![er](/Static/forum/img/rozet/tegmen.png)
Merhabalar,
Bir tanıdığıma ait ticari kart ile taksitle cep telefonu almak istiyordum. Süreç hakkında bilgisi olan biri yardımcı olabilirse çok sevinirim.
Telefonu satan vatan vb gibi bir mağazadan normal kredi kartı ile alışveriş yapar gibi mi işliyor süreç yani kasada mı taksit olacağını belirtiyoruz yoksa karta tek çekim yapılıp sonradan banka mı bunu takside bölüyor?
Bunun için bir üst fiyat limiti var mı ve kaç taksit yapabiliyoruz?
Vade farkı vb oluyor mu ve oluyorsa yüksek bir fark mı acaba?
Bu kartı kullanarak internet üzerinden yapabiliyor muyuz alışverişi?
GSS borcum çıktı ama öğrenciydim
Merhaba, bugün gelen bir tebligat ile 2400 küsur TL borcum olduğunu öğrendim.
Şu an 21 yaşındayım ve e-devletten baktığımda 20 yaşımdan itibaren bu durumun başladığını gördüm.
2 kez mezuna kalmıştım. Liseden mezun olduktan sonra 2 yıl devletin sigorta yaptığını kabul edersek yani 20 yaşımdan itibaren üniversiteye girdiğim zamana kadarki prim borcunu anlayabilirim. 6 ay civarı yapıyor. Şimdi burada problem kısım başlıyor.
Üniversitede hazırlığın ilk dönemini okudum, ikinci dönemde ise kaydımı dondurmuştum. Kayıt dondurduğum kısımdan sonra olan borcu yine anladım diyelim. En azından öğrenci bulunduğum dönemin borcu düşülse (5-6 ay kadar yapıyor bu da) dedim ve e devletten bu dönemde öğrenci olduğumu kanıtlayacak bir belge aradım. Bu sırada transkriptime baktım ve ilk dönemde de ikinci dönemde de hiç not yazılmadığını gördüm. Şimdi bu durum hazırlık sınıfına özel bir durum mu, yani hazırlıkta okurken transkriptte bir şey yazılmıyor mu yoksa okulum beni iki dönemde de izinli mi göstermiş oldu?
Böyle bir durumda ne yapmamı önerirsiniz? Okula yazıp sonra cimerden dilekçe mi oluşturmalıyım yoksa SGK şubesi daha iyi bir çözüm mü olur?
Veya 2 ay sonra üniversiteye tekrar başladığımda öğrenci belgem ile gidersem borcun tamamen silinme ihtimali var mı?
(Benzer durumda olan varsa, okulum odtü)
Youtube için ekipman önerisi
|
Son Giriş: 2 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 2 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 10
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 2.064 (Bu ay: 23)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 2 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Fotoğraf Makinesi - Objektif ve Ekipman Tavsiyeleri
![](/static/forum/img/yukleniyor.gif)
![](/static/forum/img/yukleniyor.gif)