2+1 Hoparlör'ü Jack Kablosuna Bağlamak
Elimde 5 kablolu 2+1 hoparlör var. Bunu 3 kablolu jack girişine bağlamak istiyorum. Ürününü orjinalinde bu işi yapan ve ses açma kapama gibi işlere de bakan bir kontrolcü vardı, şöyle bir şey:
Ancak bu kontrolcü bozuldu, o yüzden doğrudan bağlantı yapmak istiyorum. Hangi kabloları birbirine bağlamam gerekiyor?
Şimdiye kadar şunu denedim: Kırmızıyı kırmızıya; beyazı beyaza, plastik koruması olmayan topraklama kablolarını birbirine bağladığım zaman sistemden ses gelmiyor ancak sarı kabloyu kırmızı ya da beyaz kablolardan birine bağladığım zaman sistemden ses geliyor ancak sadece hoparlörden. Sarı kabloyu her iki kabloya da bağladığım zaman, her iki hoparlörden ses geliyor ancak çok kısık bir şekilde ve ses kalitesi bozuk oluyor. Mavi kablonun işlevini çözemedim, nereye bağlarsam bağlayayım bir şey değiştirmiyor hatta bazen sesi tamamen kesiyor. İlginç olan şey şu ki sarı kablonun bağlantısını kestiğim zaman ses birden her iki hoparlörden de geliyor, çok net ve yüksek şekilde, ancak bu sadece 1 saniye kadar sürüyor sonra ses tamamen kesiliyor.
Bu eski kontrolcü.
Bu hoparlörden çıkan 5 adet kablo.
Bu da elimdeki jack girişine ait 3 adet kablo.
Adını bir türlü hatırlayamıyorum.
|
Son Giriş: 15 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: 15 sa.
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 3
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 106 (Bu ay: 53)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Elektronik ve Mekanik