Aykut Elmas Vine Müzik
Şu videodaki beat nedir bilen var mıdır?
AliExpress Sevkiyat Ücreti
Merhabalar, bu gün başıma bir olay geldi ve hemen bu foruma soruyorum. Aliexpress'e devlet tarafından vergi sistemi mi getirildi? Size şöyle anlatayım;
Uzun zamandır Aliexpress'ten devamlı olarak alışveriş yapan birisiyim. İlk vergi sistemi geldiğinde alışveriş sıklığım azalmıştı çünkü 1 TL'lik ürün alsanız dahi en az 15 TL vergi ödüyordunuz. Dün yine her zamanki gibi Aliexpress'ten bir ürünün siparişini verdim. Şiparişi onayla dediğimde karşıma bir kutucuk çıktı ve TC kimlik no. Ad soyad bilgilerimi istedi, aksi takdirde sipariş veremiyordum. Bilgileri girdim ve siparişi başarı ile verdim. Buraya kadar hiçbir sıkıntı yoktu. Asıl garip olan şeyi biraz önce fark ettim. Sepetimde bulunan ve çoğu "ücretsiz sevkiyat" olarak gözüken ürünlerim tamamına nerede ise 1/3'lük (150 TL'lik ürüne 50 TL) bir kargo ücreti geldi. Ayrıca Aliexpress'te dolanırken de filtreler kısmında "ücretsiz sevkiyat" seçeneğini işaretlememe rağmen neredeyse her zaman 1/3'lük bir kargo ücreti gördüm. Benim de aklıma bu saçmalıkla ilgili tek bir fikir geldi. Artık devlet Aliexpress'ten getirelecek her şey için extra vergi talep ediyor. Olayı internette bulamadığımdan buraya yazıyorum. Belki başka bir sebepten dolayı böyle bir durum oluşmuştur. Bilenler yazarsa çok sevinirim.
İntel i5 8400 Darboğaz sorunu
Oyun oynarken arada farem takılıyordu. İlk başta fare bozuldu sanmıştım ama ortalamının üstüne bir fare olduğu için öyle bir şey olacağını düşünmedim(Logitech g502). Daha sonra oyun oynarken görev yöneticisinden baktım ve anlık donmanın işlemci darboğazından dolayı olduğunu gördüm. R6, CSGO, Fortnite ve diğer çoğu oyunda bu durumu yaşıyorum üstelik pc özelliklerimde gayet yeterli iken
- i5 8400
- GTX 1060 6 GB
- Asus TUF H310M Plus
- 8 GB RAM
Oyunlarda sinir krizi geçirmeme az kaldı, Ram alsam çözülür mü veya çözümü nedir?
Son Giriş: 3 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 3 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 8
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 797 (Bu ay: 16)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 3 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Firmalar ile Yaşanan Sorunlar