çarpan kilidi
İşlemcilerde çarpan kilitsiz olması overclock yapılabileceği anlamına geliyor.
Anakartlarda gpu larda ve ram lerde bunu adı nedir.Bir pc donanımının overclocka uygun olup olmadığını nasıl anlarız
Hangi siteyi kurmalıyım?
Şu anda web sitesi kurmak gibi bir fikrim var ticari olarak.
Sizin bildiğiniz internet dünyasının özellikle Türkiye'de-dünyada veya ikisinde birden çok ziyaretçi çekebilecek bir web site hangi konuda açılabilir?
Mesela forum sitesi gibi, oyun sitesi gibi veya link kısaltma siteleri gibi
Yukarıda 3. satırda söylediğim şeyler misaldir. Bana sektörün aç olduğu türden bir site lazım. Yani mesela diyelim ki 300 adet site var. Ve kazanma ihtimaliniz düşük. Bunu açmak istemiyorum.
Ancak mesela 50 adet veya 20 adet site var .Ve kazanma ihtimalim yüksek.İşte ben böyle fikirler arıyorum.
Sizler işin içinden gelen pc web sektörünü bilen insanlarsınız .Sizce ne kurmalıyım .Bir veya birkaç konu önerirseniz sevinirim.
Konuyu nereye açacağımı bilemedim. Şimdiden teşekkürler
PS5 ve oyun cafe
1-)Ps kafelere acaba sunucu kullanarak oyun almadan (ps5)psleri tek bir sunucu üzerinden oyun oynatabiliyor muyuz?
2-)1. olmazsa bir oyun cd sini ps ye yüklesek başka masalarada aynı cd ile yükleyebilir miyiz.
Veya başka bir fikri olan varsa paylaşabilir.
Şimdiden teşekkürler
Visual Studio Çözüm Gezgini
Visual studioda çözüm gezigini(Solution explorer) içinde C# logolu projeler açılabiliyorumuş.İzlediğim videoda bir sürü proje açmak yerine çözüm gezgininden yeni bir sayfaya yada kod blokları olan bir sayfaya gidiyor.Nasıl açabilirim?Resimdeki gibi bende aynı proje içinde farklı farklı projeler oluşturmak istiyorum yardımcı olursanız sevinirim :)
LOL sorunu
LOL oynarken google chromeye giremiyorum diğer tarayıcılardada aynı sorunu veriyor.LOL oynarken google chrome açınca lolde pc de açtığım tarayıcıda çok kasıyor.Sistemim
Windows 10 Home Single Language 64bit
ACER Aspire A514 - 53
INTEL COre i3 10005G! CPU 1.20Ghz(4 çekirdek)
4gb ram
Intel UHD graphics family
Sizce nedendir?
C# da $ kullanımı
Arkadaşlar üniverstede vizede çıktı afalladım . C#'da $ işareti ne işe yarar acemilerin anlayabileceği şekilde anlatabilir misiniz?
Googlede bulamadım anlamını...
Şimdiden teşekkürler
İf soruları
Üniversitede programcılık okuyanlar okumuş olanalar iyi bilir.
Bu if(x 5 ise true ) gibi sorular soruluyor.true false değerleri bulmak için alıştırmalar yapılıyor.
Bunlara ne deniyor ben açık öğretime geçtim.programcılık okuyorum.
Bu tip soruları googlede nasıl bulabilirim?
Bu tip alıştırmalar yapmak istiyorum.Ancak googlede nasıl aratırılır onu bilmiyorum.
Söylerseniz sevinirim.
Bu resimlerde kodlarla yaptığımı görüyorsunuz.Ben bilgisayar programcılığı öğrencisiyim. "İsim ve Soyisim" ile "Parola" Kutucuklarının aynı hizaya getiremedim.Yardım ederseniz sevinirim.
(px ile hizalamayı gösterirseniz daha çok sevinirim)
Şimdiden teşekkürler.
Visual Studio yardım
Visual Studio'nun bazı özelliklerini silmek istiyorum.
Örneğin asp kullanmıyorum bazı özelliklerini kullanmıyorum.
Kurulurken hepsi lazım olur diye seçmiştim ancak çok yer kaplıyor.
asp gibi f# gibi eklentileri kaldırmak istiyorum.
Yardım ederseniz sevinirim.
Harici HDD
En iyilerden biri olan Harici HDD markası Türkiye de Servisi her ilde bulunan bir markanın ürünün almak istiyorum 250 - 500 gb arası önerebilirseniz sevinirim...
Şimdiden teşekkürler.
Son Giriş: 3 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 5 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 38
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 3.948 (Bu ay: 68)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Web Tasarım - Programlama