Laptopun gpusuna bant yapıştırmışlar NE ÖNERİRSİNİZ ?
Durum aynen başlıkta belirttiğim gibi . Lenovo n500 laptopun içini temizlemek amacıyla actim. Arada bir kapanma yapıyordu . Vidalardan birini sokemedigimden blogu cikaramadim. Fanı ve filtreyi temizledim. Buraya kadar her şey normal ancak dikkatimi işlemci ve gpu üzerindeki şeffaf yüzeyler çekti . termal macunun üzerine plastik şeffaf bant gibi bir şey yapıştırmışlar gorselde gösterdim. Termal macunu da bayağı boca etmişler chiplerin ustune . gpu boşta 60 larda video falan izlerken 75 80 aralarına yükseliyor. Bu bantların ve termal macunun fazlalığı ısıyı artırıyor olabilir mi ? Ne onerirsiniz
CPU nun aşırı kullanımı YARDIM !!
MSİ MS-7309 ANAKART
Amd Athlon 64 x2 5000 + 2.61 ghz işlemci.
2GB DDR2 Ram
80gb İde hdd
Windows 7 Home Basic (kırpılmış güncellemeler kapalı versiyon)
Sistemim bu şekilde. Yaşadığım sorun özetle şu ; Google chrome'dan youtube da video izlerken , canlı yayın tv izlerken,forumda veya herhangi farklı sitede birden fazla sekme açarsam işlemci %100 çalışıyor ve bu da aşırı bir kasma ve ekranda anlık(saliselik) alt+tab yapılmış gibi başka görüntüler çıkıp kayboluyor. İndirilmiş videoları (dizi,film vs) izlerken hiçbir sorun yok . Önceden ramden süpheleniyordum ancak cpu kullanımından olduğuna eminim çünkü chrome u ilk açtığımda cpu direk %1-2 den %100 e fırlıyor ve sonra açtığım sitelere göre %100-85 -90 vs oluyor ve bahsettiğim şeyler oluyor ram kullanımı ise bu sırada normal. İşlemcinin sıcaklığı da bu arada 75-78 leri görüyor(hwmonitör) . Ben sistemin iki sekme açınca kafayı yiyecek kadar yetersiz olduğunu düşünmüyorum.Driverları güncelledim vs bir türlü çözüm bulamadım. Yardım edebilir misiniz ? Sorun neyden kaynaklanıyor olabilir ?
EDİT : Az önce elimdeki eski çalışmayan bir ekran kartına fırınlama işlemi yaptım ve çalıştırdım. İlk mesajda belirttiğim dalgalanmalar, kasılmalar vs gitmiş durumda. Sanırım onboard ekran kartında sıkıntı vardı Şu an rahat rahat sörf yapıyorum video izliyorum sıkıntı yok. İşin kötü yanı boş yere ram sipariş ettik aliexpressten
Hangi Marka YUMURTA tüketiyorsunuz ?
Havalar soğuyunca bu yumurta fiyatları şahlanıyor biliyorsunuz. En son hakmardan yumtat aldım 20 liraya. Yumurta boyları büyük diye bir süredir oradan alıyordum ancak boyları da eskisi gibi değil küçüldü iyice fiyatı da işte bibili den bile pahalı bir daha almam sanırım . Siz hangi markaları alıyorsunuz bakalım .
Son Giriş: 2 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 2 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 165
İkinci El Bölümü Mesajları: 4
Konularının görüntülenme sayısı: 1.372 (Bu ay: 8)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 76 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Sıcak Fırsatlar