B550 m pro vs 980 pro uyumu
Merhabalar, B550M PRO-VDH (MS-7C95) anakart kullanmaktayım. Yeni bir m2 ssd almak istiyorum. Gözüme bunu Samsung 980 Pro yu kestirdim. Bu anakart ile ssd yi tam performans çalıştırabilirmiyim? Yardımcı olursanız çok mutlu olurum.
ryzen 2700x stabil değerler
Merhabalar, ryzen 7 2700x işlemciye sahibim üzerindeki wraith prism fanla birlikte kullanıyorum. Lakin default ayarlarda işlemci r6 gibi oyunlar ve blender renderında 85 leri gördüğü için ghz değerini 3.8 e sabitledim. Önceden voltaj olarak 1.47 civarı çekiyordu şuan ise 1.2 dolaylarında. Sormak istediğim şey bu işlemci en verimli nasıl kullanabilirim. Kendi sistemimdeki aynı özelliklere sahip insanları youtube üzerinde izlediğim zaman warzone da çok daha fazla fps alıyorlar bunun sebebi 3.8 ghz çekmem olabilirmi. Bilgisayarı daha performanslı şekilde kullanmak için stok soğutucu yerine sıvı soğutma alabilirim ama bu masraf beni ne derece mutlu edebilir. İşlemci default ayarlarındayken oyun içi max 3.95 ghz de çalışıyor lakin masaüstünde 4.2 leri görüyor. Genel olarak bilgisayarı blender üzerinden render almak için ve warzone oynamak için kullanıyorum. Yardımcı olabilicek biri olursa çok mutlu olurum donanım hakkında pek fikrim yok.
Ender 3 pro fan değişimi
Merhabalar, birkaç aydır Ender 3 Pro 3d yazıcı kullanıyorum. son 1 haftadır filament akışında sıkıntı yaşamaya başladım biraz kurcalayınca hotend fanının çalışmadığını gördüm. Yazıcı üzerinde kullanılan fan PD04010MS4
isimli bir fan. Aynısını almak için sipariş verdim lakin Türkiye' de şuanda satan kimse yok aramadığım yer kalmadı sipariş verebildiğimde sipariş iptalini istedi ellerinde olmadığı için. Şimdi size sormak istediğim konu, buna benzer bir fan buldum fanın voltaj değeri boyutları tamamen aynı lakin yazıcının fanında amper değeri 0.1 A iken benim bulduğum bu fanda amper değerini 0.26 A. Eğer ben bu fanı alır ve sisteme takarsam ne tarz bir problem yaşarım yada yaşarmıyım? Burdaki amper değeri fanla alakalı bana nasıl bir bilgi vermektedir? Yardımcı olursanız çok mutlu olurum saygılarımla.
Farkli markada Ram uyumu !!
|
Son Giriş: 2 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 2 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 11
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 730 (Bu ay: 11)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Dahili Bileşenler