İşlemci Çekirdek Yük Dağılımı Hatası
Acer Nitro 5
İşlemci: i5-10300H,
Ekran kartı: 1650 Ti,
RAM 8+8 GB 2933MHz,
Hard disk: WD NVMe 2 M.2 SSD 512 GB.
Windows 11 Single anahtar koduyla etkinleştirildi.
1 yıllık cihaz.
Arkadaşlar kolay gelsin.
Win10 yüklüydü formattan sonra çekirdek kullanımında sorun olunca tekrar formatladım win11 e geçtim Sorun devam ediyor . İşlemcim pubg dota csgo gibi oyunlarda tek çekirdek kullanıyor yükü eşit dağıtmıyor. Quick CPU yükledim düzelmedi . Önyükleme ayalarından 8 çekirdek işaretledim olmadı. laptop performans modunda en düşük işlemci ayaları %100. intel driver support nvidia geforce ile sürücülerim güncel. Windows onarıcı çalıştırdım olmadı.İşlemci genelde darboğaz olmuyor fakat tek çekirdek çalıştıgı için fazla ısınıyor.youtube dan oyun testlerini izledim aynı pc aynı donanımda pubgde yükü eşit dağıtmıştı.Ayrıca youtubedaki cpu %100 hatası yazan videoların çogunu ızleyıp uyguladım düzelmedi nasıl düzeltebilirim.
Arkadaşlar canım cok sıkkın kaç gündür bu sorun ile uğraşıyorum çözemedim.Sorunumu çözen arkadaşa online yöntemlerle yemek ısmarlayacagım. Allah aşkına yardım edin.
PC'nin orijinal yazılımı olan Acer Nitro sense ve MSI Afterburner, görev yöneticisindeki GPU ve CPU kullanımları birbirinden farklı. Sıfırdan windows indirip kurdum düzelmedi. windows onarıcı,sürücü güncellemeleri , bios güncellemeleri ,arka plan uygulamaları, güç seçenekleri vs herşeyi denedım olmadı. ya görev yöneticisi yüksek gösteriyor yada programların cpu performansına ulaşmasını engelleyen birşey var. Ayrıca cihazım laptop olmasına rağmen görev yöneticisinde oyunlarda %100 yazıyor ve gpu %100 olmuyor sanki dar boğaz varmış gibi çalışıyor. laptobumun diğer versiyonlarında 10300h işlemci ile 2060ti vs 3050ti var ve besleyebiliyor iken bende 1650ti ile dar boğaz oluyor. Sorunlu yerleri aynı renk ile halka içine aldım.Aynı renk halka gurubu aynı işlemcinin değelerini göstermektedir.
Acer Nitro 5
İşlemci: i5 10300H,
Ekran kartı: 1650 Ti,
RAM 8+8 GB 2933MHz,
Hard disk: WD NVMe 2 M.2 SSD 512 GB.
Windows 11 Single anahtar koduyla etkinleştirildi.
1 yıllık cihaz.
RCA Kablosu kesildi.
Amfi Ayar Yardım
|
ARızalı Double TEYP
|
Double Teyp Yüksek SES ayarı
|
|
Massive TKO-12
|
MG AUDİO MG-5 MİNİ AMFİ RMS DEĞERLERİ
|
Meslek: İnşaat Yüksek Mühendisi
Son Giriş: 2 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 2 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 20
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 8.656 (Bu ay: 286)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Motorlu Araçlar Dünyası