Portatif klima tavsiyesi R290 mı R410A mı ?
Merhaba,
12 m2 da oda için portatif klima bakıyorum. Gözüme 2 model kestirdim. Biri Airfel marka R410A gaza sahip, diğeri Electrolux marka R290 gaza sahip. Electrolux un wifi özellği ile uzaktan internet üzerinden kontrol edilebiliyor olması beni cezbetti. Fakat kafamı karıştıran konu soğutucu gazlarının farklı olması. Araştırdığım kadarıyla R290 zehirsiz ama çok yanıcı bir gazmış. R410A ise hem zehirsiz hem yanıcı olmayan bir gaz. Gönlüm Electrolux almaktan yana fakat R290 ın yanıcı olması beni düşündürüyor ilerde yanma patlama olur mu diye. R410A olan Airfel alıp kafam rahat olsun diyorum bir yandan. Bu konuda tavsiye ve firkirlerinize açığım. R290 konusunda fazla mı pimpirikli düşünüyorum :)
DLSS Problemi
Merhaba arkadaşlar,
RTX desteği olan oyunlarda RTX özelliğini açabilmeme rağmen DLSS özelliğini on yada off yapamıyorum. Mesela BF5'te DXR enabled durumdayken normalde alttaki DLSS menüsünü on/off yapabiliyordum. Ne olduysa birden bire orayı değiştiremez oldum. Aynı şekilde Metro Exodus'ta RTX enable ediyorum fakat DLSS enable edemiyorum. Seçip kaydedince tekrar off hale getiriyor kendisi. Bu problemi yaşamadan önce normalde on/off yapabiliyordum. Herhangi bir driver güncellemesi (zaten son driver yüklü idi) reboot vs olmadı. Oyunlarda RTX farkını görebilmek için benchmark testleri yapıyordum o sırada birden ortaya çıktı problem.
Çözüm olarak DDU ile driverı temizledim + reboot + en son driverı kurdum + reboot. Fakat durum yine aynı. Defalarca reboot ettim ve oyunu da açıp kapattım değişir mi menü diye yine yok.
Bu problemle karşılaşan yada çözüm önerisi olan var mıdır ?
Z490 mATX anakart Asus mu MSI mı ?
|
Ölümden döndüm
|
SBM kaydında çıkmayan araç
|
NFS Rivals - Direksiyon Kullanımı (Resimli Anlatım)
|
Türk futbolu ve Milli Takım için radikal çözüm
|
Team 32GB Class10 micro SD kart 64TL (Teknobiyotik) !!
|
1.0.3b update
Haf X 942 Modifiye (Güncellendi 03.03.2012)
|
Meslek: Elektrik-Elektronik Muhendisi
Son Giriş: 2 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 3 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 2.484
İkinci El Bölümü Mesajları: 157
Konularının görüntülenme sayısı: 36.740 (Bu ay: 584)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 332 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Spor