Ryzen 5 3600 Sistem sizce kaça gider?
Merhaba
Sistemimi yaklaşık olarak iki sene önce topladım. Üniversite okuduğumdan mütevellit malesef çok fazla kullanma şansım olmadı yalnızca yaz aylarında biraz valorant oynayabilme şansım oluyordu yani neredeyse sıfır ayarında bir sistem. Özelliklerine gelecek olursak.
-AMD Ryzen 5 3600 işlemci
-Palit GTX 1660 ekran kartı
-MSI Mortar Max B450 Anakart
-Corsair Vengeance 2x8 3200 Mhz RAM
-Seagate Barracuda 1 Tb Harddisk+ Kingston A2000 250 Gb SSD
-Zalman Zm 650 650 Watt Psu
-Sistem Dark RGB Mesh ATX kasa içine kuruludur
Yanında neredeyse sıfır ayarında ASUS VP249QGR 144 hz IPS monitör verilecektir
Sizce bu sistemin artı monitörün ederi günümüz piyasasında nedir?
Satma nedenime gelirsek artık Valorant oynamayı bıraktım ve nedense PC oyunlarından zevk almıyorum bilgisayarı güzel bir fiyata satıp kendime motorsiklet alarak ekmeğimi çıkarmak istiyorum.
Bir kıza aşık oldum sınavlrıma çalışamıyorum ne yapmalıyım?
Arkadaşlar merhaba. Ben bir kıza aşık oldum bundan dolayı sınavlarıma odaklanamıyorum. Bu sene benim için çok önemli anca sınavlara odaklanamadığımdan hep düşük alıyorum. Hoca bizi bu aşık olduğum kızla aynı proje grubuna koydu ve nedense çoğu kızda olmaz ancak bu kızda böyle bir şey oldu. Kıza yazmak istiyorum. Yazarsam belki rahatlarım diyorum ancak sonuçları ne olacak hiçbir fikrim yok. Cidden çok kötü durumdayım sizce ne yapmalıyım. En azından sınavları kurtarmak için bir tüyo verin çünkü hiç odaklanamıyorum. Çalışamıyorum.Bir de kıza bunu yazmam durumunda durumların daha kötü olması gibi bir ihtimal var bir de proje grubundayız yani proje ödevi yapmamız gerekiyor.. Tüyo verin ne yapmalıyım?
Seboreik dermatite çözüm olabilecek tavsiyeler.
Arkadaşlar ben 8 yıllık seboreik dermatit hastasıydım ve uzun uğraşlar sonucu bu hastalığı hafifletmeyi başardım bu yolda öğrendiğim şeyleri size az çok aktarmaya çalışacağım belki aranızdan bir kişi bile iyi olursa ne mutlu bana. Öncelikle doktora gitmenin yüzde doksanı hayal kırıklığı ile sonuçlanıyor size kısa bir hikaye anlatayım 4 yıllık bu eziyeti çekmemin ardından nihayet doktora gitmeye karar vererek doktora görünmek istedim adam bana hastalığımın seboreik dermatit olduğunu ve ömür boyu geçmesinin mümkün olmadığını ve yazdığı ilaçları ömürlük kullanmam gerektiğini söyledi burnum için elidel krem saçlarım için ise psovate losyon verdi burnumda ve saçlarımda kronik seboreik dermatit mevcuttu. Elidel krem burnum için oldukça faydalı olsada psovate denen losyon faydalı olmasını geçtim gencecik yaşımda saçlarımı telef etti ve bir başka doktora gittiğimde o ilacın kortizonlu olduğunu ve 15 günden fazla kullanmamam gerektiğini söyledi diğer doktor ise bunları ömürlük kullanacağımı söylemişti yani sonuç olarak o ilacı 3 ay kullandım ve şuanda saçlarımın büyük oranı dökülmüş durumda (Doktora gitmeyin demiyorum ama dikkatli olmanızı tavsiye ediyorum). En sonunda you tube dan bir video ile karşılaştım çoğunuzun bildiği ve muhtemelen duyduğu candida diyeti denen şeyi öğrendim. Biliyorum yapması oldukça zor ama bu diyet hastalığımı büyük oranda dindirdi. En azından sadece burnumdaki hastalık yok olmuştu kafamdaki ise tüm hızı ile devam ediyordu. Candida diyetine yalnızca 3 ay dayanabildim. Sonradan internette bütün vücudu egzama olan ve devitale splus isimli bir ilaç kullanan adamın videosunu gördüm ve hastalığının tamamen geçtiğinden bahsediyordu. Bende bu devitale denen ilacı almaya karar verdim. Fiyatı çok tuzlu geldi ama bu hastalıktan kurtulmak için herşeyi yapmaya hazırdım. Devitale faydalı olmuştu yaklaşık 4 ay boyunca kullandım ve asla geri gelmedi. Artık kurtulduğumu düşünmeye başlamıştım ki ilacı bırakınca tekrardan geri geldi. Sonradan vsl3 denen probiyotiği keşfettim ve biryerden temin ettim buda oldukça faydalı oldu ama dediğim gibi fiyatları çok tuzlu. En sonunda bu ikisini belirli bir süre kullandım ve kurtuldum. Uzun lafın kısası faydalı olan ilaçlar aşağı yukarı bunlar oldu. Ayrıca İbrahim Gökçek denen bir adam da bu hastalığa faydalı olduğunu iddia eden kürler satıyor, ilaçlarını denemedim sadece yardımcı olabileceğini düşünüyorum. İbrahim Gökçek'in söylediğine göre bağırsaktaki flora bozukluğundan dolayı candida denen mantar artıyor ve yararlı bakteriler azaldığı için bağırsakta geçirgenlik oluyor, yani bütün zararlı maddelerle birlikte candida bağırsak geçirgen olduğu için bütün vücuda yayılıyor ve vücut toksik maddelere bu şekilde tepki veriyor. Onun dışında hastalık hakkında tecrübe edindiğim kısa bilgileri yazayım. Nemli havayı kesinlikle sevmiyor mümkün olduğunca nemli yerlerde kalın. Çikolata, çekirdek, kola, alkol ve özellikle yumurta yiyince hastalık tavan yapıyor. Bunlardan ve türevlerinden mümkün olduğunca uzaklaşın. Doktorun size muhtemelen yazacak olduğu ketoral bir süre sonra faydasını yitiriyor maddi durumunuz varsa head and shoulders clinical strength'i şiddetle tavsiye ediyorum. Benim faydasını gördüğüm şeyler bunlar oldu eğer sizinde önerileriniz varsa başlık altında paylaşabilirsiniz.
Hard diskim bozuk olabilir mi?
Merhabalar
Toshiba satellite l50 b1 nh model 7 yıllık bir bilgisayarım var bir gün aniden o kadar yavaşladı ki açılma süresi ortalama 10 dakika sürüyor ve çok yavaş çalışıyor. Hard diskinin sorunlu olduğunu düşündüğümden alt bloğu sökerek diski dinlemeye başladım kafa atma v.s herhangi bir ses yok sadeve6aşırı cızırtı sesi geliyor ve çok zorda olsa bir şekilde hdd tune uygulamasını indirerek benchmark testi yaptım anlayan biri yorumlayabilir mi sizce sorun harddisk te mi yoksa başka bir dahili bileşende mi?
MSI G24C6 monitör alınır mı?
Merhabalar yeni bir sistem toplamaya çalışıyorum monitörleri araştırırken MSI G24C6 model bi monitör gördüm fiyatı bütçeme uygun bu monitör hakkında internette detaylı bilgi bulamadım. Bu monitörle valorant cs gibi oyunları oynayabilir miyim? Ghosting v.s sıkıntıları var mı? Kullanan bi arkadaş veya kullanan yakını olan birisi yazabilir mi?
https://www.hepsiburada.com/msi-optix-g24c6-24-144hz-1ms-2xhdmidisplay-freesync-full-hd-curved-led-monitor-p-HBCV000001KOA3?magaza=Hepsiburada&url_src=and-product-detail
500 ve 600 tl bandında psu öneri?
Merhabalar gtx 1660 ve ryzen 5 3600 işlemcili bir sistem topluyorum hemen hemen herşey hazır sadece psu konusunda kafam karışık piyasadaki pahalılıktan dolayı bütçem çok kısıtlandı pc yi güvenilir bir psu ya teslim etmek istiyorum aerocool aerowhite 650w 80+ veya corsair cv650 650 watt 80+ bronze gibi psulara baktım ama bazı forumlarda corsairin o modelinin kapasitörlerinin kalitesiz olduğu güvenilemeyeceği v.s şeyler söylemişler aerocool için ise bozulduğu takdirde karşında muhattap bulamazsın diyorlar yani herkes birşey diyor bu konularda yeniyim sizce ne yapmalıyım bunlardan biri alınabilir mi veya tavsiye ettiğiniz bu fiyat bandında psu var mıdır?
Mortar max b450 m anakarta nvidia takıkır mı?
Merhabalar bu konularda biraz acemi olduğum için soruyorum elimde şuan mortar max b450m ve palit nvidia gtx 1660 var bunların yanına ryzen 5 3600 alacağım kafama takılan şu mesela mortar max a yalnızca yeni nesil ryzen işlemciler takılabiliyor peki bu durum grafik kartları için geçerli mi mortar max nvidia grafik kartlarını destekler mi?
Palit GTX 1660 nasıldır
Beyler ekran kartı fiyatları düşecek demelerine rağmen gittikçe büyüyen fiyatlar beni korkuttu ve palit gtx 1660 aldım zaten oynayacağım oyunlar çok zorlayıcı oyunlar değil. Benim sorum bu ekran kartını kullananlar var mı oyunlarda performansı nasıldır sıcaklık değerleri ortalama olarak ne durumda palitin eskilere dayanan köklü bir firma olduğunu ve güvenilir olduğunu duymuştum peki bu modeli hakkında fikriniz nedir?
Ekran kartı tavsiye
Beyler herşeye rağmen para biriktirip pc toplamak istiyorum inno3d gtx1660 ti 6gb (5700tl) ya da palit gtx1650 oc 4gb (4000 tl)düşünüyorum fiyat performans olarak hangisini önerirsiniz bu konuda çok fazla bilgiye hakim olmadığım için sormak istedim. ekran kartı fiyat bandım 6k ya kadar.
Bu bitkinin ne olduğunu bilen bilgili bi arkadaş var mı?
Son Giriş: geçen yıl
Son Mesaj Zamanı: geçen yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 19
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 2.916 (Bu ay: 24)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 1 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic