Tlauncher: 2 gün önce çalışan oyun şimdi crash yiyo
Merhabalar, öncelikle şunu söyleyeyim oyunu alacak param yok dolar euro kuru malum. O yüzden TLauncher kullanıyorum.
Arkadaşlarımızla PloudOS'dan sunucu açıp oynuyorduk modlarla. 2 Gün önce Cumartesi günü Immersive Engineering modunu deneyim dedim bişey anlamadım. Bugün arkadaş girelim dedi bende modu sildim ve launcherdan başlata bastım. Ve günümü mahvedip canımı çok sıkan şu sorun oluştu:
[Launcher] Minecraft closed with exit code: -1073741819
Bayağı bir araştırdım ama bunun sebebi 2017'deki bir ekran kartı sürücü güncellemesindeki arızaymış. E şimdi bi çözümünü bulamadım.
Ekran kartım GTX1650 Sürücü versiyonum 456.71
Öğrenci sayma programında yardım
Merhabalar proje ödevim için python'da öğrencileri bir txt dosyasına yazan istenildiğinde arama yapan istenildiğinde listeleyen bi program yazıyordum. Öğrenci ekleme tamam ama arama ve listelemede sıkıntı var. Kodum aşağıda yardımcı olursanız sevinirim :)
ogrenci_adi = ""
ogrenci_veli_no = "" ogrenci_okul_no = "" ogrenci_tum_bilgiler = "" dosya = open("ogrenciler.txt" , "a+") print(''' ┍━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━İŞLEM SEÇİMİ━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━┑ │ Yapmak istediğiniz işlemi lütfen seçiniz. │ │ -ÖĞRENCİ GİRMEK İÇİN G- -ÖĞRENCİ BULMAK İÇİN B- │ │ │ ┕━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━┙ ''') secim = input() if secim == "g": ogrenci_adi = input(''' ┍━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━ÖĞRENCİ ADI━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━┑ │ Öğrencinin adını giriniz │ ┕━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━┙ ''') ogrenci_okul_no = input(''' ┍━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━ÖĞRENCİ NUMARASI━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━┑ │ Öğrencinin numarasını giriniz │ ┕━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━┙ ''') ogrenci_veli_no = input (''' ┍━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━ÖĞRENCİ NUMARASI━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━┑ │ Öğrencinin velisinin telefon numarasını giriniz │ ┕━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━┙ ''') dosya.write (ogrenci_adi +" "+ ogrenci_okul_no +" "+ ogrenci_veli_no +"\n") elif secim == "b": secim2 = input(''' ┍━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━İŞLEM SEÇİMİ━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━┑ │ Yapmak istediğiniz işlemi lütfen seçiniz. │ │ -ÖĞRENCİ ARAMAK İÇİN A- -ÖĞRENCİLERİ LİSTELEMEK İÇİN L- │ │ │ ┕━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━┙ ''') if secim2 == "a": arama = input("Öğrencinin ilk adını giriniz.") a = dosya.readlines() b = [] for i in a: print (i, end = "") if i.startswith(arama): b.append(i) print("Aradığınız Öğrenci Olabilecek öğrenciler:" , b) else: print("Lütfen G ya da B harflerinden birini giriniz.")Kod
Yığını:
Not: bu kutucuklar düzgün çıkmamış olalbilir cmd'de düzgün gözüküyor
...
silinsin.
Eski tablet ekranını kontrolcü çalıştırır mı
Selamlar elimde rpi 3b+ var bi de vestelin lite 3 tabletinin 7 inç ekranı var. Dokunmatik olmayacak onu söyleyeyim tabletin ana kartında sorun vardı zaten garantisi gg
o değil de ben bunu 40-50 pinlik kontrolcülerle kontrol edebilir miyim? Laptop ekranlarına bunu yaptıkalrını gördüm ama böyle bişey varmı? Eğer ekran kontrolcüsünü bulursam kendim kasa yapıp rpi ile birlikte çalıştırcağım.
(NOT: kontrolcü rpi shield vb. olmayacak ekran tek başına da çalışabilecek şeklinde)
excel vba'yı exe'ye çevirme
genç olmama rağmen vba yazmak ve bunu EXCELDE YAPMAK biraz tuhaf ama,
yaptığım hesap makinesini (daha doğrusu userform u) nasıl exe'ye çevireceğim?
program kurmak uğraşmak istemiyorum VBA'nın kendinde varsa özellik kullanacağım. Eğer yok diyorsanız program önerilerine açığım
öneri?
Tonikaku Kawaii izledim ve çok hoşuma gitti bunun gibi önerebileceğiniz bişey var mıdır
Haa bu arada, varsa Sword Art Online alternatifi bir şey de beklerim
Roket deneyi için tepkime
bir roket yapacağım fakat ilk sorunum bu roket biraz büyük 50cm uzunluğunda ve 5-7 cm çapında
bunun için hangi tepkimeyi seçmem lazım itiş gücünü yakıt vs ile elde edemeyiz. daha güvenli birşeye ihtiyaç var
bu kadar güçlü ne olabilir diye düşündüm basınçlı hava geldi aklıma ama o kadar uzun süre basınçlı havayı nasıl tutacağım deyince saçma geldi. Bu boş roketin yakıtı ne olacak ve itiş gücünü neyden sağlayacağım? teşekkürler inşallah forumda ilgi alanı olan vardır :D
Sword Art Online tuhaf bir düşünce
!!! Arkadaşlar Lütfen bu yazıyı Sword Art Online animesini izlemediyseniz okumayınız. !!!
Abicim şimdi bunlar 2 sene boyunca nervegear içinde oyunda kalıyolar. Dediklerine göre de serumla besleniyorlar. Şimdi ben mantıken konuşursam, vücudun ihtiyaç duyduğu vitamin, protein, enerji vs. verilirse hayatta kalabilir. Hem bu kaynaklar saf olarak verildiği için boşaltım da olmaz.
Fakat, bu en iyimser senaryo ve büyük ihtimalle bu mantık kullanılmış.
Peki ya gerçekte bir insan serumla ne kadar dayanır? Yani ne içecek ne yiyecek ne de hareket edecek. Çalışan tek şeyi kalbi ve beyni. Bu mümkün mü? Tamamen kafa çalıştırmaya yönelik bir konu. (ayrıca SAO fanıyım hatim ettik resmen :D)
2021'de LGS'ye gireceklere 2020'den tavsiyeler
Selamlar kardeşlerim.
Bu yazımda sizlere 2020 LGS'de ne yaptığımı, arkadaşlarımın ve benim az çok ne durumda olduğumu,
nasıl çalıştığımı anlatacağım.
Notum pek iyi olmayabilir, yüzde 2.77'ye girdim. BU yazımda size günde şuı kadar soru çözdüm, şu kadar boş vaktim oldu,
şu kadar düzenliydim falan filan demeyeceğim.
Ben kendimi oyun sever olarak adlandırmaktan çekinmiyorum. Özellikle oyunlarla ilgileniyorum aslında.
Derslerden -tam anlamıyla- nefret eden biriyimdir. Ödev dışında ders yapmak gereksiz ve boş gibidir.
Fakat, LGS'de işler değişiyor. Gerçekten gideceğiniz lise önemli. Bunu şu anda önünde YKS olan ve buna kendini hazırlayan biri söylüyor.
12.Sınıfta olup YKS'ye gerçekten hazırlanan veya 2018 LGS'ye giren ablalarım/abilerim dururken, neden gelip senin mesajını okuyayım ki? demeyin. Ben LGS'den bu sene çıkmış biri olarak, taze bilgim ve deneyimimle sizi aydınlatmak istedim.
Öncelikle, biz pandemi döneminin başlarında 2. Döneme girmiştik. Bu yüzden, bizim sınavımız sadece 1. dönemden oldu. Fakat sizde nasıl olur bu konuda hiçbir fikir veremeyeceğim. Fakat söyleyeceğim tek birşey var: MEB işi biliyor, her ne olursa olsun, sınavı aynı düzeyde yapmaya çalışıyor. Bizim girdiğimiz sınavda ben 3 boş ve 2y yaptım matematikten mesela.
Sonrasında, basit-orta testler, size LGS'de konuyu anlamak dışında hiçbir şey kazandırmayacak. Normal test yerine, deneme çözmeniz; hem süre kontrolü hem de sorulara alışma açısından sizin için daha iyi olur. Haa, sakın normal testler bi halta yaramıyormuş demeyin! Konuyu anlamanız için, bu testlerden çözmeniz gerek.
Pomodoro'yu hiç denemedim. 9. sınıfta sınavlara çalışırken kullanıyorum ve başarılı bir sistem. Pomodoro'yu öneriyorum.
Ve tabi ki herkesin merak ettiği o nokta: "Sosyal medya ve oyun"
Ben sosyal medyayı hiç kullanmıyorum. Youtube'da 1-2 kanal var izlediğim. (merak edenler: Dani, LTT, başka da vardı ama hatırlayamadım) Bunun dışında, internette vaktimi Discord ve Oyunda geçiriyor(d)um.
ailem tarafından yasak konulana kadar PCye bel bağlamıştım. Sorun, PC'yi kullanmak, telefondan Instaya bakmak, video izlemek değil. Sorun ayarsız ve gereksiz olması. Benim izlediklerime ne la atılır bilmem ama, benim arkadaşlarım Insta'da o buna ne demiş bu ona ne halt etmiş diye birbirlerini yerdi. Şükürler olsun kurtuldum onlardan. Okul zamanı o 6 saat, ders değil, magazin bülteni gibiydi. Hocalar olmasaydı kesinlikle Netflix dizisine dönebilirdi o kadar xD . Bunun ortasında ders yapıyorduk. Yani şunu söyleyeyim, bunlar olmazsa olmazlar aslında. Bu insanlar her yerde vardır. Bu insanlara bakarak kendinize hırs katabilirsiniz.
Ya da, şu aptal rahatlatıcı videolar ve boş boş bilmem şu kadarlık döner bilmem şu kadarlık oda videoları. Hayatınızda 10 Dk içinde daha faydalı aktiviteler yapabilirsiniz; 10 Dk'da 10 sayfa kitap okursunuz, bir makale okursunuz, önceden merak ettiğiniz bir şeyi araştırırsınız, yeni bir kelime öğrenirsiniz, Barış Özcan'dan bir video izlersiniz VE HİÇ OLMADı 10 soru çözersiniz. Yani dediğim gibi, önemli olan gereksiz ve boş kullanmamak. kısacası, bu dönemde boş yapmayın :D
yeniyim ve yardım
Python'da yeniyim birazcık kendimi denemek için bir deneme kodu yazıyorum. Amacım, Kayıt olununca, bir txt dosyasına kayıt edecek, giriş yaparken de kullanıcı adına göre şifrenin doğru mu yanlış mı olduğuna karar verecek.
Ana programı oturttum (ana kalıbı yazdım yani)
İşte:
print ("Giriş Yapmak istiyorsanız Giriş Yazınız. Kayıt Olmak için Kayıt Ol yazınız") secenek = input() if secenek == ("Giriş"): giris = True elif secenek == ("Kayıt Ol") : giris = False else: print ("Lütfen 'Kayıt Ol' ya da 'Giriş' yazınız.") if giris == True : print ("giris yapilacak") elif giris == False : print ("kayit olunacak")Kod
Yığını:
fakat bir sorunum var.
satır 9'da şöyle bir hata alıyorum:
Exception has occurred: NameError
name 'giris' is not defined
Aslında program istediğim gibi çalışıyor fakat, Görüldüğü gibi, satır 8'de bu iki seçeneği yazmazsanız, program kendi hata mesajını veriyor. Ama, define hatası alıyorum. Nedeni nedir ve nasıl çözeceğim?
Son Giriş: 3 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 3 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 90
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 15.490 (Bu ay: 397)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 7 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware