Ekran kartında mosfetlerin olduğu yerde yapışkanımsı bir sıvı var?
Gpu ya yük bindiğinde frekans düşüyor.
Elimdeki ekan kartı Msi Gaming x rx580 8gb. 6 ay önce filan garantiye göndermiştim başka bir sorundan dolayı ardından garantiden geldikten 1-2 ay sonra böyle bir sorun olmaya başladı.
PSU 750W 12V kanalı 675W verebiliyor yani psu sorunu olmaması lazım sanırsam.
Normal şartlar altında ekran kartı TDP değeri 180W ama bırak 180W yi ortalama 110-120W den fazla enerji çekmiyor. Sıcaklıkta düşük sorun nedir bilemiyorum.
Not:Ürünün garanti süresi doldu.
Selamlar,
Bildiğiniz üzere chia coin farmingi yaparken doğal olarak diskler 7/24 çalışıyorlar. Peki bu diskler ne kadar yaşar? Bunu kendim de çok merak ediyordum o yüzden farklı diskler ile bu miningi denemeye karar verdim.
Sistemde toplam 4 tane disk var, 1tb 2.5" 2015 yılından beri kullanılan bir Toshiba hibriddisk, 4tb 2.5" Xbox haricidisk, 6tb 3.5" WD Elements haricidisk ve sıfır diye satılan ama ikinci el 4tb dahili bir disk. Normalde bu diski iade etmem gerekirdi. Sonuç olarak sıfır diye satılıp hem sıfır olamayan hemde sipariş ettiğim model olmayan bir disk. Lakin kaç kişi bunun farkında bu yüzden bu diski de dahil ediyorum.
NOT: Bütün diskler SMR disktir. (CMR > SMR)
Her 2-3 ayda bir verileri yenileyebilirim. Bozulan disk olursa da editlerim.
Diskler bir laptopa usb ile bağlı. Toshiba diski dışında o diskte işletim sistemi kurulu.
Diskler ortalma 45 derece filan çalışıyor. Antalya'da klima çalışmayan bir ortamda duruyorlar.
Disklerin usb ile bağlandığı laptop: AIDATA ALTIMA T45 eski bir laptop
Disk 1: Toshiba disk
======================================================================================================================================================
Disk 2: Xbox harici diski
======================================================================================================================================================
Disk 3: WD 6tb
Disk 4: 4tb sıfır diye satılan 2.el farklı model disk (Sipariş edilen model:Skyhawk ST4000VX007 gelen disk bununla alakası yok. Codegen in bir haricidisk kutusu ile laptopa bağlı.)
Bu HDD orijinal mi?
Merhaba, 10 mayıs günü hepsiburada sitesinden asbilisimteknoloji adlı satıcıdan bir 4TB Seagate SKYHAWK SURVEILLANCE model bir disk aldım. Diskin üzerindeki disk doğrulama kodunu seagate'in kendi sitesinden okuttum ve kendi diskimin değil başka bir disk gözüküyordu. 2TB ve Seri no su diskin üzerinde yazmayan başka bir seri no idi. Diski daha çıkarmadım(denemedim). Belki geri iade ederim diye lakin iade edip paramı geri alsam bile o para ile tekrar alamıyorum diski Chia coinden dolayı fiyatlar arttı 800 dü ben aldığımda şuan 1200. Sizce ne yapmalıyım? Yardım edebilecek olan var mı? Ve cihazın sol üst kısmında bazı çizikler var.
İşlemci frekansın anlık olarak oynaması
İşlemcim 4.05GHZ oc li lakin anlık oynamalar var bunu engellemenin yolu var mıdır?
45derece HDD normal mi?
|
İnterneti yavaşlayan bir tek ben miyim?
|
Maksimum 700tl monitor tavsiyesi.
|
.bin dosyası nasıl sıkıştırılabilir?
|
Bus speed overclock nedir?
|
AMD R5 2600 4.1GHZ(1.320V) -- GİGABYTE GA-AX370-GAMİNG 3 -- CORSAİR VENGEANCE 16GB 3200MHZ CL14(2x8) -- MSİ GAMİNG X AMD RX580 8GB -- High Power 750W 80 Bronze -- JAMES DONKEY 480GB SSD -- SEAGATE BARRACUDA COMPUTE 500GB HDD -- ASUS VP228HE -- DARK N10 PRO -- LOGITECH G103 KLAVYE -- LOGİTECH G300S MOUSE -- JAMES DONKEY 711 KULAKLIK |
Son Giriş: 2 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 3 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 139
İkinci El Bölümü Mesajları: 3
Konularının görüntülenme sayısı: 15.925 (Bu ay: 107)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 25 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware