benchmark sonuçlarımdan aşağıda değerler alıyorsa laptoplarında bir sorun var demektir.
Apex Legends (Olympus haritası):
2560x1600p çözünürlük, en yüksek ayarlar(TSAA aktif, SYNC ve target FPS kapalı), hibrit modu kapalı, performans modu aktif, Nvidia 461.56 sürücü yazılımı
65884 frames rendered in 509.625 s
Average framerate : 129.2 FPS
Minimum framerate : 56.2 FPS
Maximum framerate : 166.0 FPS
1% low framerate : 70.2 FPS
0.1% low framerate : 53.2 FPS
Control(Cutscene' ler harici ilk 15 dakika):
2560x1600p çözünürlük, en yüksek ayarlar(RTX ultra, DLSS 1700x' li bir çözünürlüktü), hibrit modu kapalı, performans modu aktif, Nvidia 461.56 sürücü yazılımı
31114 frames rendered in 490.125 s
Average framerate : 63.4 FPS
Minimum framerate : 49.9 FPS
Maximum framerate : 241.9 FPS
1% low framerate : 47.0 FPS0.1% low framerate : 30.5 FPS
Benchmarks:
Testlerin hepsi performans modunda, hibrit mod kapalı, laptop standıyla(fansız) 22.5 derece oda sıcaklığında yapılmıştır. Nvidia 461.56 numaralı sürücü yazılımı kullanılmıştır.
Cinebench R20:
Cinebench R23:
3DMark Timespy:
DisplayHDRTest:
CrystalDiskMark:
Format Atmadan Önce Yapılacaklar:
Sf. 38, 5. mesaj
Ürünün mağaza sayfasını burada kolaylık olması adına paylaşıyorum ama Amazon.de üzerinde kendiniz model numarasını aratarak sepete ekleyin derim zira forum nedeniyle ürününüzün sonuna direkt olarak referans bağlantısı ekleniyor. B08THSBVRC numarası ile ürünü site içerisinde kolayca bulabilirsiniz.
https://www.amazon.de/-/tr/dp/B08NPN12KL
Alev alev bir durumu yok ama ekran kartı bulmakta güçlük çekilen şu günlerde ihtiyacı olan arkadaşlar değerlendirebilir. Şu anlık sadece ön sipariş verilebilir.
Ürünün net fiyatı 1350 Euro' dur, satın alımı da site üzerinden Euro ile yaparsanız hiçbir şekilde gümrüğe takılma durumu olmadan ürün elinize geçecektir.
Amazon.de üzerinden satın alınmış ve satıcısı Amazon.de olan tüm ürünler 2 yıl boyunca Amazon.de garantisi altında oluyor.
Laptopa ilişkin sorularınızı aşağıdaki konu üzerinden sorabilirsiniz:
https://forum.donanimhaber.com/lenovo-legion-5-pro-16-amd-2021-kullanicilari-toplulugu--148829767
Ürünün mağaza sayfasını burada kolaylık olması adına paylaşıyorum ama Amazon.de üzerinde kendiniz model numarasını aratarak sepete ekleyin derim zira forum nedeniyle ürününüzün sonuna direkt olarak referans bağlantısı ekleniyor. B08THSBVRC numarası ile ürünü site içerisinde kolayca bulabilirsiniz.
https://www.amazon.de/gp/product/B08THSBVRC/
Ürünün aylar sonra Türkiye' ye gönderimi açılmış. Ne yazık ki stoktan gönderim yapılmıyor, önsipariş vermiş oluyorsunuz. Muhtemelen en geç mayıs ayı sonuna doğru elinize geçmiş olur siparişiniz iptal olmazsa.
Ürünün net fiyatı 1427 Euro' dur, satın alımı da site üzerinden Euro ile yaparsanız hiçbir şekilde gümrüğe takılma sorunu olmadan ürün elinize geçecektir.
RTX 3070 ekran kartına sahip en dengeli, kaliteli ve performanslı dizüstü bilgisayar olduğu söyleniyor genel olarak tüm inceleyenler tarafından. Belki ileride menteşeleri sorun çıkarabilir ama 2020 yılının Legion 7 modelindeki menteşe sorununun Legion 5 Pro' da gövde ve menteşenin 3 kat güçlendirilmesi ile tasarım hatasının tamamen çözüldüğü söyleniyor Lenovo yetkilileri tarafından.
Bazı testlerde işlemci sıcaklığı oyun esnasında 80 dereceyi pek geçmezken bazı testlerde 90 derecelerdeydi. Sanıyorum ki laptopun yere direkt temas etmesi ve ortam sıcaklığının yüksek olması nedeniyle ısı değerleri bazı testlerde yüksek çıkmış. Laptopun arkasını yerden 5-6 cm kaldırırsanız işlemci sıcaklığı da oyun esnasında 80-85 derecelerde olur diye düşünüyorum. Bunun dışında kağıt üzerinde ve kısa süreli testlerde hiçbir sorunu gözükmüyor.
Unutmadan söyleyeyim, laptop QWERTZ Alman klavyeyle geliyor. İngilizce klavye ile tek farkı Y ve Z harflerinin yerinin değiştirilmiş olması.
Youtube üzerinde ısı ve performans değerlerini gösteren ayrıntılı bir videoya denk geldim, belki laptop hakkındaki merakınızı biraz da olsa giderir:
Son Giriş: geçen yıl
Son Mesaj Zamanı: geçen yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 636
İkinci El Bölümü Mesajları: 3
Konularının görüntülenme sayısı: 139.839 (Bu ay: 400)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 318 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Oyuncu Dizüstüleri (Gaming Laptop)