Upload Hızım Aşırı Düşük!
Arkadaşlar merhaba, aylardır düşük upload hızıyla dosya yüklemelerimi gerçekleştiriyorum. Paketim özel devre 100/20mbit. Arıza kaydıyla ilgili olan süreci defalarca başa sararak yaşadım. Ancak sorunu asla çözemedik.
Speedtest üzerinden test yaptığım zaman yerel kablonet sunucularına tam 20 mbit upload alabiliyorum ancak avrupa serverlerinde durum 7-10mbite kadar düşüyor. Dosya yüklemesi yapmam gereken server Almanyada bulunuyor. Buraya ise gerçek zamanlı olarak yaklaşık 3mbit ile upload yapıyor. Arıza tespitine gelen arkadaşlar bina tesisatında bir şey olmadığını, Türkiye dışı olan hızların da kendilerini ilgilendirmediğini söylüyor.
Anlamadığım nokta zaman zaman 20mbit hızı yakalıyorum, aha bu sefer düzeldi diyorum, çok geçmeden eski haline geri dönüyor. Google Driveye yüklemelerim de yaklaşık 5mbit hız civarında oluyor.
Durum bilgisayarımdan mı kaynaklanıyor yoksa hatta mı problem var çözemedim. Şikayetvar, btk vs. bütün şikayet mercilerine yazdım ancak kablonetten hala elle tutulur düzgün bir sonuç alamadım.
Kontrolünü yapmam gereken, sıkıntının kaynağını net olarak saptayabileceğim bir yöntem var mı?
Superonline Vs Kablonet
Arkadaşlar merhaba,
Binamda her iki sağlayıcının da kendi altyapısı bulunuyor. Eskişehirde yaşıyorum. Şu an kablonetten 100mbit akıllı sınırsız tarifesini kullanıyorum. Daha yüksek hız alamıyorum çünkü eve koaksiyel bakır kablo çıkıyor, gpon yokmuş benim binada.
Bunun üzerine Superonlinenin 200/20 fiber altyapısı internetini düşünmeye başladım ancak okuduğum yorumlar beni biraz korkuttu.
Kablonetten aldığım hizmeti değerlendirmem gerekirse 3 yıldır 1 defa falan internetim gitmiştir. Şikayetvara yazdıktan sonra sağolsunlar cgnden çıkarttılar 4 aydır havuzda değilim. Genel anlamda, müşteri hizmetleri anlamında memnun olsam da şu an aldığım hızlar beni tatmin etmiyor. Tam evde olduğum saatlerde akıllı sınırsızdan dolayı hızım 25mbit civarına düşüyor saat 12ye kadar.
Superonlinenin de fiber kablo ile tamamen sınırsız internet veriyor olması beni cezbediyor.
Ne yapmamı önerirsiniz? Superonlineye geçtiğim takdirde ping değerlerimde düşme olur mu? Kablonete nazaran sorun yaşar mıyım?
Eve Kadar Fiber VS Binaya Kadar Fiber Ping Değerleri
Arkadaşlar merhaba, şu an Kablonet 100mbit paketini kullanıyorum. Kablonet binaya kadar fiber sonrasında koaksiyel kablo ile eve dağıtım yapıyor. Riot sunucularında şu an 23ms civarı, Rocket League EU sunucularında 65ms civarı ping değeri alıyorum. Binamda aynı zamanda Superonline fiber altyapısı var. Eğer ki Superonlineden eve kadar fiber hizmetini alırsam ping değerlerim ortalama ne kadar değişir?
Ekran Kartı Yük İlişkisi
|
Meslek: Öğrenci
Son Giriş: 2 hafta önce
Son Mesaj Zamanı: 3 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 316
İkinci El Bölümü Mesajları: 4
Konularının görüntülenme sayısı: 17.035 (Bu ay: 21)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 648 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic