Gigabyte RTX 3060 ti Vision sorunu (MSI Afterburner)
Merhabalar,
Ekran kartım normal çalışıyordu, bugün sadece FPS/derece göstergesi için MSI Afterburn programını yükledim ve hemen sonra ekran kartı bir anda tam güçte çalışıp aşırı ses çıkartmaya başladı, ardından da ekran karardı. Programda daha hiç bir ayar yapmamıştım.
Telefonum ile uzaktan erişim sağlayarak kontrol ettiğimde aygıt yöneticisinden ekran kartı kalkmıştı, sadece onboard olan Intel UHD görünüyordu. MSI programını sildim ancak sorun düzelmedi. Nvidia driverları hata vermeye başladı(windows sürümü ile ilgili hata veriyordu). Silip tekrar yüklemeye çalıştığımda da işe yaramadı. Windows'a format atıp tüm sistemi baştan kurdum. İlk başta her şey düzelmiş gibiydi, CS:GO gibi basit bir oyunla test yapmaya çalıştığımda yaklaşık 5 dk sonra ekran tekrardan kararıp kart aynı şekilde tam güçte çalışmaya başladı(fanlardan aşırı ses geliyordu). Restart yapıp daha yüksek grafikli bir oyun denedim, sorunsuz çalıştı. Ancak içime sinmediği için stress test yapmak istedim. 3dmark'ı açıp stress başlattığımda yaklaşık 1 dk sorun çıkmadı ancak ardından tekrardan ekran kararıp kart tam güçte çalışarak kendini kitledi.
Yardımcı olabilecek bir var mıdır?
Sistemim,
Anakart: MSI Pro B660M-A
İşlemci: Intel i5-12600K
Ekran kartı: Gigabyte RTX 3060 ti Vision
PSU: Corsair CX750M
Şimdiden çok teşekkürler.
2. SSD Ekleme
Merhaba arkadaşlar,
Halihazırda pc'de 1 adet HDD ve 1 adet SSD mevcut. SSD(Samsung 860 Evo) 250GB olduğu için artık yetersiz kalıyor. Ek olarak 500GB SSD almayı planlıyorum ancak SSD'ler hakkında pek bilgim olmadığı için desteğinize ihtiyacım var.
Sorum şu:
Samsung EVO serisinden tekrar almayı planlıyorum, soket girişi de Sata 3.0 görünüyor. Dışarıdan aldığımda sorunsuz bir şekilde anakarta bağlayabilir miyim?
Anakartım: Asus Prime B360M-K
6x Sata 6.0 girişi bulunmakta.
1 adet HDD ve SSD halihazırda bağlı.
İnternette biraz araştırdım, Sata 6.0 soketlere 3.0 bağlantı yapılabiliyormuş ki, zaten şu anki SSD'de 3.0 olmasına rağmen 6.0 'a bağlı.
Ayrıca önerebileceğiniz başka bir marka var ise tavsiyelere açığım. Bildiğim marka olduğu için Samsung'u tercih etmiştim. 500GB için 700 Lira kadar bütçe ayırdım.
Destekleriniz için şimdiden teşekkürler.
Sapphire RX 580 Pulse 8 GB (8 Pin sorunu)
|
BIOS: BOOT UEFI PXE IPv4 Sorunu
iPad Tabletlere Hearthstone Nasıl Yüklenir ?
|
Microsoft .Net Framework hatası
|
Pcdeki sesi msnden başkasına dinletmek
|
Reboot & select proper boot device bıtbıt
|
Deathend
|
Dijital Kamera
|
Son Giriş: 2 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 2 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 88
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 2.631 (Bu ay: 53)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 1 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Geri dönüşüm kutusu