Öncelikle selamlar, hem okul hem de oyun için laptop araştırmasındayım. Bütçem 35,000TL-55,000TL arasında, aşağıdaki laptopları radarıma aldım, önerilerinize açığım.
(Bu bütçede farklı bir laptop önerecekseniz onu da beklerim)
EA'cı arkadaşlarımı konuya davet ediyorum.
Değer verdiğim bir insan bana sıralaması hakkında yalan söylemiş olabilir zira söylediği sıralama ile yerleştiği bölüm arasında çok fark var. Yerleştiği bölümün tavan puanına baktım ve 406 yazıyordu.
Sizden tek isteğim; bu puan eşit ağırlıkta hangi sıralamaya karşılık geliyor?
Tüm yaz boyunca tıpçılar ve cengçiler birbirini yedi. Edilmedik hakaret, duyulmadık aşağılama bırakılmadı.
Ama bugün Türkiye daha güzel bir sabaha uyandı. Çünkü her iki bölüm de neredeyse yerinde sayarken diğer mühendisliklerin hepsi uçtu. Doğru karar verildi.
İYTE-EHM
Buradayım be buradayım. Yolumuz açık olsun.
Ayrıca bölüm sanırım 20-23k ile kapatmış. (31k'dan)
Evet.
Az önce e-devletten kısa süreliğine mobil onay sistemi çöktü.
Bunu gören ÖSYM, e-devlet ile girişi kapattı
E-devlet tekrar çalışmaya başladı.
Bunu gören herkes tekrar ÖSYM'ye girdi ama giriş kapalıydı, nafile.
Bu sefer ÖSYM'ye yükleme olunca ÖSYM de çöktü.
Forumun çocuk parkına dönmesi
Yıllar önce hesabı açtığımda burada kullanıcılar birbirine saygılıydı ve kimse mizah adı altında şaklabanlık yapmazdı. İnsanlar birbirlerinin sorularını cevaplar, geyiklerini gruplarda yaparlardı.
İşimiz düştü geldik gelmez olsaydık. Garip garip tavırlar takınan kullanıcılarla dolmuş forum. Ya da "eğitim ve sınavlar" kategorisi mi böyle acaba?
Bence geçen sene ilerleme ve gerileme bakımından tüm bölümler için zirveydi. Tıp daha fazla gerilemez, ceng daha fazla yükselmez. Böyle bir şey olması için sınava neredeyse iki kat fazla öğrenci girmesi gerekiyor ki arz talebi karşılayamasın. Ama ben bu sıralamaların en az 2-3 yıl daha yerini koruyacağını düşünüyorum.
Tek sıkıntı İTÜ denen terbiyesiz okulun kontenjan düşürmesi. Zincirleme bir reaksiyonu tetikleyebilir.
Evet, ücretli sıralaması bir hayli düşük olan ancak tam burslu öğrencileri yüksekten alan bir okulda burslu okumak mantıklı mı sizce? Sıralamaya yazık etme gibi bir durum olur mu? İş ararken firmaların gözünde kötü imaj oluşturur mu?
(Bilkent gibi özel olmasına rağmen top üniler hariç)
Çalışma koşulları, mesai saatleri, başlangıç maaşları nasıldır?
Tecrübe ile doğru orantılı maaş artışı yapılıyor mu?
İstifa veya işten çıkarılma durumunda diğer şirketlerde iş bulunabilir mi?
Yurtdışı savunma şirketlerine geçiş yapılabiliyor mu?
Badem bıyıklılara torpil var mı? Siyaset mühendisler arasına da karışıyor mu?
Son Giriş: 7 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 7 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 241
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 24.088 (Bu ay: 271)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 128 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Eğitim ve Sınavlar