Dinozorun yeni sistemi için yardım lazım.
Merhaba arkadaşlar yaklaşık 2 yıl önce aldığım monitörün hakkını veremeyen sistemi güncellemek için yardıma ihtiyacım var.
Maddi olarak bir sıkıntı olmasa da mantıklı çerçevelerde kalmasını istiyorum%5 performans için%30-40 fazla ödemek pek tarzım değildir; kaldı ki sisteme belki 2 hafta hiç dokunamam belki de 36 saat başından kalkamam. Bu yüzden hot spotta kalmasını diliyorum.
Şu anda en büyük sorun anakart ve ram'ler. Bütün yük bu arkadaşların sırtında taşınsa da malumunuz bunlar hep üvey evlat muamelesi görmüştür. Sanırım bir de güç kaynağına ihtiyacım var.
Gaza gelip de aldığım ve hala kargoda olan parçalar aşağıda. Bunların çerçevesinde bir sistem oluşturabilirsek mutlu olurum. Şimdiden iyi bayramlar.
North Bayou NB F80 monitor arm 742 TL Arctic Liquid Freezer II - 360 Intel/AMD İşlemci Destekli PWM Sıvı Soğutucu 2.924 TL RTX 4090 SUPRIM X 24G 42.927 TL AMD RYZEN 7 7800X3D 12.222 TL Lian Li O11D EVO Siyah Mid Tower E-ATX Bilgisayar Kasası 4.219 TLKod
Yığını:
|
Sistem upgrade MECBURİYETİ
Arkadaşlar ikincil olarak kullandığım sistemim: msi z97 gaming 5 , intel i5 4690k , gtx1080 ve Corsair VengeanceE 16GB Ram'dan oluşuyordu. Download ve lol gibi oyunları oynamak icin el altında tutuyordum. Anakart yandı bitti kül oldu. Sonra ikinci el anakart aldım o da bir haftada cortladı, dolayısıyla anakartsız boş duran bir sistem var.
İkinci el LGA1150 soketli kart bulmak da zor garantisizi de başa bela... Dolayısıyla bu gtx1080 ile ideal olabilecek anakart ve işlemci tavsiyesi alabilir miyim?
Diğer sistemde de RTX2080ti var, yarın öbür gün o sisteme rtx3000 serisi bir upgrade yaparsam hem 2080ti hem 10800 ile uyumlu olabilecek bir anakart/işlemci/ram tavsiyesi alabilir miyim?_?
Maddi sıkıntı yok, ama boşa para harcamaya da allerjim var, yeter düzeyde kalsa yeterli. :imdiden teşekkürler...
|
|
Kot Sorunsalı
|
SİSTEM TAVSİYE - SLI-
|
SİSTEM TAVSİYE - SLI-
|
Zalman İşlemci Soğutucu
|
|
Son Giriş: 2 ay önce
Son Mesaj Zamanı: geçen yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 1.904
İkinci El Bölümü Mesajları: 261
Konularının görüntülenme sayısı: 9.543 (Bu ay: 172)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 90 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Oyun